http://www.handjehelpen.nl/index.php/hulp-bieden/open-hulpvragen/28-utrecht

Word óók
vrijwilliger!

 

 

Onze vrijwilligers & stagiairs HELPEN kinderen & volwassenen met een beperking of gedragsprobleem

 

Hulp nodig?

Heb je af en toe een steuntje in de rug nodig om zelf activiteiten te ondernemen? Of om mantelzorg te kunnen blijven geven? Meld je dan aan. Handjehelpen biedt hulp in de regio Utrecht en Weesp. Een paar voorbeelden van onze hulp:

  • Een maatje om samen op pad te gaan of een hobby te beoefenen.
  • Ondersteuning in de opvoeding bij kinderen met gedragsproblemen.
  • Oppashulp of een logeergezin voor jongeren met een beperking.
  • Maatje voor een partner met niet aangeboren hersenletsel.

Ik zoek hulp!
Klik hier om u aan te melden.

 

Vrijwilliger worden ?

Wil jij het verschil maken voor een kind of een volwassene met een beperking? Meld je dan aan voor een paar uurtjes vrijwilligerswerk per week, of voor een mooie en leerzame stage bij Handjehelpen! Handjehelpen biedt hulp in de regio Utrecht en Weesp

Ik wil vrijwilliger worden!
Klik hier om je aan te melden.

Ik wil stage lopen!
Klik hier voor meer info of om je aan te melden.

 

       Vacatures vrijwilligerswerk

 Alle eendjes zwemmen in het water… Michou is moeder van een dochter van 7 jaar en een zoontje van bijna 2 jaar. Ze zou graag met haar zoontje naar peuterzwemmen gaan om zijn ontwikkeling te stimuleren. Met haar dochter heeft Michou dit kunnen doen, maar door lichamelijke problemen kan zij haar zoontje niet zelf meer tillen. Zou jij het leuk vinden om samen met Michou en haar zoontje te gaan peuterzwemmen? Ze wonen in Harmelen.

 Op de markt is je gulden… Ga jij ook regelmatig naar de markt in Breukelen? Mag Carijn (73 jaar) dan om de week met jou mee? Carijn is niet meer zo snel ter been en heeft een lichte verstandelijke beperking. Ze mocht altijd graag de kraampjes afstruinen, maar vooral even gezellig een kopje koffie drinken en bijkletsen. Wil jij dit samen met haar doen? Carijn woont in Kockengen.

 Kom je dansen met Kim? Kim (7 jaar) is een vrolijk meisje wat houdt van dansen, zingen en kleuren. Ze leeft en denkt vanuit haar eigen wereldje en dat vraagt veel van haar ouders en broertjes. Welke vrijwilliger wil 1x per week na school iets ondernemen met Kim zodat haar familie even rust heeft en moeder de andere kinderen rustig aandacht kan geven? Kim woont in Driebergen.

 Stap voor stap. Murat is 46 jaar en zou graag vaker er op uit gaan. Door een ongeluk een aantal jaar geleden heeft hij Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH). Hierdoor heeft hij lichamelijke klachten en kan zijn stemming wisselen. Hij zoekt een maatje (liefst een man) die begrijpt dat hij soms moeite heeft met zijn beperking en samen het naar buiten gaan langzaam wil opbouwen. Liefst op woensdagmiddag en anders eventueel een andere middag. Murat woont in Utrecht Zuidwest.

 Heeft Dave een toffe middag bij jullie thuis? Dave is een actieve en lieve jongen van 5 jaar. Zijn ouders zoeken een fijn adres waar hij zo nu en dan op een woensdag- of vrijdagmiddag mag spelen en waar hij even alle aandacht mag ontvangen. Door zijn hechtingsstoornis is het belangrijk dat Dave regelmatig op vast adres mag komen spelen. Ouders hebben dan even hun handen vrij voor hun 2 oudere kinderen. Dave is snel tevreden en vindt van alles leuk om te doen. Wel heeft hij continu toezicht nodig. De voorkeur gaat uit naar een gezin zonder jongere kinderen. Dave woont in Oudewater.

Wil je weten welke vragen er nog meer bij ons binnen komen? Kijk dan eens naar het aanbod van open vragen in jouw regio.

 

SCHOLING EN BIJEENKOMSTEN VOOR VRIJWILLIGERS EN STAGIAIRS

 

Trainingen

Training: Niet Aangeboren Hersenletsel

Vrijdag 28 oktober of 2 december van 9.30 tot 15.30 uur

Training: netwerkmaatje

Vrijdag 14 oktober van 9.30 tot 15.30 uur én woensdag 19 oktober van 19.30 tot 21.30 uur

Vrijdag 18 november van 9.30 tot 15.30 uur én woensdag 23 november van 19.30 tot 21.30 uur

Training: Dementie

Vrijdag 4 november van 9.30 tot 15.30 uur

Training: Psychiatrie

Vrijdag 7 oktober van 9.30 tot 15.30 uur én dinsdag 18 oktober van 19.30 tot 21.30 uur

Interesse? Mail of bel Annemiek Harberink: aharberink@handjehelpen.nl of 030-2632955

Geef je hier op voor de trainingen

 

Themabijeenkomsten

Welkomstbijeenkomst 'nieuwe vrijwilligers'

Woensdag 28 september, van 19:30 tot 21:30 uur.
Wat verwacht jouw hulpvrager van jou en komt dat overeen met jouw ideeën over jouw rol als vrijwilliger? Deze thema’s worden onder andere behandeld. Een mooie start voor jou als nieuwe vrijwilliger van Handjehelpen.

Themabijeenkomst: Zet je netwerkbril op

Dinsdag 11 oktober van 19.30-21.30 uur

Oude steunsystemen van familie, noabers en kerken worden kleiner, maar wij mensen blijven ze nodig hebben. Vooral als het niet zo goed met ons gaat vanwege een beperking of zorg voor bijvoorbeeld je partner, kind of ouder. Meer dan ooit krijgt het hebben van een eigen sociaal netwerk daarom de aandacht. Hoe creëert een ieder van ons zijn eigen nieuwe steunsysteem? En hoe kunnen we als vrijwilliger van Handjehelpen daarin onze hulpvrager ondersteunen?.

Carine Blauw, trainer en coach, gaat ons leren hoe we onze netwerkbril op kunnen zetten voor ons zelf en voor onze hulpvragers.

Themabijeenkomst: Grenzen stellen

Dinsdag 13 december van 19.30 tot 21.30 uur

Deze avond is een praktisch gerichte avond met afwisselend theorie, beeldmateriaal, oefeningen en ruimte om (indien gewenst, dit is zeker niet verplicht) verhalen te delen. De volgende onderwerpen komen aan bod.
– Waarom is grenzen stellen belangrijk?
– Wat voor soort grenzen zijn er? Zijn het jouw grenzen of overgenomen grenzen?
– Hoe kun je je grenzen stellen?
– Wat past er bij jou? En bij je hulpvrager?

Geef je hier op voor de bijeenkomsten

 

Lezing

Lezing Hoogleraar Pedagogiek Micha de Winter

Dinsdag 8 november van 20:00 - 21:30 uur

Lezing: Verbeter de wereld, begin bij de opvoeding  

Wie is er verantwoordelijk voor de opvoeding van kinderen?  Hoe belangrijk is de betrokkenheid van een ieder én dus ook de vrijwilliger in de opvoeding van een kind?

Micha de Winter, hoogleraar Pedagogiek heeft al heel wat boeken op zijn naam staan, o.a. Verbeter de wereld, begin bij de opvoeding  en is een autoriteit op het gebied van de pedagogische civil society. Reserveer hier snel, er is plek voor 120 gasten!

Lezing emeritus Hoogleraar Andries Baart,

geestelijk vader presentiemethode

4 april 2017 (!) van 19:30 - 21:30 uur

Lezing: Onvoorwaardelijk maar niet grenzeloos

Natuurlijk doe je je vrijwilligerswerk ‘gewoon’ vanuit een goed hart. Het is interessant, nodig en vaak ook heel zinvol. Voor de ander en net zo goed voor jezelf. Maar zo gewoon is het niet als je het eenmaal doet: je moet goed kunnen aansluiten en afstemmen, je moet het verschil tussen ‘met afstand’ en ‘op afstand’ kennen, je moet de verhouding vinden tussen zorg om de ander en zorg voor jezelf, je wilt menslievend zijn zonder zelf verloren te gaan of met alle winden mee te waaien. Hoe doe je dat, wat komt daarbij kijken en hoe leer je dat? Daarover zal Prof. Andries Baart spreken (vanuit theorie en praktijk) en nadien is er volop gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen.

Geef je hier op.

Intervisie

Als je maatje bent van iemand met dementie, Niet aangeboren hersenletsel of van een mantelzorger, is het prettig als je met collega-maatjes kunt sparren over de dingen waar je tegenaan loopt. Het is niet alleen zinvol om je eigen verhaal te delen, maar het is ook fijn om andermans verhalen te horen en daarin mee te mogen denken. Daarvoor heeft handjehelpen intervisiegroepen gevormd die eens per drie maanden samen komen.

Interesse? Mail of bel Angelique Heerdink: aheerdink@handjehelpen.nl of 030 - 263 29 65

 

Klik hier voor meer informatie over trainingen en bijeenkomsten

 


 

 

 

Nieuws

gezocht-tweede-en-derdejaarsjaars-stagiairs-sph-mwd-en-toegepaste-psychologie
Ben jij op zoek naar een stageplaats als tweede- of derdejaars? Dan zijn wij op zoek naar jou!
stagiaires-handjehelpen-uitgezwaaid
Deze week namen maar liefst 153 eerste-, tweede- en derdejaars stagiairs afscheid.
handjehelpen-heeft-pact-met-socialact
Startsein gezamenlijk initiatief
collecte-oranjefonds-opbrengst-2027
Fondsenwerven en flyeren met een grote groep!
 

Projecten

Netwerkmaatjes

Voor aanspraak, gezelligheid of hulp zijn wij aangewezen op mensen om ons heen: ons sociale netwerk. Dit netwerk is belangrijk voor ondersteuning en het maakt onze wereld groter en vaak leuker.  Maar soms lukt het niet om het netwerk te behouden en te onderhouden. Dan biedt een netwerkmaatje uitkomst!
Lees meer over het project: Netwerkmaatjes of meld je aan bij Angelique 030-2632965  aheerdink@handjehelpen.n

 
Psychiatrie

Handjehelpen biedt hulp aan kinderen die opgroeien in een gezin waarvan één of beide ouders een psychiatrische beperking hebben in de gemeente Utrecht. Deze hulp wordt geboden aan de kinderen zelf, de partner of aan de persoon met een psychiatrische beperking. Maatjes krijgen een training om te leren wat er zoal bij dit soort gezinnen speelt. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Annemiek aharberink@handjehelpen.nl
Of lees meer op deze pagina


Opgroeien met een beperking in armoede

‘Gewoon meedoen’ is voor een kind met een beperking soms erg moeilijk. Al helemaal wanneer in het gezin Nederlands niet de moedertaal is en er weinig geld is. Help jij als vrijwilliger mee een gezin te ondersteunen?
Lees meer: Opgroeien in armoede met beperkingen
Of neem contact op met Ward wverbeek@handjehelpen.nl

 

Nachtvrijwilligers, Prachtvrijwilligers!

Help jij als nachtvrijwilliger een mantelzorger van iemand met dementie met een nachtje doorslapen en even goed bijtanken? Dat zou fantastisch zijn want veel mantelzorgers van mensen met dementie vinden het moeilijk de intensieve zorg goed vol te houden.

Handjehelpen is in de gemeente Utrecht en Utrechtse Heuvelrug op zoek naar betrouwbare vrijwilligers die zich zowel in de hulpvrager als in de persoon met dementie kunnen verplaatsten.

Lees meer opNachtvrijwilligers

Of meld je aan bij Jantsje jboersma@handjehelpen.nl

Sitemap | Algemene Voorwaarden | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist