https://www.handjehelpen.nl/hulp-bieden/open-hulpvragen/houten/_409____NL

Vrijwilligerswerk in Houten

Jantsje BoersmaRegiocoördinator Houten 030-3039509 06-48369298 jboersma@handjehelpen.nl

Wil je vrijwilliger worden en een paar uurtjes per week helpen bij iemand met een handicap of bij een gezin met een kind met een beperking?

Aanmelden als vrijwilliger

Houten

 Cupcakes en taartjes bakken! Leonie is 9 jaar en zou het liefst iedere dag iets lekkers maken. Met iemand samen zou dit nog veel leuker zijn! Net als leuke ‘meidendingen doen’ zoals lekker dansen of buiten spelen. Leonie is rusteloos, snel afgeleid en heeft soms moeite met de dagelijkse structuur. Iemand die er zo nu en dan speciaal voor haar is, zodat de rest van het gezin even de aandacht van moeder kan krijgen, dat zou super zijn. Kom jij bakken? Leonie woont in de wijk Hoeven.

 Goede klik. Heeft fotografie ook jouw interesse? Anne (46 jaar) houdt fotograferen en zou graag die oude liefde van toen weer  oppakken. Zich nieuwe technieken eigen maken en in contact komen met andere mensen die hier ook van houden. Een mentale en lichamelijke kwetsbaarheid houden haar echter vaak in haar eigen huis. Kom jij daarbij helpen en haar ondersteunen als netwerkmaatje? Je krijgt een speciale training in netwerkcoaching en wordt tijdens het traject begeleid door Handjehelpen.(Omgeving Landen)

 Heerlijk energiek bezig zijn! Danny ( 8 jaar) heeft energie voor tien en houdt van alles wat maar met sport, Lego en kleuren te maken heeft. Veel zorg van moeder gaat echter uit naar zijn chronisch zieke zus en zijn kleine broertje. Kom jij een paar uurtjes op wo. middag met hem spelen?

 Boodschappen halen moet je toch, waarom niet samen? Jantina is slechtziend (ze ziet ongeveer 3%). Ze zoekt een boodschappenmaatje, liefst bij Jumbo en/of Lidl, zo 1 x per 14 dagen. Jantina zou je dankbaar zijn als je haar zou kunnen begeleiden met keuzes maken. En als je in bezit bent van een auto. Voorkeur voor de woensdagochtend. Jantine woont in de Weides. 

 Samen van de glijbaan? Fuad is een actief en lief jongetje van 7 jaar. Het enthousiasme spat ervan af. Hij zoekt een lieve vrijwilligster die op de woensdagmiddagen samen met hem naar de speeltuin wil gaan, of eens samen iets knutselen. Op die middagen heeft zijn moeder even tijd voor de kleintjes. Ben jij dol op kinderen en heb jij tijd? Dan staat Fuad al met zijn schoenen bij de deur, te wachten op jou. Omgeving Schalkwijk.

 Heeft inrichten, stylen en Pinterest jouw interesse? Anneke (54 jaar) houdt ervan rond te neuzen op internet en met de inrichting van haar huis bezig te zijn. Alleen naar woonwinkels gaan, of lekker te fietsen door de natuur, dat durft ze niet goed. Daarom zit ze veel in huis, op een rondje wandelen met haar hondje na. Anneke zoekt iemand die samen met haar, zo nu en dan, iets gezelligs wil doen. Een terrasje voor een kopje koffie, naar Dille en Kamille of eens op de fiets naar het theehuis in Rijnauwen. Ga jij met Anneke mee? Omgeving Stenen.

 Alleen is niet zo veel aan. Wim is 78 jaar en houdt van Jeu de Boules en vissen. Ook luistert hij graag naar country en westernmuziek. Door het recente overlijden van zijn vrouw, en zijn beginnende alzheimer, zit hij nogal eens alleen in zijn huis. Er op uit voor een potje Jeu de boules of een kopje koffie met een praatje zou hem goed doen. Ga jij zo nu en dan met hem mee?

 Erop uit in de natuur, met een kopje koffie achteraf? Dan zoekt Carla (53 jaar) jou. Carla is gek op reizen, spelletjes doen en ze houdt van de natuur en planten verzorgen. Ze vindt het moeilijk contact te maken, maar zou graag samen met iemand erop uit gaan in de natuur of bij slecht weer een spelletje doen. Liefst twee keer per maand. 

 Mannen onder elkaar! Mick (34 jaar) is groot fan van FC Utrecht, houdt van poolen zo nu en dan naar de kroeg gaan. Mick maakt niet gemakkelijk contact. Ben jij, man eind twintig of dertiger, in voor zo nu en dan een gezellige avond? Mick maakt graag kennis met je. Mick woont in de wijk Muren.

 Ga je mee een terrasje opzoeken? Jozien (55 jaar) is een opgewekte, vrolijke vrouw die houdt van fietsen, wandelen en de stad in gaan met een terrasje pakken op zijn tijd. Met minder weer zou ze graag een spelletje doen. Met haar licht verstandelijke beperking valt het haar niet mee om in contact te komen met andere mensen. Ben jij een dame van min of meer dezelfde leeftijd? Dan spreekt ze graag met jou af.

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk in Houten?

Wil je een paar uurtjes per week vrijwilligerswerk in Houten doen? Vul dan het aanmeldformulier voor vrijwilligers in. Of neem contact op met de coördinator voor Houten. Zij begeleidt de vrijwilligers en koppelt ze aan hulpvragers. Ga naar vrijwilligerswerk voor meer info.

Sitemap | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist