Word óók
vrijwilliger!
Kijk maar waarom!

 

Vrijwilligers & stagiairs HELPEN kinderen & volwassenen met een beperking of gedragsprobleem

 

Hulp nodig?

Heb je af en toe een steuntje in de rug nodig om zelf activiteiten te ondernemen? Of om mantelzorg te kunnen blijven geven? Meld je dan aan. Een paar voorbeelden van onze hulp:

  • Een maatje om samen op pad te gaan of een hobby te beoefenen.
  • Ondersteuning in de opvoeding bij kinderen met gedragsproblemen.
  • Oppashulp of een logeergezin voor jongeren met een beperking.
  • Maatje voor een partner met niet aangeboren hersenletsel.

Ik zoek hulp!
Klik hier om je aan te melden.

 

Hulp aanbieden?

Wil jij het verschil maken voor een kind of een volwassene met een beperking? Meld je dan aan voor een paar uurtjes vrijwiligerswerk per week, of voor een mooie stage bij Handjehelpen! Voor eerstejaars geldt: stage is alleen op woensdag! Alle vrijdagstages zijn ingevuld.

Ik wil vrijwilliger worden!
Klik hier om je aan te melden.

Ik wil stage lopen!
Klik hier voor meer info of om je aan te melden.

 

            vacatures   

     vrijwilligerswerk

 Even alle aandacht voor Ryan? Ryan is 9 jaar en heeft een verstandelijke beperking. Het is een vrolijk kind, dol op restaurantje spelen, muziek en op dansen. Hij heeft het ontwikkelingsniveau van een kindje van 4, 5 jaar. Omdat Ryan oogt als een jongen van 9 jaar, maar in zijn ontwikkeling lager functioneert, bost het ook regelmatig met zijn broers van 13 en 15 jaar. Met name met zijn oudste broer, die zelf ADHD heeft. Zijn ouders zoeken een fijn logeeradres waar Ryan zo eens in de maand even alle aandacht mag ontvangen. En in dat weekend kunnen zijn ouders iets ondernemen met zijn oudere broers. Ryan woont in De Meern.

  Nachtvrijwilliger? Prachtvrijwilliger! Henk dwaalt  ‘s nachts heel wat rond vanwege zijn dementie. Omdat zijn vrouw Anja graag eens een nachtje door zou willen slapen in haar eigen bed, zoekt ze een ‘nachtkracht’ die op haar man let. Zo kan zij de intensieve zorg langer volhouden. Nachtvrijwilligers krijgen een speciale training bij Handjehelpen en maken eerst overdag kennis met degene die hulp krijgt. Nachtkracht worden? Klik hier voor meer informatie en aanmelding

 Home sweet home. Help jij Somaya met haar huisje? Somava is een krachtige en lieve alleenstaande vrouw. Ze heeft twee dochters in de middelbare schoolleeftijd. Door zware diabetes en fysieke klachten kan ze zich moeilijk verplaatsen. Ook tillen lukt haar nagenoeg niet. Op dit moment wonen ze in een vrijwel leeg huis. Somava heeft weinig geld te besteden en zoekt een creatieve aanpakker die haar wil helpen met het zoeken en aanschaffen van goedkope (tweedehands?) spulletjes. Ze heeft wel een auto, maar durft niet ver te rijden. Ga jij met haar mee? Somaya woont in Utrecht-West.

 He, ga je mee? Samen muziek luisteren, naar een museum gaan, of een dagje naar Amsterdam: Sanne staat hier helemaal voor open! Ze houdt ook van paarden en honden. Sanne is 16 jaar oud en zit in een rolstoel. Kom jij gezellig op een middag of in het weekend naar haar toe? Sanne woont in Vinkeveen.

  Samen koken, wel zo gezellig. Mariëlle is 34 jaar en houdt van paarden, spelletjes, koken en films. Zij heeft autisme en vindt het lastig om contacten te leggen. Mariëlle zou graag binnen of buiten iets ondernemen met een vrijwilliger, bijvoorbeeld wandelen of koken. Ben jij die rustige vrijwilliger die samen met Mariëlle op pad wilt gaan? Bijvoorbeeld op de dinsdagmiddag of in het weekend? Marielle woont in Odijk.

Wil je weten welke vragen er nog meer bij ons binnen komen? Kijk dan eens naar het aanbod van open vragen in jouw regio.

 

Cursussen en educatie

voor vrijwilligers en  

             stagiairs

      

6 november + 11 december Maatjes voor mensen met
                                            Niet Aangeboren 
                                            Hersenletsel

13 november Dementie op jonge leeftijd:
                     Het zal je maar gebeuren

10 november Meer weten over autisme?

18 + 27 november Netwerkmaatje: Hoe leer je iemand
                             hulp vragen in de eigen kring?

25 november Lezing van Hoogleraar Burgerschap en
                      Humanisering Evelien Tonkens, een 
                      autoriteit op het gebied van vrijwilligerswerk:
                      Waarom doe je vrijwilligerswerk?

9 december Grenzen stellen: Leerzame bijeenkomst over 
                    de do's en don'ts van het maatje zijn.

Klik hier voor meer informatie over de trainingen en themabijeenkomsten

 
 

Nieuws

 

Nachtvrijwilliger?, Prachtvrijwilliger!

Henk spookt ‘s nachts heel wat rond vanwege zijn dementie. Omdat zijn vrouw Anja graag eens een nachtje door zou willen slapen in haar eigen bed, zoekt ze een ‘nachtkracht’ die op haar man let. Zo kan zij de intensieve zorg langer volhouden.

Nachtvrijwilligers krijgen een speciale training bij Handjehelpen en maken eerst overdag kennis met degene die hulp krijgt.

Handjehelpen is in de gemeente Utrecht, Stichtse Vecht en Utrechtse Heuvelrug op zoek naar betrouwbare en flexibele nachtvrijwilligers die affiniteit hebben met dementie en zich zowel in de mantelzorger als hulpvrager kunnen verplaatsen. Maar je als mantelzorger aanmelden voor dit project kan natuurlijk ook!

Meer lezen over dit project? Lees hier verder.

Meer informatie of aanmelden via:
Jantsje Boersma: jboersma@handjehelpen.nl of 06- 48 36 92 98 (Utrechtse Heuvelrug)
Angelique Heerdink: aheerdink@handjehelpen.nl of 06 147 96 376 (Utrecht)
Yvonne Sieben: ysieben@handjehelpen.nl of 06 472 98 195 (Stichtse Vecht)

 

PROJECTEN

Netwerkmaatjes

Help jij iemand zelf hulp organiseren zodat deze later zelfstandig kan functioneren?

Lees meer of meld je aan voor het project: Netwerkmaatjes!

‚ÄčOpgroeien met beperkingen

‘Gewoon meedoen’ is voor een kind met een beperking soms erg moeilijk. Al helemaal wanneer in het gezin Nederlands niet de moedertaal is en er weinig geld is. Help jij mee een gezin te ondersteunen?

Lees meer of meld je aan voor het project: Opgroeien in armoede met beperkingen

Participatieproject

Mensen met een beperking uit Ronde Venen kunnen als vrijwilliger werkervaring op gaan doen om hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Het opdoen van deze werkervaring wordt intensief begeleid door een vrijwilliger van Handjehelpen. Lees meer: Participatieproject 

Nachtvrijwilligers

Help jij als nachtvrijwilliger een mantelzorger van iemand met dementie met een nachtje doorslapen en even goed bijtanken?

Lees meer of meld je aan voor het project: Nachtvrijwilligers

Sitemap | Algemene Voorwaarden | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist