https://www.handjehelpen.nl/hulp-bieden/open-hulpvragen/nieuwegein/_413____NL

Vrijwilligerswerk in Nieuwegein

Tineke de Vink Regiocoördinator Nieuwegein en Vianen 030-2632961 06-81810056 tdevink@handjehelpen.nl

Wil je vrijwilliger worden en een paar uurtjes per week helpen bij iemand met een handicap of bij een gezin met een kind met een handicap?

Aanmelden als vrijwilliger

Nieuwegein

 Tijd voor de speeltuin! Ruben is een verlegen kleuter van 4 jaar. Vanwege omstandigheden heeft hij een taalachterstand opgelopen. Thuis, als hij zich op zijn gemak voelt praat hij volop. De moeder van Ruben zit in een behandelproces vanwege een ernstige ziekte en heeft weinig energie. De familie heeft een Indonesische achtergrond en heeft hier bijna geen netwerk om zich heen. Neem jij Ruben mee naar de speeltuin, zodat zijn moeder even kan rusten? Of wie weet kun jij het gezin helpen wat meer mensen om hen heen te creëren als netwerkmaatje.

 Ben jij thuis in Nieuwegein? Denise is een vlotte meid van 23 jarig. Ze woont nog niet zo lang in Nieuwegein en zoekt een leuke leeftijdsgenoot om de omgeving mee te verkennen. Maar vooral ook om samen een boodschap te doen, iets te bakken of samen de hond uit te laten. Omdat Denise straatangst heeft, die ze langzaam maar zeker overwint, gaat ze samen met jou graag steeds een stapje verder. Ze woont in de buurt van Merwestein.  

 Gezellige plek in jullie huis? Reinier is 10 jaar en is graag buiten. Hij leert snel, is verbaal sterk en past zich makkelijk aan. Bij Reinier thuis is veel aan de hand. Het zou geweldig zijn als hij één keer per maand naar een logeergezin kan, liefst met kinderen in zijn leeftijd, waar hij gewoon even zorgeloos kan spelen. Kunnen jullie als gezin structuur, duidelijkheid en rust bieden, dan zou dat erg fijn zijn. 

 Wandelingetje met de hond. Monika (50) en zoekt een maatje om samen een stuk te wandelen. Monika is getrouwd en haar kinderen zijn de deur al uit. Doordat ze soms wat angstig kan zijn, mist ze iemand die met haar iets doet . Monika zou het fijn vinden om met iemand te wandelen en van zich af te praten. Als jij een luisterend oor biedt, dan kan ze er na een bezoekje van jou weer helemaal tegen.  (Zuilenstein)

 Op een prachtige zomerdag! Rianne is 60 jaar en zoekt een lief maatje om er samen op uit te gaan. Bijv. 1 x per maand met OV een cultureel uitstapje naar bijv. Scheveningen of  Amsterdam of Utrecht? Rianne is fysiek beperkt en zit daarom in een elektrische rolstoel. Zij houdt van mensen, gezelligheid en haar werk. Rianne kan echter niet zonder specifieke hulp van een  maatje tijdens een uitje. Ga jij met haar mee?

 Wie leert van wie? Johnson (8) en Delvanio (6) zijn leergierige mannetjes die graag op ontdekking gaan. Hun moeder Elsabe staat er sinds kort alleen voor en werkt hard om alles weer op de rit te krijgen en werk te zoeken. Ze zoekt een fijne vrijwilligster die met haar zoons naar buiten wil gaan. Je krijgt er zelf ook veel voor terug. Help jij dit gezin? Liefst op woensdagmiddag of di/do van 16-18 uur. De jongens wonen in het centrum.

 Versterk jij zijn netwerk? Daniel (37) is een fulltime, hardwerkende jongeman. Hij woont zelfstandig en houdt van gezelligheid en vooral van samen iets doen. Hij zoekt een gezellige leeftijdsgenoten met wie hij eens in het weekend, of op een avond wat kan ondernemen. Ergens de honden uit laten, samen te koken, zwemmen en gewoon eens wat lol hebben. Daniel heeft een vorm van autisme, waardoor hij om een duidelijke en eerlijke communicatie vraagt. Ga jij met hem mee, of help jij hem met zoeken naar dat maatje? Je krijgt hiervoor een speciale netwerktraining van Handjehelpen. 

 Erop uit en de boel verkennen! Marianne (60 jaar) woont met man en hond samen. Ze komt er maar niet aan toe om even de deur uit te gaan. Marianne is licht angstig en heeft een steuntje in de rug nodig om leuke dingen buiten de deur te gaan ontdekken. Ga jij  eens mee naar een buurthuis, of help jij haar met zoeken naar leuke mensen om mee op te trekken? Je krijgt hiervoor een speciale netwerktraining van Handjehelpen.  

 Als je begrijpt wat ik bedoel. Alida is 60 jaar en kan taal nog wel eens letterlijk nemen doordat ze een vorm van autisme heeft. Da is soms best grappig, maar soms ook lastig voor mensen die haar niet kennen. Alida is een zelfstandige vrouw en wil graag leren meer te ontspannen en te genieten. Ga jij met haar ’s middags iets gezelligs doen, of samen buurthuis om daar een activiteit volgen en haar helpen meer mensen te leren kennen? 

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk in Nieuwegein?

Wil je een paar uurtjes per week vrijwilligerswerk in Nieuwegein doen? Vul dan het aanmeldformulier voor vrijwilligers in. Of neem contact op met de coördinator voor Nieuwegein. Zij begeleidt de vrijwilligers en koppelt ze aan hulpvragers. Ga naar vrijwilligerswerk voor meer info.

Sitemap | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist