https://www.handjehelpen.nl/hulp-bieden/hulpvragen/weesp/_602____NL

Vrijwilligerswerk in Weesp

Natascha Dhondt Regiocoördinator De Ronde Venen en Weesp030-263295406-14576039ndhondt@handjehelpen.nl

Wil je vrijwilliger worden en een paar uurtjes per week helpen bij iemand met een handicap of bij een gezin met een kind met een beperking?  

Aanmelden als vrijwilliger

Weesp

 Spelenderwijs nieuwe dingen leren. Elise is 7 jaar en houdt van knutselen, lezen en gezellig kletsen. Zij houdt ook van nieuwe dingen leren, maar dat gaat niet altijd gemakkelijk. Elise loopt op leergebied wat achter en zou graag geholpen worden door jou! Kun jij haar eens per week op een leuke, speelse manier ondersteunen met haar schoolopdrachten?

 Opgeruimd type gezocht. Renee is 53 jaar en actief in de kunstwereld. Vanwege een fysieke beperking zoekt hij iemand die af en toe wil helpen opruimen. Een keer samen de berging uitzoeken of eens wat dozen met spullen helpen wegbrengen. Dat zou fijn zijn. Maar samen op stap naar een museum, expositie of lezing zou leuk zijn. Wil jij Renee, wanneer het te vermoeiend wordt, helpen door zijn rolstoel te duwen? Heb jij iets met kunst? En af en toe een paar uurtjes vrij, dan horen we graag van je!

 Computer of Tablet, ‘Appletje eitje’ voor jou? Piet is 75 jaar en mag graag bezig zijn op de computer en op zijn tablet. Helaas ziet hij erg slecht en daardoor gaat het computeren niet altijd even soepel. Piet is op zoek naar extra paar ogen en een handje hulp. Heb jij een beetje weet van Windows 10?  Zou jij hem dan, zo eens in de 2 weken, willen helpen. 

 Samen de tuin in? Britt is een vrolijke, alleenstaande moeder van 43 jaar. Ze heeft humor, schildert en tekent. Na een dip heeft Britt nu weer haar draai gevonden en zorgt voor haar dochter en voor zichzelf. Britt is lichamelijk beperkt, waardoor niet alles haar lukt. Ze zoekt een maatje om samen een kopje koffie te drinken. En om de tuin in te gaan en die samen op orde te brengen.

 Verkocht! Nel is een gezellige vrouw van 70 jaar die een hoop heeft meegemaakt. Ze heeft veel spullen en wil hier een deel verkopen op Ebay. Alleen.. Hoe pak je dat aan?  Ze kan hier wel wat hulp bij gebruiken, want zelf weet zij niet goed hoe het werkt. Heb jij verstand van Ebay en wil jij Nel helpen? 

 Samen een frisse neus halen. Dat lijkt Michelle wel fijn. Michelle is 36 jaar en houdt van gezelligheid, wat tuinieren, een rondje lopen over de markt, theedrinken. Helaas is Michelle ziek en komt ze nog maar weinig buiten. Hou jij ook van gezelligheid en wil je wel met haar op pad? Dan kijkt Michelle naar je uit! 

 Ga jij mee op pad? Gregory is 50 jaar, muzikaal, een gezellige kletser en houdt van lekker koken. Hij is op zoek naar gezelligheid, naar een maatje. Gregory heeft een licht verstandelijke beperking. Samen wat leuks doen, lijkt jou dat ook wat?

 Lekker dollen met een tweeling? Sandra is een alleenstaande moeder van 4 kinderen van verschillende leeftijden. De zorg voor de tweeling die in februari naar school gaat, valt haar zwaar. Heb jij op woensdag of vrijdag tijd om met ze te spelen en op pad te gaan? Dan heeft Sandra even tijd om haar huis op te ruimen of een kopje thee te drinken.

 Alleen is maar alleen. Gijs (52 jaar) is op zoek naar gezelligheid. Zelf komt hij weing buiten en brengt veel tijd door achter de pc en tv. Muziek en draaiorgels vindt hij geweldig. Gijszoekt een maatje voor een praatje. Of eens film kijken en daarover te praten, eens naar een museum gaan of een wandelingetje maken in de buurt. Gijs rookt en zal dit ook tijdens de activiteit willen doen.

 Groene vingers gezocht. Renske is 75 jaar en houdt van fietsen, tuinieren en bezig zijn met de computer. Zij zoekt een maatje om samen de tuin een beetje op orde te brengen en te houden. Doordat Renske een lichamelijke beperking heeft, kan zij dit niet alleen. Samen eens een rondje fietsen zou ze ook leuk vinden. Heb jij eens in de 2 weken wat tijd?

 Samir spelenderwijs helpen? Samir (12 jaar) is gek op fietsen, voetballen, tekenen en Youtube. Zijn communicatieve ontwikkeling loopt achter omdat het hij syndroom van Down heeft. Samir zou het ontzettend leuk vinden als jij op dinsdag- of donderdagmiddag met hem wil spelen en hem op die manier leert beter in contact te komen met anderen. Wil jij Samir helpen? 

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk in Weesp, Noord-Holland?

Wil je een paar uurtjes per week vrijwilligerswerk in Weesp doen? Vul dan het aanmeldformulier voor vrijwilligers in. Of neem contact op met de coördinator voor Weesp. Zij begeleidt de vrijwilligers en koppelt ze aan hulpvragers. Ga naar vrijwilligerswerk voor meer info.

Sitemap | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist