https://www.handjehelpen.nl/hulp-bieden/open-hulpvragen/de-ronde-venen/_408____NL

Vrijwilligerswerk de ronde venen

Natascha Dhondt Regiocoördinator De Ronde Venen en Weesp030-263295406-14576039 ndhondt@handjehelpen.nl

Wil je vrijwilliger worden en een paar uurtjes per week helpen bij iemand met een handicap of bij een gezin met een kind met een beperking?

Aanmelden als vrijwilliger

 Abcoude, Baambrugge, Mijdrecht,  Vinkeveen, Waverveen en Wilnis 

Abcoude 

 Samen is veel leuker dan alleen. Davey is 14 jaar en houdt van varen, boksen, skaten, filmpjes kijken op Youtube, etc. Nu brengt hij na school veel tijd alleen door. En daar is niet zoveel gezelligheid aan te beleven. Hij zoekt een maatje, liefst een jong iemand, om samen mee op stap te gaan. Heb jij dezelfde interesses? Dan zoekt hij jou. Maar hem helpen zijn netwerk uit te breiden, dat zou ook fijn zijn.

 Kom jij Simone een handje helpen? Simone is 34 jaar en moeder van 2 jonge kinderen (2 en 4 jaar). De kinderen houden van buitenspelen, kleuren, puzzelen en voorgelezen worden. Voor Simone is het lastig om veel tijd alleen met haar kinderen door te brengen, door lichamelijke klachten. Vind jij het leuk om op vrijdagmiddag tijd met de jongste door te brengen en Simone af en toe te helpen met koken? Als jij er een paar uurtjes bent zou je dit gezin ontzettend helpen.

Baambrugge

 Hier krijg je energie van! Jeroen is 10 jaar en gek op fietsen, skateboarden en voetballen. Ook maakt hij graag een racebaan, of doet spelletjes zoals Uno en ganzenbord. Jeroen zich wat moeilijk zelf vermaken en hij zou graag samen met iemand wat leuks doen. Door zijn autisme vindt hij de aansluiting bij leeftijdsgenootjes soms moeilijk. Bezorg jij Jeroen een gezellige middag, waarop even niets moet en gewoon lekker spelen centraal staat? Dinsdag, donderdag of vrijdagmiddag zou super zijn, of eens in het weekend?

 Samen naar buiten. Jaap is 77 jaar en een sportieve man. Tot voor kort ging hij regelmatig een lekker stuk wandelen of fietsen. Nu zou Jaap dat nog steeds graag doen, maar het lukt hem niet meer alleen. Dit komt doordat er Alzheimer bij hem is geconstateerd. Jaap houdt ook van een praatje maken en van films kijken. Hij zou het leuk vinden als jij eens met hem op pad gaat. Sportief aan de gang, even kletsen of bijvoorbeeld eens samen naar de markt. 

Mijdrecht

 Samen lukt het wel. Lisanne is 11 jaar houdt van cakejes bakken en tv kijken. Ze speelt graag binnen, samen met haar zusjes. Haar schoolwerk vindt Lisanne moeilijk en helaas kunnen haar ouders haar niet voldoende helpen door taalproblemen en lichamelijke problemen. Wil jij Lisanne spelenderwijs helpen met leren? Eens samen rekenen of met de taal bezig zijn? Met jouw hulp lukt het haar vast!

 Ga jij voor gezelligheid? Wietske (62 jaar) is een gezellige vrouw die graag een praatje maakt, naar de markt gaat, kookt, wat rommelt in de tuin of er even op uit wilt. Jammer genoeg is Wietske zelf niet heel mobiel en kan moeilijk lopen, daar heeft zij hulpmiddelen voor. Lijkt het jou leuk om gezellig wat tijd met Wietske door te brengen? Ze kijkt al naar je uit!

 Samen naar de speeltuin? Mandy (41 jaar) is moeder van een prachtige dochter van 2 jaar. Doordat Mandy een pittige periode achter de rug heeft, valt de opvoeding Mandy haar zwaar. Heb jij tijd om Mandy af en toe wat te helpen door lekker buiten te spelen met haar dochtertje. Op deze manier kan iedereen weer even opladen!

 Een gezellige middag. Alida is 50 jaar en houdt van creatief bezig zijn en is dol op dieren. Ze kent niet zoveel mensen in haar omgeving en zou graag in contact komen buurtgenoten. Hou jij van gezelligheid? Dan kijkt Alida naar je uit. Alida heeft psychische- en vermoeidheidsklachten, waardoor zij graag ’s middags zou willen afspreken. Een woensdag of donderdagmiddag misschien?

 Beetje kletsen of een filmpje pakken? Max is 24 jaar en houdt van gamen, een praatje maken en naar de bioscoop gaan. Door zijn autisme maakt Max niet zo gemakkelijk vrienden. Daarom zoekt hij een maatje om zo nu en dan samen iets leuks te ondernemen. Dat lijkt hem wel wat. Jou ook? 

 Ben jij ook graag buiten? Leroy is 17 jaar en vindt het heerlijk om lekker buiten te zijn. Ook muziek luisteren en computeren doet hij graag. Hij heeft autisme en een verstandelijke beperking en zoekt een maatje. Wie wil wat tijd met hem doorbrengen en hem helpen met wat schoolse vaardigheden?  Lijkt het jou leuk om hem  1 of 2 uurtjes te helpen? Hij kijkt naar je uit!

 Touwtje springen, dat was leuk. Michelle is 8 jaar en houdt ontzettend van buitenspelen. Lekker fietsen, touwtje springen, naar de speeltuin, maar ook kleuren vindt zij leuk. Haar moeder heeft Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) en nog een dochter die wat extra aandacht vraagt. Welke fijne vrijwilliger kan wat extra tijd en aandacht geven aan Michelle? Kom jij gezellig ’s middags spelen?

Vinkeveen

 Kom jij een praatje maken? Willem is 63 jaar en een gezelligheidsmens. Hij houdt van fotografie, plaatjes draaien, wandelen, kopje koffie drinken, gezellig praatje maken, enz... Juist omdat Willem van die gezelligheid houdt, mist hij contacten. Hij heeft NAH ( niet aangeboren hersenletsel) en is doordeweeks veel alleen. Kom jij eens een bakkie doen? Willem kijkt naar je uit!

Wilnis

 Help jij dit gezin uit de brand? Maaike is 27 jaar en moeder van 2 kinderen van 7 en 2 jaar. De kinderen kunnen heerlijk spelen, binnen en buiten. Verdrietig genoeg is Maaike ziek en heeft veel zorg nodig, alleen zijn met de kinderen lukt haar op het moment niet. Haar man probeert zoveel alles draaiend te houden, maar eens wat extra hulp zou heel wenselijk zijn. Wil jij eens op een middag wat tijd doorbrengen met de kinderen? Of misschien mag één van de kinderen eens bij jullie gezin komen logeren?

 Geef jij kleur aan de week? Louise is 53 jaar en wandelt graag met haar hondjes. Ook is ze creatief en mag bijvoorbeeld graag Mandela’s kleuren. Ze kan zich er niet zo goed toe zetten om er alleen op uit te gaan, maar samen gaat ze graag iets doen. Lijkt het je leuk om samen met Louise er op uit te gaan of eens wat creatiefs te doen? Dan kijkt Louise naar je uit. 

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk in De Ronde Venen?

Wil je een paar uurtjes per week vrijwilligerswerk in Utrecht doen? Vul dan het aanmeldformulier voor vrijwilligers in. Of neem contact op met de coördinator voor De Ronde Venen. Zij begeleidt de vrijwilligers en koppelt ze aan hulpvragers. Ga naar vrijwilligerswerk voor meer info.

Aanmelden als vrijwilliger


 

Sitemap | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist