https://www.handjehelpen.nl/hulp-bieden/open-hulpvragen/nieuwegein/_413____NL

Vrijwilligerswerk in Nieuwegein

Tineke de Vink Regiocoördinator Nieuwegein en Vianen 030-2632961 06-81810056 tdevink@handjehelpen.nl

Wil je vrijwilliger worden en een paar uurtjes per week helpen bij iemand met een handicap of bij een gezin met een kind met een handicap?

Aanmelden als vrijwilliger

Nieuwegein

 Ben jij een natuurliefhebber? Net als Rina. Zij is 75 jaar en heeft een vorm van dementie. Haar leven stond in het teken van dieren en de natuur. Graag zou ze nog eens wandelen in het bos, naar Zuilenstein of een keer naar dierenpark Amersfoort en het pasgeboren olifantje bekijken. De man van Rina’s man zorgt veel voor haar. Als jij met Rina op stap bent, kan haar partner even iets voor zichzelf doen. Bij Handjehelpen kun je een training over dementie en intervisie volgen.

 Gezellige plek in jullie huis? Reinier is 10 jaar en is graag buiten. Hij leert snel, is verbaal sterk en past zich makkelijk aan. Bij Reinier thuis is veel aan de hand. Het zou geweldig zijn als hij één keer per maand naar een logeergezin kan, liefst met kinderen in zijn leeftijd, waar hij gewoon even zorgeloos kan spelen. Kunnen jullie als gezin structuur, duidelijkheid en rust bieden, dan zou dat erg fijn zijn. 

 Twee vliegen in één klap! Ga jij samen met Ymke een rondje fietsen? Dat is gezellig en nog goed voor je conditie ook. Ymke (55 jaar) is dol op fietsen en wil haar conditie wat verbeteren. Ymke is een zelfstandige vrouw, doordat ze is blind geworden op latere leeftijd zoekt ze een maatje voorop de tandem. Kom jij zo nu en dan in het weekend met haar mee?

 Wandelingetje met de hond. Monika en 50 jaar en zoekt een maatje om samen een rondje te wandelen. Monika is getrouwd en haar kinderen zijn de deur al uit. Doordat ze lichte angsten heeft vindt ze het fijn om met iemand even te kletsen. Als jij een luisterend oor biedt, dan kan ze er na een bezoekje van jou weer helemaal tegen.  

 Op een mooie lentedag… Rianne is 60 jaar en zoekt een maatje om er samen mee op uit te gaan. Bijv. 1 x per maand met OV naar Scheveningen,  Amsterdam of Utrecht? Rianne is fysiek beperkt en zit daarom in een rolstoel, buitenshuis gebruikt ze een scootmobiel. Zij houdt van mensen, gezelligheid en haar werk. Rianne kan echter niet zonder specifieke hulp van een  maatje tijdens een uitje. Ga jij met haar mee?

 Help jij een jonge moeder uit de brand? De moeder van Sarah van 3 jaar is herstellend vanwege een ernstige ziekte. Het zorgen voor haar dochter en haar baby’tje van 6 maanden valt haar erg zwaar. Zelfs oma uit Azië komt waar mogelijk om haar dochter te ondersteunen. Sarah is een vrolijke peuter die graag kleurt en knutselt. Kom jij dit gezin helpen, zodat moeder even kan rusten? 

 Wie leert van wie? Johnson (8) en Delvanio (6) zijn leergierige mannetjes die graag op ontdekking gaan. Hun moeder Elsabe staat er sinds kort alleen voor en werkt hard om alles weer op de rit te krijgen en werk te zoeken. Ze zoekt een fijne vrijwilligster die met haar zoons naar buiten wil gaan. Je krijgt er zelf ook veel voor terug. Help jij dit gezin? Liefst op woensdagmiddag of di/do van 16-18 uur. 

 Ga jij mee cultuur snuiven? Maarten (60 jaar) houdt van een stedentrip, een evenement bezoeken en hij kent al vele musea van binnen en buiten. Omdat zijn vrouw een beperking heeft, kunnen zij er niet meer samen op uit en dat voelt als een gemis. Maarten weet daarnaast sinds kort dat hij de diagnose Asperger heeft. Hij zoekt een maatje om er 1 of 2 keer per maand samen mee op uit te gaan.

 Gezocht: Luisterend oor met humor. Armin (60) heeft weinig energie vanwege hartklachten. Hij heeft een schat aan mooie verhalen, maar heeft weinig mensen om zich heen om ze aan te vertellen. Beschik je over een luisterend oor? Mag je graag humor inzetten en kun je relativeren? Dan kijkt Armin naar je uit. Liefst een man met levenservaring. Armin spreekt goed Nederlands en heeft een Iraanse achtergrond. Hij woont in Batau.

 Samen sta je sterk! Renate is een ruimhartige, zachtaardige en bovenal ook een humoristische vrouw. Omdat ze last heeft van angsten, zou ze geholpen zijn met een inlevende buurtgenoot die samen met haar op donderdag- of vrijdagmiddag een boodschap haalt of eens gezellig een kopje koffie met haar doet op CityPlaza. Ben jij die fijne aansluiter. Renate is eind 50 en woont in Batau Zuid.

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk in Nieuwegein?

Wil je een paar uurtjes per week vrijwilligerswerk in Nieuwegein doen? Vul dan het aanmeldformulier voor vrijwilligers in. Of neem contact op met de coördinator voor Nieuwegein. Zij begeleidt de vrijwilligers en koppelt ze aan hulpvragers. Ga naar vrijwilligerswerk voor meer info.

Sitemap | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist