Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
https://www.handjehelpen.nl/hulp-bieden/hulpvragen/woerden/_421____NL

Vrijwilligerswerk in Woerden

Carmen OdermattRegiocoördinator Woerden030-303951106-10268022codermatt@handjehelpen.nl

Wil je vrijwilliger worden en een paar uurtjes per week helpen bij iemand met een handicap of bij een gezin met een kind met een handicap?

Aanmelden als vrijwilliger

Woerden, Harmelen, Kamerik en Zegveld

Woerden

Ben jij dol op chemie en scheikunde? Dan is Ferdinand (44) op zoek naar jou! Ferdinand is gevlucht en woont sinds twee jaar in Nederland. Graag wil hij mee doen in de Nederlandse maatschappij. Hiervoor volgt hij een stage binnen de chemische tak. Door de taalbarrière loopt hij hier een beetje in vast, kom jij hem helpen? 

 

 Samen na de sportschool? Daan is 15 jaar en vindt het lastig om alleen iets te ondernemen. Dit komt doordat hij een licht verstandelijke beperking heeft. Ook heeft hij niet veel vrienden om zich heen. Ga jij eens in de week met Daan sporten zodat hij wat lekkerder in zijn vel zit? Of wil je hem helpen zijn vriendenkring uit te breiden als netwerkmaatje?

 Trek jij je hardloopschoenen aan? Jochem (57 jaar) hield vroeger erg van hardlopen. Door zijn psychische beperking is hij de laatste jaren in een isolement geraakt en zou graag weer meer naar buiten gaan. Neem jij Jochem eens in de week mee  om lekker een stuk te gaan rennen?

 Ben jij een student? Petra (62 jaar) houdt erg van kletsen en gezelligheid. Vooral als het gaat om studentikoze activiteiten, geeft ze zelf aan. Petra heeft een licht verstandelijke beperking en voelt zich soms eenzaam. Kom jij eens in de week gezellig bij haar op de koffie?

 Mag Diederik bij jou zijn energie kwijt? Diederik (6 jaar) is een vrolijk en energiek jongetje. Door zijn ontwikkelingsstoornis loopt hij een stuk achter in zijn ontwikkeling en vraagt hij veel energie van zijn ouders. Mag hij af en toe eens bij jou komen logeren zodat ouders even op adem kunnen komen? Of kom je gezellig op woensdagmiddag langs om leuke dingen te ondernemen met Diederik? Zowel Diederik als ouders zouden hier erg blij van worden!

 Ga jij af en toe op pad met Femke? Femke (14 jaar) is begonnen op een nieuwe school, hierdoor heeft ze nog niet zoveel sociale contacten. Door haar autisme vind ze het lastig om op nieuwe mensen af te stappen. Kom jij in het weekend of in de vakanties gezelligs langs bij Femke? Femke zou het erg leuk vinden om samen op pad te gaan.

 Geef jij dat steuntje in de rug? Kiki (18 jaar) vind de zelfstandigheid op haar nieuwe school erg lastig. Door haar LVB is plannen soms erg moeilijk voor haar. Het gevolg is dat ze dan snel achter loopt met opdrachten. Kijk je eens een keertje mee met Kiki? Voor Kiki zou dat een hoop rust geven.

 Kom jij een praatje maken? Ans (68 jaar) houdt van lezen, puzzelen en wandelen. Jammer genoeg gaat dit allemaal moeilijker nadat ze vorig jaar een herseninfarct heeft gehad. Ans is linkszijdig verlamd en maakt gebruik van een rolstoel. Haar man doet veel voor haar, maar heeft soms afspraken buiten de deur. Ook zou hij graag weer eens gaan tennissen. Kom jij incidenteel bij Ans op bezoek voor een praatje, zodat haar man even met een gerust hart weg kan?

 Samen gamen? Mike is 36 jaar en zit graag achter de computer. En dan vooral om te gamen. Ook praten over het gamen vindt hij fijn. Mike is nu veel alleen en hij zou het leuk vinden om eens samen te gamen, een spelletje te spelen en een praatje te maken. Lijkt het jou leuk? Dan zet Mike voor jou zijn computer graag aan. Mike heeft een licht verstandelijke beperking.

 Muziek maakt gelukkig. Karel is 63 jaar en houdt erg van muziek maken. Er is geconstateerd dat hij jong dementerend is. Een moeilijk proces, waarbij het maken van muziek veel waarde voor hem heeft. Hij zou het fantastisch vinden om met een vrijwilliger muziek te maken en af en toe te wandelen. Voor Karel is het wel belangrijk dat dit op zijn tempo en manier plaatsvindt. En op deze manier heeft zijn vrouw ook even tijd om weer op adem te komen.

 Neem jij de jongens mee op pad? Anja (50 jaar) kan door een tragisch ongeluk helaas niet meer met de jongens mee naar buiten. Heb jij tijd om met de jongens mee naar school te fietsen? Of om op woensdagmiddag iets leuk met ze te gaan doen? Je zou Anja hier erg mee ontlasten en de jongens worden er blij van. 

 Op naar het zwembad! Ga jij samen met Tim (7 jaar) mee naar het zwembad op maandag- of woensdagavond? Zijn moeder heeft nog twee kleine kindjes waardoor ze de zwemlessen van Tim niet kan begeleiden. Voor Tim is het echter heel belangrijk dat hij leert zwemmen. Heb jij tijd om één van deze avonden de zwemles te begeleiden? Je zou Tim en moeder hier een enorm plezier mee doen!

Harmelen

 Heb jij een middagje vrij? Timon (7 jaar) zou het erg fijn vinden als er iemand op maandag-, dinsdag- of donderdagmiddag met hem komt spelen? Zijn moeder heeft het Hellp-syndroom en kan hierdoor weinig prikkels ervaren en ook moet ze vaak naar therapie. Op deze dagen zou Timon het gezellig vinden als hij bij iemand kan spelen of als er iemand bij hem komt spelen.

 En dan sta je er opeens alleen voor! Christel heeft 4 heerlijke jonge jongens, echter heeft ze momenteel de zorg alleen voor haar kinderen. Haar man is jong dementerend en woont niet meer thuis. Kom jij Christel ontlasten, zodat zij haar batterij weer even op kan laden?

Zegveld

 Ga jij er op uit met Mike? Doordeweeks loopt Mike stage, maar in het weekend zou hij het leuk vinden om met jou op pad te gaan. Hou jij net zoals Mike van sporten, zwemmen en naar de stad gaan. Ook zou Mike graag willen leren om met het OV te reizen, wil jij hem daarbij helpen? Mike is 16 jaar en heeft een verstandelijke beperking.

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk in Woerden?

Wil je een paar uurtjes per week vrijwilligerswerk in Woerden doen? Vul dan het aanmeldformulier voor vrijwilligers in. Of neem contact op met de coördinator voor Woerden. Zij begeleidt de vrijwilligers en koppelt ze aan hulpvragers. Ga naar vrijwilligerswerk voor meer info.

Sitemap | Privacyreglement | Disclaimer | Website door CM Specialist