https://www.handjehelpen.nl/index.php/hulp-bieden/open-hulpvragen/28-utrecht

Stem op Handjehelpen voor een Appeltje van Oranje!

Ons project heet ‘Helpende hand bij kids met een beperking’.

Stem hier op Handjehelpen!

 

Onze vrijwilligers & stagiairs HELPEN kinderen & volwassenen met een beperking of gedragsprobleem

 

Hulp nodig?

Heb je af en toe een steuntje in de rug nodig om zelf activiteiten te ondernemen? Of om mantelzorg te kunnen blijven geven? Meld je dan aan. Handjehelpen biedt hulp in de regio Utrecht en Weesp. Een paar voorbeelden van onze hulp:

  • Een maatje om samen op pad te gaan of een hobby te beoefenen.
  • Ondersteuning in de opvoeding bij kinderen met gedragsproblemen.
  • Oppashulp of een logeergezin voor jongeren met een beperking.
  • Maatje voor een partner met niet aangeboren hersenletsel.

 hulp vragen
Klik hier om u aan te melden.

 

Vrijwilliger worden ?

Wil jij het verschil maken voor een kind of een volwassene met een beperking? Meld je dan aan voor een paar uurtjes vrijwilligerswerk per week, of voor een mooie en leerzame stage bij Handjehelpen! Handjehelpen biedt hulp in de regio Utrecht en Weesp

 vrijwilligerswerk
Klik hier om je aan te melden.

 stage lopen
Klik hier voor meer info of om je aan te melden.

 

 Vacatures vrijwilligerswerk

 Een rustige plek voor Irene? Irene (13 jaar) zoekt een fijn adres waar zij in het weekend eens een dagje mag verblijven of een nachtje logeren. Irene is slechtziend en heeft ADHD. Nu is ze onlangs naar de middelbare school gegaan en dat is best een overgang voor haar. Een leuk, jong stel (zonder kinderen) waar ze even alle aandacht van mag ontvangen, dat zou haar zo helpen in deze spannende jaren. Mag Irene zo eens in de maand bij jullie langskomen? 

 “Weet je nog…” Conny is 63 jaar en mag graag vertellen over haar jeugd en de omgeving waar ze is opgegroeid. Ze heeft een psychische beperking en haar korte termijn geheugen wordt wat minder goed. Maar over vroeger, daar kan ze mooie verhalen vertellen. Conny zoekt een maatje die het leuk vindt om samen een kopje koffie te drinken of soms een rondje te wandelen. Beschik jij over een goed luisterend oor? Conny woont in Utrecht Zuid. 

 Had jij vroeger ook een treinbaan op zolder? Julius is 9 jaar oud en houdt van treinen. En van auto’s of lekker buiten spelen. Hij kletst met iedereen en is een gezellig mannetje. Door een achterstandsontwikkeling heeft hij wel wat structuur en voorbereiding nodig. Ben jij op woensdagmiddag vrij? Of kom jij soms een avondje oppassen? Julius woont in Houten.

 Help jij Mark de boontjes doppen? Mark is 43 jaar en zoekt een kookmaatje. Doordat hij MS heeft lukt het hem niet meer zelfstandig, maar hij vindt het koken wel erg leuk. Welke vrijwilliger mag ook graag koken en helpt Mark een lekkere maaltijd maken? Mark woont in Zeist.

 Sportieveling gezocht. Richard is 53 jaar en houdt van wandelen en fietsen. Graag zou hij samen met iemand sportief op pad gaan. Richard heeft NAH (Niet Aangeboren Hersenletsel) en gaat graag met jou in het weekend wat sportiefs doen. Ga jij mee een rondje hardlopen of fietsen? Richard woont in Abcoude.

Wil je weten welke vragen er nog meer bij ons binnen komen? Kijk dan eens naar het aanbod van open vragen in jouw regio.

 

Lezingen

Andries Baart: Onvoorwaardelijk maar niet grenzeloos

Dinsdag 4 april 19.30 - 21.30

Natuurlijk doe je je vrijwilligerswerk ‘gewoon’ vanuit een goed hart. Het is interessant, nodig en vaak ook heel zinvol. Voor de ander en net zo goed voor jezelf. Maar zo gewoon is het niet als je het eenmaal doet: je moet goed kunnen aansluiten en afstemmen, je moet het verschil tussen ‘met afstand’ en ‘op afstand’ kennen, je moet de verhouding vinden tussen zorg om de ander en zorg voor jezelf, je wilt menslievend zijn zonder zelf verloren te gaan of met alle winden mee te waaien. Hoe doe je dat, wat komt daarbij kijken en hoe leer je dat? Daarover zal Prof. Andries Baart spreken (vanuit theorie en praktijk) en nadien is er volop gelegenheid om met elkaar van gedachten te wisselen.

Bekijk alle lezingen of geef je hier op.

SCHOLING EN BIJEENKOMSTEN

Trainingen

Netwerkmaatje

Niet Aangeboren Hersenletsel

Dementie

Psychiatrie

Bekijk alle trainingen of geef je hier op.

Themabijeenkomsten

Welkomstbijeenkomst (nieuwe vrijwillgers)
Cultuur sensitief communiceren

Autisme

Grenzen stellen

Bekijk alle themabijeenkomsten of geef je hier op.

Intervisie

Als je maatje bent van iemand met dementie, Niet Aangeboren Hersenletsel of van een mantelzorger, is het prettig als je met collega-maatjes kunt sparren over de dingen waar je tegenaan loopt. Het is leerzaam om je eigen verhaal te delen en andermans verhalen te horen en daarin mee te kunnen denken. Daarvoor heeft Handjehelpen intervisiegroepen gevormd die eens per drie maanden samen komen.

Interesse? Mail of bel Angelique Heerdink:  aheerdink@handjehelpen.nl  / 030 - 263 29 65

Bekijk alle trainingen en bijeenkomsten

 


 

 

 

Nieuws

 

Projecten

Netwerkmaatjes

Voor aanspraak, gezelligheid of hulp zijn wij aangewezen op mensen om ons heen: ons sociale netwerk. Dit netwerk is belangrijk voor ondersteuning en het maakt onze wereld groter en vaak leuker.  Maar soms lukt het niet om het netwerk te behouden en te onderhouden. Dan biedt een netwerkmaatje uitkomst!
Lees meer over het project: Netwerkmaatjes of meld je aan bij Angelique 030-2632965  aheerdink@handjehelpen.n

 
Psychiatrie

Handjehelpen biedt hulp aan kinderen die opgroeien in een gezin waarvan één of beide ouders een psychiatrische beperking hebben in de gemeente Utrecht. Deze hulp wordt geboden aan de kinderen zelf, de partner of aan de persoon met een psychiatrische beperking. Maatjes krijgen een training om te leren wat er zoal bij dit soort gezinnen speelt. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Annemiek aharberink@handjehelpen.nl
Of lees meer op deze pagina


Opgroeien met een beperking in armoede

‘Gewoon meedoen’ is voor een kind met een beperking soms erg moeilijk. Al helemaal wanneer in het gezin Nederlands niet de moedertaal is en er weinig geld is. Help jij als vrijwilliger mee een gezin te ondersteunen?
Lees meer: Opgroeien in armoede met beperkingen
Of neem contact op met Ward wverbeek@handjehelpen.nl

 

 

 

Sitemap | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist