https://www.handjehelpen.nl/hulp-bieden/hulpvragen/woerden/_421____NL

Vrijwilligerswerk in Woerden

Carmen OdermattRegiocoördinator Woerden030-303951106-10268022codermatt@handjehelpen.nl

Wil je vrijwilliger worden en een paar uurtjes per week helpen bij iemand met een handicap of bij een gezin met een kind met een handicap?

Aanmelden als vrijwilliger

Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld

Woerden

 Help jij Tineke op weg? Tineke kan door haar licht verstandelijk beperking niet alles zelf. Vooral haar administratie vindt ze lastig. En ook heeft ze soms wat vragen over haar computer. Ze zoekt een maatje die haar daarbij wat kan helpen. Ook zou ze graag meer mensen in haar omgeving leren kennen. Help jij haar als netwerkmaatje? Je kunt bij Handjehelpen de training netwerkmaatje volgen.

 Samen boodschappen doen. Simone (41 jaar) zou het gezellig vinden om samen met iemand er op uit te gaan. Ze kan door lichamelijke klachten geen lange stukken lopen, maar heeft wel een scootmobiel. Even een boodschapje doen of ergens een kopje koffie drinken samen, dat mist ze. Ga jij met haar mee?

 Neem jij de jongens mee op pad? Anja (50 jaar) kan door een tragisch ongeluk helaas niet meer met de jongens mee naar buiten. Heb jij tijd om met de jongens mee naar school te fietsen? Of om op woensdagmiddag iets leuk met ze te gaan doen? Je zou Anja hier erg mee ontlasten en de jongens worden er blij van. 

 Op naar het zwembad! Ga jij samen met Tim (7 jaar) mee naar het zwembad op maandag- of woensdagavond? Zijn moeder heeft nog twee kleine kindjes waardoor ze de zwemlessen van Tim niet kan begeleiden. Voor Tim is het echter heel belangrijk dat hij leert zwemmen. Heb jij tijd om één van deze avonden de zwemles te begeleiden? Je zou Tim en moeder hier een enorm plezier mee doen!

 Help jij Marnix nieuwe vrienden maken? Marnix is 33 jaar en vindt het lastig om op nieuwe mensen af te stappen. Hierdoor is hij nu vaak alleen thuis en mist de gezelligheid. Hij heeft een licht verstandelijke beperking. Ga jij samen met Marnix onderzoeken wat hij leuk vindt om te doen en hoe hij zijn vriendenkring kan uitbreiden? Je kunt bij Handjehelpen de training Netwerkmaatje volgen.

 Een echte kletskous. Zo zou je Sjoerd (71 jaar), en ook zijn vrouw, kunnen omschrijven. Ze houden erg van grapjes maken en kletsen. Allebei hebben ze een licht verstandelijke beperking. Sjoerd zou graag eens per week even naar buiten gaan. Neem jij hem mee op pad in zijn duwrolstoel? Of kom je, wanneer het regent, gezellig een bakkie bij ze doen? 

 Muziek maakt gelukkig. Karel is 63 jaar en houdt erg van muziek maken. Er is geconstateerd dat hij jong dementerend is. Een moeilijk proces, waarbij het maken van muziek veel waarde voor hem heeft. Hij zou het fantastisch vinden om met een vrijwilliger muziek te maken en af en toe te wandelen. Voor Karel is het wel belangrijk dat dit op zijn tempo en manier plaatsvindt. En op deze manier heeft zijn vrouw ook even tijd om weer op adem te komen.

Harmelen

 Steuntje in de rug. Rick (45 jaar) is vader van twee dochters van 6 en 8 jaar. Na zijn scheiding is hij snel geëmotioneerd en angstig geraakt. Zijn dochters komen regelmatig bij hem. Iets waar hij van geniet, maar wat ook veel van hem vraagt. Het zou hem erg helpen als iemand (liefst met levenservaring of ervaring in de zorg) zo nu en dan bij deze ontmoetingen aanwezig wil zijn, gewoon als een steuntje in de rug. De dagen en tijden om af te spreken kunnen in overleg met jou. Met jouw hulp kan Rick zijn dochters blijven zien. 

 En dan sta je er opeens alleen voor! Christel heeft 4 heerlijke jonge jongens, echter heeft ze momenteel de zorg alleen voor haar kinderen. Haar man is jong dementerend en woont niet meer thuis. Kom jij Christel ontlasten, zodat zij haar batterij weer even op kan laden?

 Samen wandelen is leuker dan alleen. Hannah is 58 jaar en zoekt een maatje. Zij houdt van knutselen, met de honden wandelen, een terrasje pakken of bijvoorbeeld samen koken. Kun jij goed luisteren en heb je een momentje vrij in de week? Dan maakt Hannah graag kennis met jou. 

Kamerik

 Muziekliefhebber gezocht. Piet is 49 jaar en op zoek naar wat gezelschap. Hij mag graag naar muziek te luisteren, met in het bijzonder Michael Jackson. Hij is op zoek naar een maatje om een rondje mee te wandelen, een bakje koffie te drinken en een praatje te maken. Piet heeft Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) door een ongeluk lang geleden en zoekt wat meer mensen om zich heen.

 Auto liefhebbers opgelet! Arjan (36 jaar) is gek op auto’s en mag hier graag over kletsen. Door zijn autisme heeft hij weinig socialen contacten. Kom jij 1x in de maand bij Arjan op de koffie?

Zegveld

 Breng jij de zaken graag op orde? Manon (35 jaar) is door haar burn-out overbelast. Hierdoor vindt ze het moeilijk om de dingen weer op te gaan pakken. Kom jij een ochtendje in de week Manon helpen om weer wat structuur in haar leven te brengen. Dit zou voor een hoop opluchting bij Manon zorgen.

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk in Woerden?

Wil je een paar uurtjes per week vrijwilligerswerk in Woerden doen? Vul dan het aanmeldformulier voor vrijwilligers in. Of neem contact op met de coördinator voor Woerden. Zij begeleidt de vrijwilligers en koppelt ze aan hulpvragers. Ga naar vrijwilligerswerk voor meer info.

Sitemap | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist