https://www.handjehelpen.nl/hulp-bieden/hulpvragen/woerden/_421____NL

Vrijwilligerswerk in Woerden

Carmen OdermattRegiocoördinator Woerden030-303951106-10268022codermatt@handjehelpen.nl

Wil je vrijwilliger worden en een paar uurtjes per week helpen bij iemand met een handicap of bij een gezin met een kind met een handicap?

Aanmelden als vrijwilliger

Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld

Woerden

 Meidendingen doen. Heb jij daarvoor een paar uurtjes over? Dan maak jij Nienke erg blij. Zij is 12 jaar zit veel achter haar tablet. Door haar autisme en een licht verstandelijke beperking vindt Nienke het namelijk lastig om sociale contacten te maken en onderhouden. Kom jij gezellig bij haar langs om samen te gaan bakken of echte meidenactiviteiten te ondernemen?

 Kom jij een praatje maken? Ans (68 jaar) houdt van lezen, puzzelen en wandelen. Jammer genoeg gaat dit allemaal moeilijker nadat ze vorig jaar een herseninfarct heeft gehad. Ans is linkszijdig verlamd en maakt gebruik van een rolstoel. Haar man doet veel voor haar, maar heeft soms afspraken buiten de deur. Ook zou hij graag weer eens gaan tennissen. Kom jij incidenteel bij Ans op bezoek voor een praatje, zodat haar man even met een gerust hart weg kan?

 Help jij Tineke op weg? Tineke kan door haar licht verstandelijk beperking niet alles zelf. Vooral haar administratie vindt ze lastig. En ook heeft ze soms wat vragen over haar computer. Ze zoekt een maatje die haar daarbij wat kan helpen. Ook zou ze graag meer mensen in haar omgeving leren kennen. Help jij haar als netwerkmaatje? Je kunt bij Handjehelpen de training netwerkmaatje volgen.

 Samen boodschappen doen. Simone (41 jaar) zou het gezellig vinden om samen met iemand er op uit te gaan. Ze kan door lichamelijke klachten geen lange stukken lopen, maar heeft wel een scootmobiel. Even een boodschapje doen of ergens een kopje koffie drinken samen, dat mist ze. Ga jij met haar mee?

 Neem jij de jongens mee op pad? Anja (50 jaar) kan door een tragisch ongeluk helaas niet meer met de jongens mee naar buiten. Heb jij tijd om met de jongens mee naar school te fietsen? Of om op woensdagmiddag iets leuk met ze te gaan doen? Je zou Anja hier erg mee ontlasten en de jongens worden er blij van. 

 Ben jij een echte Woerdenaar? Tjerk is 51 jaar en wil graag er op uit in Woerden. Doordat hij een psychische beperking heeft vindt hij het lastig om alleen op pad te gaan. Maar samen met iemand gaat het prima. Neem Tjerk mee op stap en leer jij hem kennis maken Woerden? Tjerk geef je er een goed gevoel mee! 

 Op naar het zwembad! Ga jij samen met Tim (7 jaar) mee naar het zwembad op maandag- of woensdagavond? Zijn moeder heeft nog twee kleine kindjes waardoor ze de zwemlessen van Tim niet kan begeleiden. Voor Tim is het echter heel belangrijk dat hij leert zwemmen. Heb jij tijd om één van deze avonden de zwemles te begeleiden? Je zou Tim en moeder hier een enorm plezier mee doen!

 Help jij Marnix nieuwe vrienden maken? Marnix is 33 jaar en vindt het lastig om op nieuwe mensen af te stappen. Hierdoor is hij nu vaak alleen thuis en mist de gezelligheid. Hij heeft een licht verstandelijke beperking. Ga jij samen met Marnix onderzoeken wat hij leuk vindt om te doen en hoe hij zijn vriendenkring kan uitbreiden? Je kunt bij Handjehelpen de training Netwerkmaatje volgen.

 Een echte kletskous. Zo zou je Sjoerd (71 jaar), en ook zijn vrouw, kunnen omschrijven. Ze houden erg van grapjes maken en kletsen. Allebei hebben ze een licht verstandelijke beperking. Sjoerd zou graag eens per week even naar buiten gaan. Neem jij hem mee op pad in zijn duwrolstoel? Of kom je, wanneer het regent, gezellig een bakkie bij ze doen? 

Harmelen

 Steuntje in de rug. Rick (45 jaar) is vader van twee dochters van 6 en 8 jaar. Na zijn scheiding is hij snel geëmotioneerd en angstig geraakt. Zijn dochters komen regelmatig bij hem. Iets waar hij van geniet, maar wat ook veel van hem vraagt. Het zou hem erg helpen als iemand (liefst met levenservaring of ervaring in de zorg) zo nu en dan bij deze ontmoetingen aanwezig wil zijn, gewoon als een steuntje in de rug. De dagen en tijden om af te spreken kunnen in overleg met jou. Met jouw hulp kan Rick zijn dochters blijven zien. 

 En dan sta je er opeens alleen voor! Christel heeft 4 heerlijke jonge jongens, echter heeft ze momenteel de zorg alleen voor haar kinderen. Haar man is jong dementerend en woont niet meer thuis. Kom jij Christel ontlasten, zodat zij haar batterij weer even op kan laden?

Kamerik

 Auto liefhebbers opgelet! Arjan (36 jaar) is gek op auto’s en mag hier graag over kletsen. Door zijn autisme heeft hij weinig socialen contacten. Kom jij 1x in de maand bij Arjan op de koffie?

Zegveld

 Ga jij er op uit met Mike? Doordeweeks loopt Mike stage, maar in het weekend zou hij het leuk vinden om met jou op pad te gaan. Hou jij net zoals Mike van sporten, zwemmen en naar de stad gaan. Ook zou Mike graag willen leren om met het OV te reizen, wil jij hem daarbij helpen? Mike is 16 jaar en heeft een verstandelijke beperking.

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk in Woerden?

Wil je een paar uurtjes per week vrijwilligerswerk in Woerden doen? Vul dan het aanmeldformulier voor vrijwilligers in. Of neem contact op met de coördinator voor Woerden. Zij begeleidt de vrijwilligers en koppelt ze aan hulpvragers. Ga naar vrijwilligerswerk voor meer info.

Sitemap | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist