Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
https://www.handjehelpen.nl/hulp-nodig/specifieke-maatjes/mantelzorgondersteuning/_485____NL

Mantelzorgondersteuning

Handjehelpen kent verschillende manieren om mantelzorgers te ondersteunen. Voor mantelzorgers van mensen met dementie is er in de stad Utrecht per maart 2017 een MantelzorgMaatje. Dit is een samenwerkingsproject van U Centraal en handjehelpen. Voor alle andere mantelzorgers in de stad en regio Utrecht, zijn er reguliere mantelzorgmaatjes.

MantelzorgMaatje Stephan bij zijn hulpvragers aan de keukentafel in Utrecht

MantelzorgMaatje:

voor mantelzorgers voor mensen met dementie in de gemeente Utrecht

Mantelzorgers van mensen met dementie willen het liefst een vertrouwd iemand die hen ondersteunt met een luisterend oor, praktische hulp of gezelligheid. Dat is wat mantelzorgers zelf vaak aangeven. Daarom zijn Handjehelpen en U Centraal per 1 maart in de stad Utrecht gestart met het project MantelzorgMaatje. Ouderen blijven steeds langer thuis wonen, de drempel voor betaalde zorg is in de afgelopen jaren hoger geworden. Dat betekent dat mantelzorgers steeds zwaarder worden belast. Iemand die zorgt voor een partner of ouder met dementie, is vaak jaren achtereen heel intensief bezig met mantelzorgtaken. Alle aandacht gaat vaak naar de persoon met dementie; voor het eigen leven is weinig ruimte. Dat kan leiden tot overbelasting. En dan is een MantelzorgMaatje wellicht een oplossing voor u.

Klankbord

Een MantelzorgMaatje is er voor de mantelzorger. Deze vrijwilliger kan een klankbord zijn, praktische klusjes doen, meedenken over het inschakelen van hulp of netwerkuitbreiding, is afhankelijk van wat de mantelzorger nodig heeft. Aangezien mantelzorgers al vaak veel verschillende mensen over de vloer krijgen, is het van belang dat de vrijwilliger zich minimaal voor een jaar aan de mantelzorger verbindt. MantelzorgMaatjes krijgen van U Centraal en Handjehelpen scholing en begeleiding.

U kunt hier de folder bekijken over het MantelzorgMaatje.

Voor een MantelzorgMaatje in Utrecht kunt u meer informatie krijgen of u opgeven via Angelique Heerdink 06 - 147 963 76 of aheerding @handjehelpen.nl  

 

Mantelzorgmaatje regio

Mantelzorgers van iemand met een beperking vinden alle zorgtaken die ze uitvoeren vaak heel gewoon. Maar langdurig voor iemand zorgen is toch echt een zware belasting. Om de zorg goed én langer vol te kunnen houden is het fijn om een mantelzorgmaatje te hebben dat een luisterend oor heeft, praktische hulp biedt en helpt bij allerlei regelzaken.

Aanmelden hulpvraag

 

Sitemap | Privacyreglement | Disclaimer | Website door CM Specialist