Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
https://www.handjehelpen.nl/hulp-bieden/stagiaires/_518____NL

Stage in de informele zorg      

Een stage met meerwaarde

Bij Handjehelpen loop je stage bij een kind of volwassene met een verstandelijke, psychiatrische of lichamelijke beperking of een chronische ziekte. Kenmerkend is dat je wordt ingezet in de informele hulpverlening, bij mensen thuis. De opdracht is altijd om te werken vanuit de behoefte van de hulpvrager. De tijd nemen voor en aandacht schenken aan de hulpvrager zijn basisprincipes, die hun grondslag vinden in de presentiebenadering.

“Bij de hulpvrager mag ik een kijkje nemen achter de voordeur. Dit is de kwetsbaarste plek van een gezin, maar tegelijkertijd ook de krachtigste plek om een gezin te ondersteunen. Ieder gezin is uniek en vraagt om een andere benadering. Door te werken uit de presentiebenadering krijg ik de ruimte om aan te sluiten op de behoefte van de hulpvrager in het moment. Op deze wijze kan zowel het gezin als ikzelf groeien.”  

Het stagebureau

Onze kracht ligt in het maken van de beste koppeling tussen mensen die hulp nodig hebben en mensen die hulp kunnen bieden. En die kracht (en onze ervaring van bijna veertig jaar!) zetten we in om stagiairs aan de beste stageplek te helpen. Het afgelopen schooljaar hebben ruim driehonderd stagiairs een stageplek op maat gevonden bij Handjehelpen. Dat er uitgebreide aandacht is voor je persoonlijke ontwikkeling en een gedegen begeleiding is voor ons vanzelfsprekend. Het stagebureau van Handjehelpen heeft gekwalificeerde stagecoördinatoren die er alles aan doen om jou een leerzame stage te bezorgen.

Waarom Handjehelpen?

De rol van mantelzorgers en vrijwilligers is toegenomen en zal nog verder groeien. Gemeenten bieden zorg en ondersteuning op maat aan, zo dicht mogelijk bij de mensen (thuis). Daarom is het belangrijk dat de formele zorg goed weet samen te werken met de informele zorg. Een stage bij Handjehelpen zet jou, als toekomstige professional, op voorsprong: jij hebt de informele zorg van binnenuit leren kennen.

Solliciteren

Kom jij volgend schooljaar bij ons je stagelopen? Je kunt vanaf nu solliciteren. Wij nodigen je na aanmelding uit voor een sollicitatiegesprek. Wil je eerst meer informatie? Bel dan met één van onze stagecoördinatoren, 030 – 263 29 50.

Aanmelden

Opleidingen

We zoeken stagiairs die 8 maanden of langer beschikbaar zijn. Dit omdat we graag een langdurige koppeling tot stand willen brengen in het belang van onze kwetsbare doelgroep. Handjehelpen is een geaccrediteerd stagebureau en heeft stages voor de volgende opleidingen:

1e jaars HBO stage: MWD, SPH, Social Work, Pedagogiek, Toegepaste psychologie en Verpleegkunde

2e jaars HBO stage: MWD, SPH, Social Work, Pedagogiek, Toegepaste psychologie, Creatieve therapie

3e jaars HBO stage: MWD, SPH, Social Work, Pedagogiek, Toegepaste psychologie

1e, 2e, 3e, 4e jaars MBO stage: SMD, MZ (persoonlijk) begeleider specifieke doelgroepen of vergelijkbare opleidingen.

Stagelopen als Ervaringsmaatje

Ben jij opgegroeid met een vader, moeder, broer of zus met een ziekte of een beperking? Dan hebben we jouw ervaringen en expertise hard nodig voor het project ervaringsmaatje. In deze stage ga je jonge mantelzorgers coachen en begeleiden. Daarnaast organiseer je activiteiten en geef je gastlessen op scholen. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden als 1e, 2e en 3e jaars stagiair.

Project Buddysquad

Wil jij je inzetten voor kwetsbare jongeren? In samenwerking met het jongerenwerk in de gemeente Utrechtse Heuvelrug ondersteun je door middel van individuele begeleiding en groepsactiviteiten jongeren in de leeftijd van10 tot 12 jaar. Je werkt aan het vergroten van zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en weerbaarheid.

afscheid stagiairs juni 2018 HBO

 

Sitemap | Privacyreglement | Disclaimer | Website door CM Specialist