https://www.handjehelpen.nl/hulp-bieden/open-hulpvragen/vianen/_418____NL

Vrijwilligerswerk in Vianen

Tineke de Vink Regiocoördinator Nieuwegein en Vianen 030-2632961 06-81810056 tdevink@handjehelpen.nl

Wil je vrijwilliger worden en een paar uurtjes per week helpen bij iemand met een handicap of bij een gezin met een kind met een handicap?

Aanmelden als vrijwilliger

Vianen

 Maatje voor een praatje. Of eens naar de film, theater of het museum? Dat zou Grietje (55 jaar) graag samen met jou doen. Ze is een hartelijke, zachtaardige vrouw, die zich ook graag inzet voor een ander, maar zichzelf soms even vergeet. Heb jij, bij voorkeur een paar uurtjes in het weekend, dan help jij Grietje om even te ontspannen.

 Wordt de woensdagmiddag jouw leukste middag? Daniel is 5 jaar en is een actief en leergierig mannetje. Hij heeft een beperking in zijn visuele verwerking. Ook balans vinden kost hem moeite. Fietsen, zwemmen, bakken, knustelen of voetballen, hij vindt eigenlijk alles leuk. Jij ook?  Ga jij dan op woensdagmiddag na 14.00 uur met hem op pad.   

 Is organiseren voor jou een makkie? Dan zou je Shirley kunnen ondersteunen. Shirley is 44 jaar en alleenstaande moeder. Naast haar werk zorgt ze voor haar dochter  van 14 en haar licht beperkte zoon van 17 jaar. Om alle ballen hoog te houden lukt haar niet goed. Shirley is een zorgzame vrouw, maar mag ook graag impulsief iets oppakken. Ze werkt onregelmatig en kan geen vaste dag afspreken. Ben jij flexibel? Wil jij haar dan op weg helpen met het bieden van structuur, handigheid en inzicht?

 Houd jij ook van houtbewerken? Niels is 20 jaar en dol op iets creatiefs maken van hout. Een leuk krukje of een prachtige eend vijlen uit één blok. Niels is echt een echt gezelschapsmens, erg sportief en hij volgt een leertraject in tuinonderhoud. Hij heeft een licht verstandelijke beperking en zoekt een maatje om samen een dagdeel mee te knutselen. Liefst 1 x per 2 weken op zondag.

 Ga je mee van de glijbaan? May is moeder van drie kinderen en voelt zich overbelast. Voor Noa (6 jaar) en Milan (3,5 jaar) zoeken we een actieve en leuke speelhulp. Het kost May veel energie, vanwege haar gesteldheid, om zelf leuke dingen met haar kinderen te ondernemen. Vang jij op woensdagmiddag Noa en Milan op en ga je dan gezellig wat knutselen, naar de schommels of een spelletje doen?  

 Kun jij op je handen zitten? Ina is 60 jaar, erg op mensen gesteld, maar niet op bemoeizucht. Ze zoekt een maatje die, bijvoorbeeld op maandag van 11 – 14 uur, naar haar toekomt. Ben jij sociaal, heb je een luisterend oor en  kun je geduldig zijn? Dan zet Ina de koffie klaar voor jou. Ina heeft een licht verstandelijke beperking en is een ludieke vrouw, die graag de boodschappen met jou samen zou doen.

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk in Vianen?

Wil je een paar uurtjes per week vrijwilligerswerk in Vianen doen? Vul dan het aanmeldformulier voor vrijwilligers in. Of neem contact op met de coördinator voor Vianen. Zij begeleidt de vrijwilligers en koppelt ze aan hulpvragers. Ga naar vrijwilligerswerk voor meer info.

Sitemap | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist