https://www.handjehelpen.nl/hulp-bieden/open-hulpvragen/vianen/_418____NL

Vrijwilligerswerk in Vianen

Tineke de Vink Regiocoördinator Nieuwegein en Vianen 030-2632961 06-81810056 tdevink@handjehelpen.nl

Wil je vrijwilliger worden en een paar uurtjes per week helpen bij iemand met een handicap of bij een gezin met een kind met een handicap?

Aanmelden als vrijwilliger

Vianen

 Stoere binken zoeken stoere oppas. Deze leuke mannetjes zijn 3 en bijna 2 jaar oud. De broertjes zijn vrolijk, leergierig en lekker druk, zoals alle kindertjes. Hun moeder staat alleen voor de zorg en heeft geregeld medische afspraken in de middag. Ze zoekt daarom een vrijwilligster die haar wil helpen door met de kinderen te spelen, voorlezen en knutselen. Ervaring met oppassen op kleine kinderen is wel wenselijk, de jongetjes gedijen goed wanneer je duidelijk en positief kunt zijn in je benadering. Het gezin woont in het centrum. 

 Houd jij haar aandacht vast? Jill (7,5) is een gezellige prater, die houdt van kleuren en skeeleren. Ze heeft een lichte ontwikkelingsachterstand, waardoor de aandacht vasthouden haar moeite kost. Kun jij ( na de zomer) op maandag- of dinsdagmiddag van 15.30 -17.30 uur komen spelen met Jill? Het gezin woont in Hagestein. 

 Carpoolen? Bastiaan is een opgewekte 20tiger en werkt in de bakkerij van Abrona in De Meern. Om er te komen zoekt hij vervoer. Bastiaan kan zelf niet rijden vanwege zijn autisme. Zou Bastiaan met jou mee mogen rijden naar de Meern? En/of juist weer terug naar Vianen? Dagen en tijden bekijken we graag in overleg. Rust en geduld doen Bastiaan goed.

 Wordt woensdagmiddag ook jouw allerleukste middag?! Daniel is 5 jaar en hij is een actief en leergierig mannetje. Hij heeft een beperking in zijn visuele verwerking. Ook balans vinden kost hem soms moeite. Fietsen, zwemmen, bakken, knutselen of voetballen, hij vindt echt alles leuk. Jij ook?  Kom dan op woensdagmiddag na 14.00 uur en ga met hem op pad.

 Heb jij energie voor tien? May is moeder van drie kinderen en is overbelast. Het kost haar teveel energie om zelf leuke dingen met haar kinderen te ondernemen. Iets wat ze erg naar vindt. Daarom zoekt ze  Noa (7 jaar) en Milan (4,5 jaar) een actieve speelhulp. Samen knutselen, spelletjes doen of lekker naar buiten. Kun jij de kinderen voor een paar uurtjes opvangen op woensdagmiddag? 

 Samen de boodschappen doen. Ina (60) is alleenstaand en is erg op gezelschap gesteld. Ze zoekt een maatje die, bijvoorbeeld op maandag van 11 – 14 uur, naar haar toekomt. Ben jij sociaal, heb je een luisterend oor en kun je geduldig zijn? Dan zet Ina de koffie klaar voor jou. Ina heeft een licht verstandelijke beperking en ze weet wat ze wil. Ze zou graag samen de boodschappen met jou.

 

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk in Vianen?

Wil je een paar uurtjes per week vrijwilligerswerk in Vianen doen? Vul dan het aanmeldformulier voor vrijwilligers in. Of neem contact op met de coördinator voor Vianen. Zij begeleidt de vrijwilligers en koppelt ze aan hulpvragers. Ga naar vrijwilligerswerk voor meer info.

Sitemap | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist