Projecten

  Gast- en logeergezin

  Bied jij een warm thuis voor een kind met een beperking?

  Veel kinderen met een beperking, of kinderen uit een gezin waar iemand een beperking heeft, zouden het heerlijk vinden om zo nu en dan te kunnen spelen of logeren bij een gastgezin. Gewoon op een fijne plek waar het gezellig is en waar ze een beetje speciale aandacht ontvangen. Er hoeven geen speciale activiteiten georganiseerd, vaak is gewoon meedraaien in het gastgezin al bijzonder genoeg.

  En voor hun ouders betekent het wat extra tijd voor zichzelf of voor de andere kinderen uit het gezin. Soms kan dat net het steuntje in de rug zijn om er op andere dagen weer volledig tegenaan te kunnen. Als gast- of logeergezin kun je van grote betekenis zijn voor een kind. En het is een bijzondere manier om als gezin iets voor een ander te kunnen doen.

  Wil je ook een gast- of logeergezin? Of heb jij, of heeft jouw gezin, ruimte in je huis en hart om een kindje op te vangen? 

  Aanmelden gast- en logeergezin

  a

  "Quirine komt iedere week bij ons thuis. Nu ik zelf kinderen heb, realiseer ik hoe intensief opvoeden is. Helemaal als je kind een beperking heeft. Voor ons, als gezin, is het een mooie manier om vrijwilligerswerk te doen.”

  Het project gast- en logeergezinnen bieden we aan in ons hele werkgebied.

   Terug