https://www.handjehelpen.nl/hulp-bieden/open-hulpvragen/stichtste-vecht/_415____NL

Vrijwilligerswerk in Stichtse Vecht

Carmen OdermattRegiocoördinator Stichtse Vecht030-303951106-10268022 codermatt@handjehelpen.nl

Wil je vrijwilliger worden en een paar uurtjes per week helpen bij iemand met een handicap of bij een gezin met een kind met een handicap?

Aanmelden als vrijwilliger

Hulpvragen in Maarssen, Breukelen,  Kockengen, Loenen en Vreeland

Maarssenbroek

 Ga jij mee op stap? Een stukje rijden langs de vecht, eens naar de dierentuin of lekker rondstruinen op Utrecht Centraal. John (86 jaar) houdt ervan om een dagje weg te gaan. Door zijn Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) kan John niet meer alleen op pad. Heb jij tijd om John eens mee te nemen en er een gezellige dag van te maken? Dan heeft zijn vrouw ook meteen even tijd om weer op te laden.

 Regeltante gezocht Bij Anita (53 jr) is de laatste tijd veel duidelijk geworden, nu ze weet dat ze ADD heeft. Hierdoor wordt het voor haar ook makkelijker om toe te geven dat ze hulp nodig heeft bij het ordenen van haar huis en administratie. Ben jij een rustig persoon en kun jij duidelijkheid bieden, dan vindt zij het fijn als je haar helpt. 

 Kleine moeite, groot plezier. Jack (65) heeft het leven in de volle breedte geleefd, wat nu fysiek zijn tol eist. De ene dag gaat het beter dan de andere, maar als het lukt gaat hij graag even naar buiten. Zijn gevoel voor humor is nog ijzersterk, al is hij soms wat down. Kun jij luisteren en heb je gevoel voor humor, dan help je Jack er met een grap weer snel bovenop.

 Omdat beweging belangrijk is. Sonja (51 jaar) zou graag naar buiten willen om een stuk te wandelen. Ze vindt het moeilijk om zich hier toe te zetten. Sonja heeft overgewicht en heeft een licht verstandelijke beperking. Omdat ze de Nederlandse taal niet vloeiend spreekt heeft ze weinig contacten in de buurt. Ga jij met Sonja aan de wandel?

 Houd jij ook van een grapje? Henk (79 jaar) houdt graag van kletsen en mag graag een grapje maken. Door de ziekte Parkinson is hij aan huis gebonden. Zijn vrouw zou graag af en toe iets voor haar zelf willen doen om zo weer op energie te komen. Kom jij dan een gezellig een middagje bij Henk langs?

 Kom jij een middag of avondje oppassen? Tom is 10 jaar, houdt van de natuur en is graag buiten. Zijn ouders willen af en toe iets met zijn tweeën doen. Ga jij met Tom en zijn broertje lekker naar buiten en soms ook een avondje oppassen? 

 Word jij het netwerkmaatje van Jesse? Jesse (32) houdt van erop uit gaan en DJ’en . Hij heeft een laag IQ en voelt zich eenzaam. Zijn kringetje van mensen om hem heen is niet zo groot en hij is op zoek naar een maatje om mee op pad te gaan. Help jij hem met zoeken naar dat maatje? Je krijgt hiervoor een speciale netwerktraining van Handjehelpen.

 Kom jij kleien en kleuren op de woensdagmiddag? Paula (43 jaar) heeft het behoorlijk druk als alleenstaande moeder van twee kinderen van 5 en 8 jaar. Daarnaast heeft ze ook nog veel zorgen voor familie. Neem jij de kinderen mee op pad, zodat Paula een middagje kan bijkomen?

 Gevraagd: luisterend oor. Wenche is 82 jaar en heeft veel te vertellen over haar leven. Ze heeft veel meegemaakt en zoekt een maatje die naar haar wil luisteren en ook afleiding biedt door haar/zijn komst. Geef jij haar een duwtje in de goeie richting, door er voor haar te zijn?

Maarssendorp

 Help jij bij het maken van vrienden? Marieke (30 jr) houdt van muziek maken, creatief bezig zijn en samen leuke dingen doen. Door haar autisme vindt zij het lastig om een vriendin te vinden met wie zij deze hobby’s kan delen. Help jij haar hierbij? Wij helpen jou met een speciale netwerkmaatjestraining en begeleiding hiervoor.

 Vind jij dé muziekvrienden voor Roos? Roos is 78 jaar. Ze heeft een beginnende vorm van dementie, maar kan nog prima zelfstandig wonen. Alleen mist zij soms iemand om samen leuke dingen mee te doen: naar museum, concert enz. Ook speelt zij graag 4-handig piano met iemand. Wie gaat als netwerkmaatje met haar aan de slag om deze mensen te vinden waarmee zij de activiteiten kan ondernemen, want samen is het een stuk gezelliger. Je krijgt hiervoor een speciale netwerktraining van Handjehelpen.

 Gaan jullie samen op pad? Veronique (72 jaar) zit veel alleen thuis. Ze mist het om met iemand samen op pad te gaan. Even naar het dorp, een wandeling maken of een kopje koffie drinken. Veronique heeft een psychische beperking. Ze krijgt weer veel nieuwe energie van zo’n middagje erop uitgaan.

Kockengen

 Op de markt is je gulden…. Ga jij ook regelmatig naar de markt in Breukelen? Mag Carijn (73 jaar) dan om de week met jou mee? Carijn is niet meer zo snel ter been en heeft een lichte verstandelijke beperking. Ze mocht altijd graag de kraampjes afstruinen, maar vooral even gezellig een kopje koffie drinken en bijkletsen. Wil jij dit samen met haar doen? 

 Ben jij een handige Harry? Elly 69 jaar zoekt een vrijwilliger die haar af en toe helpt met wat ophangen, boren of timmeren. Ook vind het ze erg leuk om samen in de tuin bezig te zijn en te kletsen over allerlei dagelijkse activiteiten. Elly is zelf erg creatief en houdt van kunst.

Breukelen

 Samen ravotten in de speeltuin? Saskia (26 jaar) heeft twee jonge jongens van 2 en 3 jaar. Als alleenstaande moeder is het soms best pittig. Kom jij Saskia af en toe ondersteunen en neem jij de jongens mee op pad om iets leuks te gaan doen? Op deze manier kan Saskia weer even opladen.

Loenen

 Heb jij gevoel voor taal? Niels is 19 jaar en houdt van films en games. Zijn huiswerk maken, dat vindt hij moeilijk om vol te houden. Vooral zijn talen. Ben jij goed in taal en wil jij samen met Niels hier naar kijken? Dat zou hij enorm fijn vinden. En na het oefenen samen op pad gaan, dat zou helemaal gezellig zijn. Kom jij om de week een middagje naar Niels?

 Samen aan de wandel? Femke (78 jaar) houdt erg van wandelen en haar honden. Doordat ze net aan haar heup geopereerd is gaat dit wat moeizamer. Ze zoekt letterlijk een handje hulp. Neem jij Femke mee naar buiten en hou je een oogje in het zeil? 

 Netwerkmaatje gezocht voor Egbert. Egbert is 72 jaar en houdt van wandelen en vooral van vliegtuigkijken. Graag zou hij dit samen met iemand willen doen. Helaas heeft hij geen kennissen in de buurt en sinds kort is er beginnende dementie bij hem geconstateerd. Help jij hem bij het opbouwen van contacten? Je krijgt hiervoor een speciale netwerktraining van Handjehelpen.

Vreeland

 Heb jij tijd voor een wandeling? Ank is 76 jaar en houdt erg van wandelen en kletsen. Helaas kan Ank niet meer alleen op pad door haar dementie. De familie van Ank doet veel voor haar, maar dit valt ze soms zwaar. Heb jij op woensdag of donderdag tijd om met Ank lekker de frisse lucht in te gaan?

 Heb jij ook een passie voor oude auto’s? Martijn (56 jaar) is gek op auto’s en alles wat daarmee te maken heeft. Door een psychisch beperking heeft Martijn weinig sociale contacten. Martijn zou het leuk vinden om 1x per week gezellig met jou te kletsen over auto’s en op pad te gaan naar autobeurzen.

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk in Stichtse Vecht?

Wil je een paar uurtjes per week vrijwilligerswerk in Breukelen, Loenen of Maarssen doen? Vul dan het aanmeldformulier voor vrijwilligers in. Of neem contact op met de coördinator voor Stichtse Vecht. Zij begeleidt de vrijwilligers en koppelt ze aan hulpvragers. Ga naar vrijwilligerswerk voor meer info.

Sitemap | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist