Hulp nodig?

Heb je af en toe een steuntje in de rug nodig om zelf activiteiten te ondernemen? Of om mantelzorg te kunnen blijven geven? Meld je dan aan. Een paar voorbeelden van onze hulp:

  • Een maatje om samen op pad te gaan of een hobby te beoefenen.
  • Ondersteuning in de opvoeding bij kinderen met gedragsproblemen.
  • Oppashulp of een logeergezin voor jongeren met een beperking.
  • Maatje voor een partner met niet aangeboren hersenletsel.

Ik zoek hulp!
Klik hier om je aan te melden.

 

Hulp aanbieden?

Wil jij het verschil maken voor een kind of een volwassene met een beperking? Meld je dan aan voor een paar uurtjes vrijwiligerswerk per week, of voor een mooie stage bij Handjehelpen!
Handjehelpen nodigt studenten SPH en MWD nadrukkelijk uit om hun tweedejaars stage bij onze vrijwilligersorganisatie te komen lopen!

Ik wil vrijwilliger worden!
Klik hier om je aan te melden.

Ik wil stage lopen!
Klik hier voor meer info of om je aan te melden.

 

            vacatures   

     vrijwilligerswerk

 Een snufje flexibiliteit en een flinke dosis humor. Die ingrediënten zoekt Chantal in een vrijwilliger. Chantal is 24 jaar en zit door een fysieke beperking in een rolstoel. Dit alles belemmert haar niet om te lachen en van alles te ondernemen. Ze zoekt een maatje tussen de 20 en 30 jaar. Iemand die ook graag mag koken en bakken en het leuk vindt om dit samen te doen. Komt voor de bakker! Chantal woont in Vianen.

 Van de glijbaan gaan, is dat ook vrijwilligerswerk? Ja zeker. Want Mohammed kijkt naar je uit. Hij zoekt een maatje voor de woensdagmiddag, iemand die hem mee naar buiten neemt. Mohammed heeft een verstandelijke beperking en kan daarom niet alleen buitenspelen. Ga jij met hem mee? Dan heeft zijn moeder even haar handen vrij. Mohammed woont in Woerden.


 Hapje voor beer, hapje voor de pop… Arissa is net 2 jaar geworden en heeft altijd veel zorg en aandacht nodig gehad. Ze heeft nog sondevoeding, maar zelf eten gaat gelukkig steeds beter. Haar moeder is na de jaren van intensieve zorg voor Arissa erg moe. Kun jij het vertrouwen van moeder winnen en het zo nu en dan van haar overnemen? Dan kan zij wat meer aandacht aan de twee andere kinderen geven. Arissa woont in Maarssendorp

 Weet je nog? Starten op een nieuwe school. Dat was spannend! Dat vindt Karlijn ook. Ze is een stoere en slimme meid van 12 jaar en gaat na de zomer voor het eerst naar het voortgezet onderwijs. Door haar autisme heeft ze extra behoefte aan structuur. Ze vindt het moeilijk om zich te oriënteren en maakt ze moeilijk contact met leeftijdsgenoten. Help jij Karlijn de komende periode op goed weg? Karlijn woont in Utrecht - Oost.

  IPhone of Tablet, Appletje eitje voor jou? Dan zou Jan graag wat les van jou krijgen. Jan is 59 jaar en kan nog niet voldoende overweg met een computer, telefoon of tablet. Zelf houdt hij van tekenen en wandelen, maar hij wil graag met zijn tijd meegaan. Door zijn psychische beperking is een rustige 1-op1 uitleg prettig voor hem. Wie wil, in het buurthuis of de bibliotheek in de buurt, hem een uurtje in de week wegwijs maken in deze apparatuur? Jan woont in De Meern.

Wil je weten welke vragen er nog meer bij ons binnen komen? Kijk dan eens naar het aanbod van open vragen in jouw regio.

 

Cursussen en educatie

voor vrijwilligers en  

             stagiairs

 

11 september + 6 november + 11 december

Maatjes voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel

17 september + 13 november Dementie op jonge leeftijd:
                                               Het zal je maar gebeuren

4 november Welkomstbijeenkomst nieuwe vrijwilligers

10 november Meer weten over autisme

18 + 27 november Netwerkmaatje

25 november Lezing van Hoogleraar Burgerschap en
                      Humanisering Evelien Tonkens: Waarom zijn
                      wij vrijwilligers?

9 december Grenzen stellen

Klik hier voor meer informatie over de trainingen en themabijeenkomsten

 
 

Nieuws

 

VERWENNERIJ MANTELZORGERS

Handjehelpen mag in samenwerking met het Steunpunt Mantelzorg Utrecht (stad) een cadeautje bedenken om mantelzorgers eens mee te verwennen. En daarbij vragen we u om mee te denken. Wilt u aanvinken wat u leuk vindt als mantelzorger of voor uw mantelzorger? Er zijn meerdere keuzes mogelijk. Waar de keuze uiteindelijk op valt, dat merken de mantelzorgers vanzelf! Voor wie geen computer heeft: een ideetje doorbellen mag ook via: 030 263 29 50

 

PROJECTEN

Netwerkmaatjes

Help jij iemand zelf hulp organiseren zodat deze later zelfstandig kan functioneren?

Lees meer of meld je aan voor het project: Netwerkmaatjes!

‚ÄčOpgroeien met beperkingen

‘Gewoon meedoen’ is voor een kind met een beperking soms erg moeilijk. Al helemaal wanneer in het gezin Nederlands niet de moedertaal is en er weinig geld is. Help jij mee een gezin te ondersteunen?

Lees meer of meld je aan voor het project: Opgroeien in armoede met beperkingen

Participatieproject

Mensen met een beperking uit Ronde Venen kunnen als vrijwilliger werkervaring op gaan doen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het opdoen van deze werkervaring wordt intensief begeleid door een vrijwilliger van Handjehelpen. Lees meer: Participatieproject 

Nachtvrijwilligers

Help jij als nachtvrijwilliger een mantelzorger van iemand met dementie met een nachtje doorslapen en even goed bijtanken?

Lees meer of meld je aan voor het project: Nachtvrijwilligers

Sitemap | Algemene Voorwaarden | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist