https://www.handjehelpen.nl/hulp-bieden/open-hulpvragen/bunnik/_406____NL

Vrijwilligerswerk Bunnik

Marieke DijkstraRegiocoördinator Bunnik, De Bilt, Werkhoven en Odijk 030-3039505 06-83596578mdijkstra@handjehelpen.nl

Wil je vrijwilliger worden en een paar uurtjes per week helpen bij iemand met een handicap of bij een gezin met een kind met een beperking?

Aanmelden als vrijwilliger

Bunnik, Odijk en Werkhoven

Bunnik

 Heb jij een luisterend oor? Dhr. Roest (81 jaar) is enige tijd geleden zijn vrouw verloren. Hij pakt zo goed als mogelijk de draad weer op en volgt o.a. colleges bij de Open Universiteit. Mijnheer is slecht ter been.Welke vrijwilliger, met een luisterend oor, wil 1x week, of 2 weken, bij hem langsgaan voor een kopje thee en een goed gesprek? 

 Ben jij het zetje in de rug? Marjan is een actieve vrouw van 70 jaar met veel interesses en creatieve ideeën. Door haar ADHD blijft het echter vaak bij ideeën, ze mist ze net het overzicht om plannen in daden om te zetten. Wie geeft haar het duwtje in haar rug door samen dingen op te pakken. Marjan zou vooral graag eens op een rommelmarkt staan, ze is geïnteresseerd in natuur en tuinieren, houdt van musea bezoeken.

 Neem jij je hondje mee naar je vrijwilligerswerk? Lieke is 63 jaar en houdt van schilderen, winkelen en (nederlandstalige) muziek. Door haar lichamelijke klachten kan ze moeilijk alleen naar buiten, waardoor ze zich steeds meer geïsoleerd voelt. Vooral in het weekend valt haar dit zwaar. Ze zou dan graag met een vrijwilliger er op uit. Lieke had tot voor kort een hond, die ze erg mist. Daarom zou ze het extra leuk vinden als jouw hondje mee zou komen.

 Kom jij maandag een bakkie doen bij Richard? De vrouw van Richard (77 jr) wil dolgraag op maandagmiddag op haar kleinkinderen passen die in de buurt van Amsterdam wonen. Richard is geïnteresseerd in lezen, puzzelen, politiek enz maar door het herseninfarct wat kreeg is hij minder mobiel en laat zijn vrouw hem niet graag zo lang alleen. Welke vrijwilliger wil op maandagmiddag achterwacht zijn door Richard af en toe even te bellen en ergens in de middag even langsgaan voor een kopje thee en een praatje.

 Help jij Amal uit de brand? Amal is weduwe en een jonge moeder van 3 kinderen van 1, 6 en 9 jaar. Ze heeft chronische gezondheidsklachten en de zorg voor haar 3 jonge kinderen vraagt veel van haar. Amal zou graag naar Nederlandse les gaan om zo meer te kunnen betekenen. Welke vrijwilligster wil 1x per week op haar jongste kindje passen en de andere kinderen uit school halen?

 Samen de Duitse taal ophalen? Marieke is 52 jaar en houdt van wandelen in de natuur, musea en dans. Zij woont al heel lang in Nederland, spreekt ook Nederlands en is van oorsprong Duitse. Marieke heeft Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), waardoor zij haar moedertaal niet meer kan spreken. Dit zou zij wel weer heel graag willen leren. Ben jij diegene die Marieke helpt de Duitse taal weer te leren?

 Kom jij om samen de boontjes te doppen? Albert is 68 jaar oud en licht verstandelijk beperkt. Hij is sinds kort weduwnaar en zoekt afleiding in zijn groentetuintje aan huis. Hij is een humorvolle man, die op zoek is naar iemand om samen zijn tuin te onderhouden. En wie kan hem daarnaast in eenvoudige stappen leren hoe hij een dagelijkse maaltijd bereiden. En dan ook nog producten gebruiken uit eigen tuin!! Dit is echt dankbaar werk, voorkeur is maandag.

 Boodschappen doen moet je toch, waarom dan niet samen? Voor een aantal zelfstandig wonende ouderen in Bunnik, - beperkt in hun mobiliteit-, zijn we op zoek naar vrijwilligers die 1 x per week even samen de boodschappen willen doen. Ben je geduldig en kun jij je inleven in hun situatie, bel dan met Handjehelpen.

Odijk

 Jonge moeder zoekt jonge moeder. Imani (33 jr) is een Afrikaanse vrouw die als vluchtelinge naar Nederland is gekomen. Sinds een halfjaar is ze moeder van een zoontje. Ze zou graag wat meer contacten in de buurt opdoen en ervaringen uitwisselen over opvoeden. Imani spreekt nog niet zo goed Nederlands, wel Engels. Welke (jonge) moeder spreekt met haar af voor een kopje thee, of samen een wandelingetje maken en haar zo meenemen in alles wat er langskomt in het opvoeden van een kindje.

 Wie gaat er mee vissen? Bas (46 jr) is een rustige man die graag naar natuurdocumentaires kijkt, google earth afstruint en wandelingen maakt in de natuur. Ook vist hij graag, maar mist een maatje om dat samen met hem te doen. Door zijn licht verstandelijke beperking maakt hij niet zo makkelijk contact. Welke vrijwilliger wil op maandag of vrijdag, eventueel dinsdagavond, met hem gaan vissen (1x per 14 dagen?).

Werkhoven

 Ouderwets gezellig! Michel is 35 jaar en een gezellige prater. Hij heeft een licht verstandelijke beperking en mag graag een kopje koffie drinken en een spelletje doen. Het roken van een (veel) sigaretje(s) hoort daar ook bij. Wie wil 1x per 14 dagen een of twee uurtjes langskomen en samen met hem een sigaretje roken, spelletje doen en gezellig kletsen?

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk in Bunnik?

Wil je een paar uurtjes per week vrijwilligerswerk in Bunnik doen? Vul dan het aanmeldformulier voor vrijwilligers in. Of neem contact op met de coördinator voor Bunnik. Zij begeleidt de vrijwilligers en koppelt ze aan hulpvragers uit Bunnik. Ga naar vrijwilligerswerk voor meer info.

Aanmelden als vrijwilliger

Sitemap | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist