Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
https://www.handjehelpen.nl/hulp-bieden/open-hulpvragen/nieuwegein/_413____NL

Vrijwilligerswerk in Nieuwegein

Tineke de Vink Regiocoördinator Nieuwegein en Vianen 030-2632961 06-81810056 tdevink@handjehelpen.nl

Wil je vrijwilliger worden en een paar uurtjes per week helpen bij iemand met een handicap of bij een gezin met een kind met een handicap?

Aanmelden als vrijwilliger

Nieuwegein

Administratie: appeltje, eitje? Voor Laima (55), een intelligente en kunstzinnige vrouw met veel aan haar hoofd, zou af en toe een administratief ondersteuner noodzakelijk zijn. Vanwege haar anderstalige achtergrond zijn brieven soms echt een brug te ver voor haar. Ben jij flexibel in je tijd? Laima ook. Ze woont in het centrum.

Boodschapjes voor Kootje Kootje (79) uit Jutphaas zou erg dankbaar zijn voor een lief maatje dat voor haar boodschapjes zou willen halen. Dat lukt haar zelf niet meer. Verder heeft ze echt niets te wensen over, help jij haar?

Naar buiten in de rolstoel Loes (69) uit Jutphaas mist het buiten zijn verschrikkelijk. Zij kan na een herseninfarct niet ver meer lopen en zoekt een leuke vrijwilliger die met haar in de duwrolstoel op pad gaat. Ga jij met haar een frisse neus halen?

Sámen doen is belangrijk  Annigje (68) houd van de natuur, dieren en thuis gezellig iets knutselen. Maar alleen een boodschapje halen zorgt voor veel paniek door haar prikkelgevoeligheid. Binnen ius ze rustig en beschouwend. Trek jij haar over de streep om sámen naar buiten te gaan dinsdag- of donderdagmiddag ? Ze woont in het centrum.

Op stap met moeder én 3 schatten Kathie is de jonge, lieve en bescheiden moeder van 3 kinderen (2, 4, 6 ) Ze heeft slechte ervaringen met haar buurtgenoten en daardoor durft het gezinnetje niet meer naar buiten. Kun jij met Kathie en haar kinderen naar buiten? Wandelen, naar de speeltuin, de kinderboerderij of gewoon naar het park? Dan help je 4 lieverd in één keer! Je mag kiezen, welke middag na 14.00 uur je wilt komen. Het gezin woont in het centrum.

 Gezellige plek in jullie huis? Reinier is 10 jaar en is graag buiten. Hij leert snel, is verbaal sterk en past zich makkelijk aan. Bij Reinier thuis is veel aan de hand. Het zou geweldig zijn als hij één keer per maand naar een logeergezin kan, liefst met kinderen in zijn leeftijd, waar hij gewoon even zorgeloos kan zijn. Kunnen jullie als gezin structuur, duidelijkheid en rust bieden, dan zou dat erg fijn zijn. 

 Wandelingetje met de hond. Monika (50) en zoekt een maatje om samen een stuk te wandelen. Monika is getrouwd en haar kinderen zijn de deur al uit. Doordat ze soms wat angstig kan zijn, mist ze iemand die met haar iets doet . Monika zou het fijn vinden om met iemand te wandelen en van zich af te praten. Als jij een luisterend oor biedt, dan kan ze er na een bezoekje van jou weer helemaal tegen.  (Zuilenstein)

Samen even toeren in de auto Hoe leuk is dat? Vincent kan niet meer rijden vanwege een herseninfarct. Hij zou dolgraag ven bij zijn moeder in Overvecht willen kijken of naar de nieuwbouw Leidsche Rijn. Vincent (60) heeft humor, heeft veel interesses, zoekt wel eens naar de juiste woorden, maar zijn gezicht spreekt boekdelen. Zijn vrouw is fysiek niet sterk en wil graag eens een vrije dinsdag- of vrijdagmiddag.

 Op een heldere winterdag! Rianne is 60 jaar en zoekt een inlevend maatje om er samen op uit te gaan. Bijv. 1 x per maand met OV een cultureel uitstapje naar bijvoorbeeld een stad. Rianne is fysiek beperkt en zit daarom in een elektrische rolstoel. Zij houdt van mensen, gezelligheid en haar werk. Rianne kan echter niet zonder specifieke hulp van een  maatje tijdens een uitje. Ga jij met haar mee?

 Versterk jij zijn netwerk? Daniel (37) is een fulltime, hardwerkende jongeman. Hij woont zelfstandig en houdt van gezelligheid en vooral van samen iets doen. Hij zoekt een gezellige leeftijdsgenoten met wie hij eens in het weekend, of op een avond wat kan ondernemen. Ergens de honden uit laten, samen te koken, zwemmen en gewoon eens wat lol hebben. Daniel heeft een vorm van autisme, waardoor hij om een duidelijke en eerlijke communicatie vraagt. Ga jij met hem mee, of help jij hem met zoeken naar dat maatje? Je krijgt hiervoor een speciale netwerktraining van Handjehelpen. 

 Als je begrijpt wat ik bedoel. Alida is 60 jaar en kan taal nog wel eens letterlijk nemen doordat ze een vorm van autisme heeft. Dat is soms best grappig, maar soms ook lastig voor mensen die haar niet kennen. Alida is een zelfstandige vrouw en wil graag leren meer te ontspannen en te genieten. Ga jij met haar ’s middags iets gezelligs doen, of samen buurthuis om daar een activiteit volgen en haar helpen meer mensen te leren kennen? 

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk in Nieuwegein?

Wil je een paar uurtjes per week vrijwilligerswerk in Nieuwegein doen? Vul dan het aanmeldformulier voor vrijwilligers in. Of neem contact op met de coördinator voor Nieuwegein. Zij begeleidt de vrijwilligers en koppelt ze aan hulpvragers. Ga naar vrijwilligerswerk voor meer info.

Sitemap | Privacyreglement | Disclaimer | Website door CM Specialist