https://www.handjehelpen.nl/index.php/hulp-bieden/open-hulpvragen/28-utrecht

Word óók
vrijwilliger!

 

 

Onze vrijwilligers & stagiairs HELPEN kinderen & volwassenen met een beperking of gedragsprobleem

 

Hulp nodig?

Heeft u een steuntje in de rug nodig om zelf activiteiten te ondernemen? Of om mantelzorg te kunnen blijven geven? Meldt u dan aan. Handjehelpen biedt hulp in de regio Utrecht en Weesp. Een paar voorbeelden van onze hulp:

  • Een maatje om samen op pad te gaan of een hobby te beoefenen.
  • Ondersteuning in de opvoeding bij kinderen met gedragsproblemen.
  • Oppashulp of een logeergezin voor jongeren met een beperking.
  • Maatje voor een partner met niet aangeboren hersenletsel.

 hulp vragen
Klik hier om u aan te melden.

 

Vrijwilliger worden ?

Wil jij het verschil maken voor een kind of een volwassene met een beperking? Meld je dan aan voor een paar uurtjes vrijwilligerswerk per week, of voor een mooie en leerzame stage bij Handjehelpen! Handjehelpen biedt hulp in de regio Utrecht en Weesp

 vrijwilligerswerk
Klik hier om je aan te melden.

 stage lopen
Klik hier voor meer info of om je aan te melden.

 

 Vacatures vrijwilligerswerk

 South Park en Starwars. Ben jij daar ook fan van? Dan spreekt Paul graag met je af. Paul is 23 jaar, studeert aan de Universiteit en mag naast films kijken ook graag schaken of over politiek praten. Doordat een spierziekte zit hij in een rolstoel. Paul zoekt een leeftijdsgenoot die zo nu en dan een middag even komt chillen met een filmpje of een spelletje. Paul woont in De Meern.

 Advocaatje met slagroom. Janneke is 92 jaar en woont nog zelfstandig. Ze vindt het erg gezellig om samen te kletsen, tv te kijken, te sjoelen, etc. En een koffie/thee of advocaatje hoort daar bij. Haar dochter doet veel voor Janneke, maar de zorg wordt veel. Janneke is dementerend. Het zou fijn zijn als iemand op de zondagmiddag een uurtje op bezoek gaat. Hiermee kan de dochter van Janneke eventjes op adem komen. Janneke woont in Vinkeveen.

 Stamppot?! Rachel heeft een lichtverstandelijke beperking en zij zou graag lekker willen leren koken. Op haar wensenlijstje staat boerenkool. Wie wil een heerlijke stamppot met haar samen gaan bereiden. Ook vindt ze het gezellig als je dan mee eet. Op dit moment heeft ze elke middag nog tijd en op wisselende dagen afspreken kan prima. Rachel woont in Utrecht.

Thuis: is waar er vrienden zijn. Alvaro (40 jaar) is een goed opgeleide man die 15 jaar geleden als vluchteling naar Nederland is gekomen. Hij houdt van wandelen, hardlopen, dammen en koken. Door een depressie is hij veel van zijn netwerk kwijtgeraakt, wat extra moeilijk voelt omdat hij geen familie in Nederland heeft. Welke vrijwilliger wil 1x per week langskomen voor een goed gesprek en er samen met hem op uittrekken? Alvaro woont in Driebergen.

 Flesjes geven en de baby’s in slaap wiegen. Lucas en Amber zijn twee premature baby’tjes. Op dit moment huilen ze nog erg veel, wat voor hun ouders en broer niet meevalt. Moeder is nog herstellende en vooral in avonden is het spitsuur. Het gezin zoekt een ervaren, volwassen vrijwilliger die voor een aantal maanden wil bijspringen. Liefst van 18.30 uur tot 21.00 uur, zodat de jonge, overbelaste ouders en hun kleine zoontje samen rustig eten en even kunnen bijkomen van de hectische dag. Kom jij dit gezin helpen? Ze wonen in Nieuwegein.

Wil je weten welke vragen er nog meer bij ons binnen komen? Kijk dan eens naar het aanbod van open vragen in jouw regio.

 

Lezingen

Andries Baart: Onvoorwaardelijk maar niet grenzeloos

= VOL Dinsdag 4 april 19.30 - 21.30

Natuurlijk doe je je vrijwilligerswerk ‘gewoon’ vanuit een goed hart. Maar het is ook belangrijk om daarbj je eigen grenzen in de gaten te houden. Hoe blijf je menslievend zonder zelf verloren te gaan of met alle winden mee te waaien. Hoe doe je dat?  Prof. Andries Baart spreekt hierover en na afloop is er volop tijd om met elkaar van gedachten te wisselen.

Bekijk alle lezingen of geef je hier op.

SCHOLING EN BIJEENKOMSTEN

Trainingen

Netwerkmaatje

Niet Aangeboren Hersenletsel

Dementie

Psychiatrie

Bekijk alle trainingen of geef je hier op.

Themabijeenkomsten

Welkomstbijeenkomst (nieuwe vrijwillgers)
Cultuur sensitief communiceren

Autisme

Grenzen stellen

Bekijk alle themabijeenkomsten of geef je hier op.

Intervisie

Als je maatje bent van iemand met dementie, niet aangeboren hersenletsel (NAH), een psychiatrische beperking of als je bent ingezet als netwerkmaatje, is het leuk én leerzaam om met collega-maatjes te sparren over waar je tegenaan loopt. Handjehelpen heeft hiervoor intervisiegroepen die eens per drie maanden samen komen.

Interesse? Mail of bel Angelique Heerdink:  aheerdink@handjehelpen.nl  / 030 - 263 29 65

Bekijk alle trainingen en bijeenkomsten

 


 

 

 

Nieuws

 

Maatjes Magie

 

Projecten

Mantelzorgmaatjes

Mantelzorgers van mensen met dementie willen het liefst een vertrouwd iemand die hen ondersteunt met een luisterend oor, praktische hulp of gezelligheid. Dat is wat mantelzorgers zelf vaak aangeven. In antwoord op die vraag starten Handjehelpen en U Centraal per 1 maart met het project MantelzorgMaatje. Voor dit project zijn de organisaties op zoek naar vrijwilligers. Aangezien mantelzorgers al vaak veel verschillende mensen over de vloer krijgen, is het van belang dat de vrijwilliger zich minimaal voor een jaar aan de mantelzorger verbindt. MantelzorgMaatjes krijgen van U Centraal en Handjehelpen scholing en begeleiding.  Belangstellenden kunnen zich melden bij Angelique via aheerdink@handjehelpen.nl   of 06 147 96 376 Lees hier de folder.

Netwerkmaatjes

Voor aanspraak, gezelligheid of hulp zijn wij aangewezen op mensen om ons heen: ons sociale netwerk. Dit netwerk is belangrijk voor ondersteuning en het maakt onze wereld groter en vaak leuker.  Maar soms lukt het niet om het netwerk te behouden en te onderhouden. Dan biedt een netwerkmaatje uitkomst!
Lees meer over het project: Netwerkmaatjes of meld je aan bij Angelique 030-2632965  aheerdink@handjehelpen.n

 
Psychiatrie

Handjehelpen biedt hulp aan kinderen die opgroeien in een gezin waarvan één of beide ouders een psychiatrische beperking hebben in de gemeente Utrecht. Deze hulp wordt geboden aan de kinderen zelf, de partner of aan de persoon met een psychiatrische beperking. Maatjes krijgen een training om te leren wat er zoal bij dit soort gezinnen speelt. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Annemiek aharberink@handjehelpen.nl
Of lees meer op deze pagina


Opgroeien in armoede

‘Gewoon meedoen’ is voor een kind met een beperking soms erg moeilijk. Al helemaal wanneer in het gezin Nederlands niet de moedertaal is en er weinig geld is. Help jij als vrijwilliger mee een gezin te ondersteunen?
Lees meer: Opgroeien in armoede
Of neem contact op met Ward wverbeek@handjehelpen.nl

 

 

 

Sitemap | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist