| Hoe werkt het?Koppelen is maatwerk
Voor wie?
Handjehelpen zet vrijwilligers en stagiairs in om mensen met een hulpvraag te ondersteunen. Wij bieden hulp aan:
Daarnaast hebben wij projecten waarin wij hulp bieden aan speciale doelgroepen. Waar zijn wij actief?
Wij zijn actief in achttien gemeenten in en bij de provincie Utrecht: Stad Utrecht, Zeist, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Bunnik, Houten, Nieuwegein, Vijfheerenlanden, IJsselstein, Montfoort, Oudewater, Lopik, De Ronde Venen, Stichtse Vecht, Woerden, Weesp en Amsterdam. Wat maakt ons bijzonder?
Bij een koppeling staat de vraag van de hulpvrager staat centraal. Elke hulpvrager krijgt zijn eigen vrijwilliger of stagiair. Samen vormen zij een koppel. Ons vrijwilligerswerk is gericht op sociaal contact voor een langere periode. Onze vrijwilligers of stagiairs zoeken hun hulpvragers thuis op. Met ander woorden: onze hulpvragers wonen zelfstandig. Elke match maken wij met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. En met veel kennis en ervaring. Handjehelpen heeft in haar 40 jarig bestaan al talloze hulpvragers kunnen helpen met hulp-op-maat. Iedere hulpvrager en vrijwilliger of stagiair heeft een vaste coördinator, die altijd beschikbaar is voor begeleiding en ondersteuning. Aanmelden
Je kunt je aanmelden met het aanmeldformulier of door te bellen naar Handjehelpen tel. 030-263 29 50 (ma-vrij 08.30-17.00 uur) Na de aanmelding nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Als blijkt dat je bij ons met je hulpvraag aan het goede adres bent, maken we een afspraak voor een intakegesprek. De regiocoördinator komt daarvoor bij jou aan huis. Jullie bespreken samen de hulpvraag en overige wensen. Met deze informatie begint de zoektocht van de regiocoördinator naar een geschikte vrijwilliger of stagiair. Een match, en dan?
Als de regiocoördinator een geschikte vrijwilliger of stagiair heeft gevonden, volgt een kennismakingsgesprek. Als dit gesprek goed verloopt, volgt een proefperiode. Na deze periode geven jullie beiden aan of jullie samen verder willen. Zo ja, dan is de koppeling een feit. Ook na de koppeling is de regiocoördinator op afstand betrokken. Bij vragen of problemen is zij/hij hét aanspreekpunt en adviseert waar nodig. Wil je meer weten? Neem dan contact op met de coördinator die actief is in jouw woonplaats. Klik hier voor een overzicht van ons team. Praktische zaken
Kosten De hulp van Handjehelpen is gratis. Dit kan dankzij de steun van gemeenten, fondsen en donateurs. Er wordt dan ook geen inschrijfgeld of eigen bijdrage (meer) gevraagd. Wel zien we graag dat mensen die hulp ontvangen donateur worden van Handjehelpen. Zo steunen we elkaar. Met de steun van donateurs kunnen we nog meer mensen helpen. Klik hier om je aan te melden als donateur. Je kiest zelf met welk bedrag je ons maandelijks wilt steunen. Elk bedrag is welkom. VOG Privacyreglement Verzekeringen |
Projecten
Bekijk hier onze projecten voor speciale doelgroepen.
Als naar school gaan niet meer lukt
Als naar school gaan niet meer lukt
Elk kind dat niet meer naar school kan en (langdurig) thuis komt te zitten is er één te veel. De oorzaken zijn velerlei: van angsten, een (lichte) beperking tot gebeurtenissen thuis of op school. Vrijwilligers en stagiairs helpen het kind door activiteiten te ondernemen en leuke ervaringen te hebben. Dat versterkt de hoop, het vertrouwen en het zelfvertrouwen dat het weer goedkomt.
Vriendenkringen
Vriendenkringen
Vrienden maken is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Een Vriendenkring bestaat uit twee of meer hulpvragers die bij elkaar in de buurt wonen en van soortgelijke activiteiten houden zoals wandelen, film kijken, spelletjes doen; goede gesprekken, koken, etc. Een vrijwilliger van Handjehelpen brengt de groep bij elkaar, en zorgt dat de afspraken worden gemaakt en nagekomen.
De kracht van samen
De kracht van samen
Een psychische kwetsbaarheid kan een zware wissel trekken op het levensgeluk van mensen en hun naasten. Een maatje is er voor degene met een beperking óf juist voor zijn of haar mantelzorger. Simpelweg een steun in de rug bieden omdat iemand is vastgelopen of dreigt vast te lopen.
Steungezin
Steungezin
Kinderen met een beperking, of kinderen uit een gezin waar iemand een beperking heeft, kunnen bij een steungezin spelen of logeren. Bij een steungezin vindt het kind gezelligheid, een andere omgeving en een beetje speciale aandacht. En voor ouders betekent het wat extra tijd voor zichzelf of voor de andere kinderen uit het gezin. Soms kan dat net die adempauze geven om er op andere dagen weer volledig tegenaan te kunnen.
Ervaringsmaatjes voor jonge mantelzorgers
Ervaringsmaatjes
Draait het bij jou thuis vaak om je vader, moeder, broertje of zusje omdat hij of zij ziek is of een beperking heeft? En ben jij tussen de 4 en 21 jaar? Dan ben jij een jonge mantelzorger. Misschien maak jij je soms zorgen of help je vaak mee in huis. Dan kan het fijn zijn om een ervaringsmaatje te krijgen. Iemand die jou helemaal snapt en waarmee je leuke dingen kunt doen én dat je helpt.
Eigenwijs op reis
Eigenwijs op reis
Kinderen met een beperking zijn vaak niet in staat om zelfstandig naar school te reizen. Met als gevolg dat ze afhankelijk zijn van speciaal leerlingenvervoer. Stagiairs van Handjehelpen helpen deze kinderen om wél zelfstandig per fiets of openbaar vervoer te reizen.