Hulp nodig?

Heb je af en toe een steuntje in de rug nodig om zelf activiteiten te ondernemen? Of om mantelzorg te kunnen blijven geven? Meld je dan aan. Een paar voorbeelden:

  • Een maatje om samen op pad te gaan of een hobby te beoefenen.
  • Ondersteuning in de opvoeding bij kinderen met gedragsproblemen.
  • Oppashulp of een logeergezin voor jongeren met een beperking.
  • Maatje voor een partner met niet aangeboren hersenletsel.

Ik zoek een maatje!
Hulp vragen? Klik dan hier om je aan te melden.

 

hulpvragen:

 Mag Mariska een nachtje bij jullie logeren? Mariska is een lieve, gezonde peuter van 3 jaar. Haar moeder kampt met de gevolgen van PTSS, post traumatisch stress syndroom. Zij gunt haar dochter een fijn logeeradres waar Mariska eens in de maand een nachtje in het weekend naar toe mag. En op die momenten kan de moeder van Mariska zelf even haar rust pakken. Wie heeft tijd en ruimte beschikbaar om Mariska een leuk weekend te bezorgen? Mariska woont in Nieuwegein

 Van prentenboek tot sprookje. Emine is een pittig meisje van 6 jaar, dat graag speelt en puzzelt. Ze heeft een korte spanningsboog en is snel afgeleid. Ze heeft wat ondersteuning nodig bij het leren lezen van letters en woorden. Wie is dol op voorlezen en wil spelenderwijs met haar de taal ontdekken? Emine woont in Utrecht Zuidwest.

 Samen sporten is toch leuker dan alleen? Dan vindt ook Stijn. Stijn is daarom op zoek naar iemand die mee wil gaan. Of samen de honden uit wil laten. Stijn is 21 jaar en heeft een licht verstandelijke beperking. Hij zou het fijn vinden om tijdens het sporten of wandelen ook eens zijn verhaal te kunnen doen. Stijn woont in Woerden.

 Bijzondere ontmoetingen met een bijzondere man. Kees mag dan op hoge leeftijd zijn, hij is zeker niet ingedut. Hij woont samen met zijn vrouw Ans en heeft als docent én schrijver een dynamisch en ontwikkelt leven gehad. Door zijn beginnende dementie vergeet hij nu steeds vaker dingen. Ook gaat hij fysiek achteruit. Wiskunde, natuur- en sterrenkunde zijn een grote passie. Hij zoekt een vrijwilliger om samen een wandeling mee te maken en goede gesprekken mee te voeren. Dat worden gegarandeerd bijzondere wandelingen. Kees woont in Utrecht.

  Stap jij voorop de tandem? Els is een zelfstandige vrouw van 48 jaar. Ze is slechtziend en zoekt een maatje om samen te fietsen. Els is actief als vrijwilligster, regelt haar eigen huishouden en heeft een zoon van 14 jaar. Haar man heeft ook een visuele beperking. Wie springt er 1 a 2 keer per maand voorop de tandem voor een fietstocht? Els woont in Zeist.

Wil je weten welke vragen er nog meer bij ons binnen komen? Kijk dan eens naar het aanbod van open vragen in jouw regio.

 

Agenda

10 april           Dementie training

17 april           NAH training

29 april           Erik Scherder: Invloed van bewegen op het brein,

                        tv-icoon, bekend van De Wereld Draait Door!

26 mei            Aan slag bij iemand uit een andere cultuur

29 mei            NAH training

3 juni              Welkomstbijeenkomst voor nieuwe vrijwilligers

Klik hier voor meer informatie over de trainingen en themabijeenkomsten

 

Hulp aanbieden?

Gezocht! Vrijwilligers en stagiaires die een paar uur per week een kind of volwassene met een beperking willen ondersteunen, zodat zij aan de samenleving kunnen blijven deelnemen.
Eerstejaars stagiairs kunnen niet meer worden geplaatst.

Ik wil vrijwilliger worden!
Hulp bieden? Klik dan hier om je aan te melden.

Ik wil stage lopen!
Stagiaire worden? Klik dan hier voor meer info of om je aan te melden. Eerstejaars stagiairs kunnen niet meer worden geplaatst.

 

Nieuws

 

PROJECTEN

Netwerkmaatjes

Help jij iemand zelf hulp organiseren zodat deze later zelfstandig kan functioneren?

Lees meer of meld je aan voor het project: Netwerkmaatjes!

ā€‹Opgroeien met beperkingen

‘Gewoon meedoen’ is voor een kind met een beperking soms erg moeilijk. Al helemaal wanneer in het gezin Nederlands niet de moedertaal is en er weinig geld is. Help jij mee een gezin te ondersteunen?

Lees meer of meld je aan voor het project: Opgroeien met beperkingen!

Nachtvrijwilligers

Gun jij een mantelzorger van iemand met dementie ook een nachtje om door te kunnen slapen en even goed bij te 'tanken'?

Lees meer of meld je aan voor het project: Nachtvrijwilligers

Sitemap | Algemene Voorwaarden | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist