Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
https://www.handjehelpen.nl/hulp-nodig/logeeropvang/_491____NL

Logeeropvang

Voor kinderen en jongeren met een beperking of gedragsproblemen

Het uit logeren gaan is voor kinderen met een beperking of gedragsproblemen minder vanzelfsprekend dan voor anderen. Juist voor hen is een nachtje weg dus een spannend uitje. Bij een logeergezin vindt het kind gezelligheid, een andere omgeving en een beetje speciale aandacht. De logeerpartij geeft u als ouder wat extra tijd voor zichzelf of voor de andere kinderen uit het gezin. Soms kan dat net het steuntje in de rug zijn waardoor u er op andere dagen weer volledig tegenaan kunt. Om gebruik te maken van logeeropvang is geen indicatie of verwijzing nodig.

                   

Het moet klikken!

Het contact tussen logé en logeergezin moet voor allebei een prettige belevenis zijn. Handjehelpen besteedt daarom tijd en aandacht aan de kennismaking met de logé, ouders en het gastgezin. De wensen en mogelijkheden van beide kanten worden besproken. Als het klikt tussen logé, ouders en het logeergezin, dan wordt het contact rustig opgebouwd, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw kind op een vertrouwd adres logeert. Vervolgens maken ouders en logeerouders samen afspraken over hoe vaak, wanneer en hoe lang er gelogeerd wordt.

Verzekering

Het is belangrijk dat zowel de logé als het logeergezin WA-verzekerd zijn en een inzittende verzekering hebben. Bij schade door de logé bij het logeergezin kan dan via deze verzekeringen worden gedeclareerd. Mocht de schade niet binnen deze verzekeringen vallen, dan wordt bekeken of Handjehelpen hierin iets kan betekenen.

Aanmelding en informatie

Is dit iets voor jou, wil je er meer over weten? Neem dan contact op met de coördinator van jouw regio, of geef je op via het formulier Hulp nodig? op deze site.

Sitemap | Privacyreglement | Disclaimer | Website door CM Specialist