Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
https://www.handjehelpen.nl/hulp-nodig/hoe-hulp-aanvragen/_489____NL

Hoe hulp aanvragen?

Handjehelpen is actief in zeventien gemeentes. Het werkgebied is onderverdeeld in een aantal subregio's, elk bestaande uit één of meerdere gemeentes. Elke subregio heeft een eigen regiocoördinator die goed op de hoogte is van de situatie ter plekke en die dichtbij de hulpvrager en de vrijwilliger staat.

Aanmelden

Na de aanmelding inventariseert de regiocoördinator of de hulpvraag door Handjehelpen kan worden opgepakt. Daarna komt de regiocoördinator op huisbezoek om kennis te maken en noteert de hulpvraag en andere wensen. Daarna begint de zoektocht naar een vrijwilliger of stagiair.

Kennismakingsgesprek

Als de coördinator een geschikte vrijwilliger heeft gevonden, volgt een kennismakingsgesprek. Als hulpvrager en vrijwilliger hierover een positief gevoel hebben volgt een proefperiode. Klikt het, dan is de koppeling een feit. Hulpvrager en vrijwilliger maken dan verder zelf afspraken. Eventuele mantelzorgers worden uiteraard ook bij dit proces betrokken.

Stagiair

Het kan zijn dat de hulpvraag minder geschikt is voor een vrijwilliger omdat het een wat complexere vraag betreft. Dan bestaat de mogelijkheid een stagiair in te zetten. De hulp die door stagiaires wordt gegeven is over het algemeen van pedagogische en begeleidende aard.

Regiocoordinator

Ook na de koppeling kunnen hulpvrager en vrijwilliger altijd bij de regiocoördinator terecht als er vragen zijn, zaken niet goed lopen of als er meer hulp nodig is. Omdat Handjehelpen er naar streeft dat hulpvrager en vrijwilliger voor een langere periode aan elkaar gekoppeld blijven, zal de organisatie ook na de koppeling in de vrijwilliger blijven investeren. Door een goede begeleiding, themabijeenkomsten en af en toe een presentje.

Voor meer informatie kun je altijd terecht bij de coördinator uit de regio. Klik hier voor een overzicht van ons team.


> Hulp aanvragen!

Sitemap | Privacyreglement | Disclaimer | Website door CM Specialist