Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
https://www.handjehelpen.nl/hulp-bieden/open-hulpvragen/stichtste-vecht/_415____NL

Vrijwilligerswerk in Stichtse Vecht

Carmen OdermattRegiocoördinator Stichtse Vecht030-303951106-10268022 codermatt@handjehelpen.nl

Wil je vrijwilliger worden en een paar uurtjes per week helpen bij iemand met een handicap of bij een gezin met een kind met een handicap?

Aanmelden als vrijwilliger

Hulpvragen in Maarssen, Breukelen,  Kockengen, Loenen en Vreeland

Maarssenbroek

 Wil jij Faye helpen met haar huiswerk? Faye (15 jaar) is vrolijk meisjes met een wat lager IQ, hierdoor is het voor lastig om al haar huiswerk altijd even goed te begrijpen. Wil jij één keer in de week, op maandagmiddag of in het weekend, Faye haar hierbij helpen. Daarnaast zou Faye het ook erg leuk vinden om samen met jou opzoek te gaan naar een hobby. 

 Ga jij mee op stap? Een stukje rijden langs de vecht, eens naar de dierentuin of lekker rondstruinen op Utrecht Centraal. John (86 jaar) houdt ervan om een dagje weg te gaan. Door zijn Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) kan John niet meer alleen op pad. Heb jij tijd om John eens mee te nemen en er een gezellige dag van te maken? Dan heeft zijn vrouw ook meteen even tijd om weer op te laden.

 Kleine moeite, groot plezier. Jack (65) heeft het leven in de volle breedte geleefd, wat nu fysiek zijn tol eist. De ene dag gaat het beter dan de andere, maar als het lukt gaat hij graag even naar buiten. Zijn gevoel voor humor is nog ijzersterk, al is hij soms wat down. Kun jij luisteren en heb je gevoel voor humor, dan help je Jack er met een grap weer snel bovenop.

 Omdat beweging belangrijk is. Sonja (51 jaar) zou graag naar buiten willen om een stuk te wandelen. Ze vindt het moeilijk om zich hier toe te zetten. Sonja heeft overgewicht en heeft een licht verstandelijke beperking. Omdat ze de Nederlandse taal niet vloeiend spreekt heeft ze weinig contacten in de buurt. Ga jij met Sonja aan de wandel?

 Houd jij ook van een grapje? Henk (79 jaar) houdt graag van kletsen en mag graag een grapje maken. Door de ziekte Parkinson is hij aan huis gebonden. Zijn vrouw zou graag af en toe iets voor haar zelf willen doen om zo weer op energie te komen. Kom jij dan een gezellig een middagje bij Henk langs?

 Gevraagd: luisterend oor. Wenche is 82 jaar en heeft veel te vertellen over haar leven. Ze heeft veel meegemaakt en zoekt een maatje die naar haar wil luisteren en ook afleiding biedt door haar/zijn komst. Geef jij haar een duwtje in de goeie richting, door er voor haar te zijn?

 Filmliefhebber. Tjerk (27) is gek op films en weet er alles van. Hij wil deze hobby graag met een leeftijdgenoot delen. Je kunt bij hem thuis kijken of samen naar de bios. En als jij iets anders wil ondernemen, staat hij daar voor open. Tjerk is een rustige, vriendelijke man met goed gevoel voor humor . Vanwege zijn lichte vorm van autisme heeft hij wat hulp nodig om een leuke vriend of vriendin te ontmoeten.

 Met z’n tweeën erop uit is leuker dan alleen! Hendrik is nog een vitale man, maar door zij dementie kan hij niet alles meer alleen. Hij zoekt een maatje om samen een stuk te wandelen, fietsen of touringcars bekijken. Hier is Hendrik namelijk dol op. Ga jij met hem mee?

Maarssendorp

 Even een ommetje maken? Jansje (91 jaar) is een echte kletskous en nog goed bij de les. Door haar versleten knieën is het helaas moeilijk voor haar om een wandelingetje te maken, maar ze geniet ervan om even op stap te gaan. Neem jij Jansje er mee op uit? En daarna gezellig een kopje koffie drinken!

 Houd jij haar scherp, of zij jou? Griet is 88 jaar en nog zeer bij de tijd. Ze is geïnteresseerd in lezen, cultuur en muziek. Riet wil graag met iemand kunnen praten over de onderwerpen uit de boeken en kranten die ze leest. Samen op stap gaan om een museum of muziekstuk te bezoeken staat ook op haar wensenlijstje. Riet heeft een gehoorbeperking en loopt buiten met een rollator. Wil jij graag met deze slimme dame in contact komen, en ben je af en toe in bezit van een auto, dan staat Griet op jou te wachten.

 S’avonds even op de koffie! Tjeerd (90 jaar) en zijn vrouw houden van een gezellig praatje en een ommetje maken. Door de dementie van Tjeerd heeft zijn vrouw veel zorgen om hem. Graag zou ze zo nu en dan ook voor zich zelf doen. Kom jij dan bij Tjeerd op de koffie zodat hij niet alleen is.

Kockengen

 Op de markt is je gulden…. Ga jij ook regelmatig naar de markt in Breukelen? Mag Carijn (73 jaar) dan om de week met jou mee? Carijn is niet meer zo snel ter been en heeft een lichte verstandelijke beperking. Ze mocht altijd graag de kraampjes afstruinen, maar vooral even gezellig een kopje koffie drinken en bijkletsen. Wil jij dit samen met haar doen? 

Breukelen

 Hebben jullie ruimte in je hart en je huis? Lodewijk (4 jaar) en Rik (2,5 jaar) zijn twee leuke mannetjes uit Breukelen. Ze zijn dol op schommelen, zandtaartjes bakken en buitenspelen. Voor deze jongens zoeken we een fijn gastgezin waar zij in het weekend af en toe een paar uurtjes mogen spelen. De moeder van de jongens heeft een beperking en kan op deze momenten energie op doen voor de rest van de week. Wonen jullie in Breukelen of omgeving en hebben jullie kinderen rond dezelfde leeftijd? Dan zouden jullie moeder enorm ondersteunen. En de jongens, die kijken er nu al naar uit. 

 Mag Job bij jou zijn verhaal kwijt? Job is een vriendelijke man van 43 jaar. De laatste tijd loopt hij echter wat te tobben. Door een ontwikkelingsachterstand zet hij de dingen soms wat langzamer op een rijtje. Even telefonisch sparren of een kopje koffie samen drinken kan dan enorm helpen. Door de weeks heeft hij een begeleider om even mee te praten, maar hij zoekt iemand die zo nu en dan in het weekend een kopje koffie komt drinken. 

Loenen

 Heb jij gevoel voor taal? Niels is 19 jaar en houdt van films en games. Zijn huiswerk maken, dat vindt hij moeilijk om vol te houden. Vooral zijn talen. Ben jij goed in taal en wil jij samen met Niels hier naar kijken? Dat zou hij enorm fijn vinden. En na het oefenen samen op pad gaan, dat zou helemaal gezellig zijn. Kom jij om de week een middagje naar Niels?

Vreeland

 Heb jij ook een passie voor oude auto’s? Martijn (56 jaar) is gek op auto’s en alles wat daarmee te maken heeft. Door een psychisch beperking heeft Martijn weinig sociale contacten. Martijn zou het leuk vinden om 1x per week gezellig met jou te kletsen over auto’s en op pad te gaan naar autobeurzen.

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk in Stichtse Vecht?

Wil je een paar uurtjes per week vrijwilligerswerk in Breukelen, Loenen of Maarssen doen? Vul dan het aanmeldformulier voor vrijwilligers in. Of neem contact op met de coördinator voor Stichtse Vecht. Zij begeleidt de vrijwilligers en koppelt ze aan hulpvragers. Ga naar vrijwilligerswerk voor meer info.

Sitemap | Privacyreglement | Disclaimer | Website door CM Specialist