Word óók
vrijwilliger!
Kijk maar waarom!

 

Vrijwilligers & stagiairs HELPEN kinderen & volwassenen met een beperking of gedragsprobleem

 

Hulp nodig?

Heb je af en toe een steuntje in de rug nodig om zelf activiteiten te ondernemen? Of om mantelzorg te kunnen blijven geven? Meld je dan aan. Een paar voorbeelden van onze hulp:

  • Een maatje om samen op pad te gaan of een hobby te beoefenen.
  • Ondersteuning in de opvoeding bij kinderen met gedragsproblemen.
  • Oppashulp of een logeergezin voor jongeren met een beperking.
  • Maatje voor een partner met niet aangeboren hersenletsel.

Ik zoek hulp!
Klik hier om je aan te melden.

 

Vrijwilliger worden ?

Wil jij het verschil maken voor een kind of een volwassene met een beperking? Meld je dan aan voor een paar uurtjes vrijwiligerswerk per week, of voor een mooie en leerzame stage bij Handjehelpen!

Ik wil vrijwilliger worden!
Klik hier om je aan te melden.

Ik wil stage lopen!
Klik hier voor meer info of om je aan te melden.

 

       Vacatures vrijwilligerswerk

 Ben jij ook een buitenmens? Suzie is 33 jaar en graag buiten. Bezig in haar tuintje, een rondje fietsen of een wandeling maken. Doordat zij een vorm van autisme heeft en slechthorend is, gaat het opdoen van nieuwe contacten niet zo vanzelf. Welke leeftijdsgenote vindt het leuk om er zo nu en dan samen op uit te gaan? Suzie woont in Leidsche Rijn. 

 Help jij mooie herinneringen op te halen? Arnold (77 jaar) heeft dementie en een slechte motoriek. Zijn oude hobby’s uitoefenen, dan lukt helaas niet meer. Wel heeft hij veel fotoboeken en aan de hand daarvan weet hij veel mooie verhalen te vertellen. En bij mooi weer is samen wat rommelen in de tuin of met de rolstoel op pad gaan ook zeer welkom. Arnold woont in Maarssendorp.

 Aap, Noot, Mies... Sinds een jaar zijn Fikre van 1,5 en Amare van 4 met hun ouders in Nederland. Ze zijn dol op lekker voetballen, voorgelezen worden of met auto’s spelen. Het gezin zoekt een maatje die samen met de kindjes wil spelen. Op deze manier leren ze spelenderwijs ook de Nederlandse taal. Fikre woont in Montoort.

 Insteken, omslaan, doorhalen en af laten glijden. Roos is 38 jaar en mag graag breien. Inmiddels beheerst ze de gewone, gangbare steken wel, maar zou graag meer leren. Roos heeft een licht verstandelijke beperking en zoekt een leeftijdsgenote (vrouw) die met haar aan de slag wil met de breipennen. Roos woont in Zeist.

  ICT specialist gezocht. Jan is 20 jaar en zou graag verder verdiepen in ICT. Hij zoekt een vrijwilliger die hierin ervaring heeft en hem wil helpen met zijn zoektocht in deze branche. Vanwege zijn autisme komt hij er niet toe om hier zelf actie in te ondernemen. Samen, en met een stok achter de deur, gaat hem dat beter af. Heb jij ervaring in de ICT en kun jij goed uitleggen en plannen? Dan kan jij Jan vast verder helpen. Jan woont in Utrecht Centrum.

Wil je weten welke vragen er nog meer bij ons binnen komen? Kijk dan eens naar het aanbod van open vragen in jouw regio.

 

Cursussen en educatie voor vrijwilligers en stagiairs

 

Welkomstbijeenkomst 'nieuwe vrijwilligers'

Woensdag 3 februari, van 19:00 tot 21:30 uur of
Woensdag 11 mei, van 19:00 tot 21:30 uur.

Training: maatjes voor mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel

Vrijdag 29 januari, van 9:30 tot 15:30 uur of
Vrijdag 18 maart, van 9:30 tot 15:30 uur of
Vrijdag 3 juni van 9:30 tot 15:30 uur

Themabijeenkomst: Maatje zijn voor iemand met een verstandelijke beperking

Dinsdag 15 maart, van 19:30 tot 21:30 uur

Training: dementie op jonge leeftijd: het zal je maar gebeuren!

Vrijdag 26 februari, van 9:30 tot 15:30 uur of
Vrijdag 20 mei, van 9:30 tot 15:30 uur

Training: netwerkmaatje

Vrijdag 4 en 11 maart, van 9:30 tot 15:30 uur of
Vrijdag 10 en 17 juni van 9:30 tot 15:30 uur

Themabijeenkomst: Grenzen stellen

Woensdag 13 april, van 19.00-21:30 uur

Training Psychiatrie

Bestaat uit de vier onderstaande dagdelen

Vrijdag 8 april van 9:30 - 15:30 uur
Dinsdag 12 april van 19:30 - 21:30 uur
Dinsdag 14 juni van 19:30 - 21:30 uur

Klik hier voor meer informatie over trainingen en bijeenkomsten

Intervisiebijeenkomsten

Als je maatje bent van iemand met dementie, Niet aangeboren hersenletsel of van een mantelzorger, is het prettig als je met collega-maatjes kunt sparren over de dingen waar je tegenaan loopt. Het is niet alleen zinvol om je eigen verhaal te delen, maar het is ook fijn om andermans verhalen te horen en daarin mee te mogen denken. Daarvoor heeft handjehelpen intervisiegroepen gevormd die eens per drie maanden samen komen.

Interesse? Mail of bel Angelique Heerdink: aheerdink@handjehelpen.nl of 030 - 263 29 65

 


 

 

 

Nieuws

 

Projecten

Netwerkmaatjes

Een netwerkmaatje is onmisbaar voor een persoon met een beperking die dolgraag (weer) hulp wil krijgen vanuit het eigen sociale netwerk. Een maatje helpt oude contacten te herstellen en brengt in kaart welke hulp aan wie gevraagd kan worden. Kortom: een prachtige vrijwilligersklus! Handjehelpen start in haar hele werkgebied met "netwerkmaatjes" en hoopt dat er veel vrijwilligers zijn die de training netwerkmaatje willen volgen en de 'missing link' willen worden voor een hulpvrager.

Lees meer over het project: Netwerkmaatjes of meld je aan bij Angelique aheerdink@handjehelpen.nl

 
Psychiatrie

Handjehelpen biedt hulp aan kinderen die opgroeien in een gezin waarvan één of beide ouders een psychiatrische beperking hebben in de gemeente Utrecht. Deze hulp wordt geboden aan de kinderen zelf, de partner of aan de persoon met een psychiatrische beperking. Maatjes krijgen een training om te leren wat er zoal bij dit soort gezinnen speelt. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Annemiek aharberink@handjehelpen.nl
Of lees meer op deze pagina


‚ÄčOpgroeien met een beperking in armoede

‘Gewoon meedoen’ is voor een kind met een beperking soms erg moeilijk. Al helemaal wanneer in het gezin Nederlands niet de moedertaal is en er weinig geld is. Help jij mee een gezin te ondersteunen?
Lees meer: Opgroeien in armoede met beperkingen
Of neem contact op met Ward wverbeek@handjehelpen.nl

 

 
Nachtvrijwilligers, Prachtvrijwilligers!

Help jij als nachtvrijwilliger een mantelzorger van iemand met dementie met een nachtje doorslapen en even goed bijtanken? Dat zou fantastisch zijn want veel mantelzorgers van mensen met dementie vinden het moeilijk de intensieve zorg goed vol te houden.

Handjehelpen is in de gemeente Utrecht en Utrechtse Heuvelrug op zoek naar betrouwbare vrijwilligers die zich zowel in de hulpvrager als in de persoon met dementie kunnen verplaatsten.

Lees meer opNachtvrijwilligers

Of meld je aan bij Jantsje jboersma@handjehelpen.nl

Sitemap | Algemene Voorwaarden | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist