https://www.handjehelpen.nl/index.php/hulp-bieden/open-hulpvragen/42-Overvecht

Word óók
vrijwilliger!

 

 

Onze vrijwilligers & stagiairs HELPEN kinderen & volwassenen met een beperking of gedragsprobleem

 

Hulp nodig?

Heeft u een steuntje in de rug nodig om zelf activiteiten te ondernemen? Of om mantelzorg te kunnen blijven geven? Meldt u dan aan. Handjehelpen biedt hulp in de regio Utrecht en Weesp. Een paar voorbeelden van onze hulp:

  • Een maatje om samen op pad te gaan of een hobby te beoefenen.
  • Ondersteuning in de opvoeding bij kinderen met gedragsproblemen.
  • Oppashulp of een logeergezin voor jongeren met een beperking.
  • Maatje voor een partner met niet aangeboren hersenletsel.

 hulp vragen
Klik hier om u aan te melden.

 

Vrijwilliger worden ?

Wil jij het verschil maken voor een kind of een volwassene met een beperking? Meld je dan aan voor een paar uurtjes vrijwilligerswerk per week, of voor een mooie en leerzame stage bij Handjehelpen! Handjehelpen biedt hulp in de regio Utrecht en Weesp

 vrijwilligerswerk
Klik hier om je aan te melden.

 stage lopen
Klik hier voor meer info of om je aan te melden.

 

 Vacatures vrijwilligerswerk

 Netwerkmaatje gezocht. Gerda (87 jaar) is tegenwoordig wat minder mobiel, maar nog altijd jong van geest. Ze leest veel literatuur en schrijft zelf ook. Een museum bezoeken mag ze ook graag doen. Ze is op zoek naar gelijkgestemden en naar iemand die haar tips kan geven bij het schrijven. Welk netwerkmaatje wil haar helpen deze mensen te vinden? Je krijgt hiervoor een speciale netwerktraining van Handjehelpen. Gerda woont in Maarssen.

Hoofd, schouders, knie en teen… Bastiaan (6 jaar) is een enthousiast mannetje. Hij heeft een verstandelijke en lichamelijke beperking, maar dat betekent niet dat hij niets kan! Hij krijgt fysiotherapie en leert steeds beter bewegen. Wie helpt Bastiaan spelenderwijs zijn fysiotherapie in de praktijk te brengen? Bastiaan woont in Utrecht.

 Mannenpraat. Niek van 15 woont alleen bij zijn moeder. Hij kan wel een man gebruiken om eens zijn verhaal bij kwijt te kunnen. Dit zou prima kunnen onder een potje voetbal of een andere sportieve activiteit. Niek woont in IJsselstein.

 Wie leert André de piepers jassen? André is 60 jaar en heeft een verstandelijke beperking. Hij werkt 5 dagen per week in de houtbewerking en eet geregeld bij zijn ouders. Graag zou hij willen leren koken en binnenkort zijn eigen maaltijden maken. Wie heeft in het weekend tijd om hem daarbij te helpen? André woont in Zeist.

 Maak jij er een leuk weekend van? Ellen (30 jaar) is een jonge moeder. Ze staat alleen voor de zorg voor haar 2 kinderen. Elsie van 9 jaar heeft gedragsproblemen en Max is een actieve peuter van 1,5 jaar. Ellen zoekt een fijn gezin waar haar kinderen eens in de maand een dagje mogen spelen, in het weekend. Samen naar de kinderboerderij, dansen in de woonkamer of samen een boekje lezen. Maak jij er een gezellige dag van? Ellen woont in Utrecht.

Wil je weten welke vragen er nog meer bij ons binnen komen? Kijk dan eens naar het aanbod van open vragen in jouw regio.

 

Lezingen

Andries Baart: Onvoorwaardelijk maar niet grenzeloos

Dinsdag 4 april 19.30 - 21.30

Natuurlijk doe je je vrijwilligerswerk ‘gewoon’ vanuit een goed hart. Maar het is ook belangrijk om daarbj je eigen grenzen in de gaten te houden. Hoe blijf je menslievend zonder zelf verloren te gaan of met alle winden mee te waaien. Hoe doe je dat?  Prof. Andries Baart spreekt hierover en na afloop is er volop tijd om met elkaar van gedachten te wisselen.

Bekijk alle lezingen of geef je hier op.

SCHOLING EN BIJEENKOMSTEN

Trainingen

Netwerkmaatje

Niet Aangeboren Hersenletsel

Dementie

Psychiatrie

Bekijk alle trainingen of geef je hier op.

Themabijeenkomsten

Welkomstbijeenkomst (nieuwe vrijwillgers)
Cultuur sensitief communiceren

Autisme

Grenzen stellen

Bekijk alle themabijeenkomsten of geef je hier op.

Intervisie

Als je maatje bent van iemand met dementie, Niet Aangeboren Hersenletsel of van een mantelzorger, is het prettig om met collega-maatjes te sparren over waar je tegenaan loopt. Handjehelpen hiervoor intervisiegroepen die eens per drie maanden samen komen.

Interesse? Mail of bel Angelique Heerdink:  aheerdink@handjehelpen.nl  / 030 - 263 29 65

Bekijk alle trainingen en bijeenkomsten

 


 

 

 

Nieuws

 

Maatjes Magie

 

Projecten

Netwerkmaatjes

Voor aanspraak, gezelligheid of hulp zijn wij aangewezen op mensen om ons heen: ons sociale netwerk. Dit netwerk is belangrijk voor ondersteuning en het maakt onze wereld groter en vaak leuker.  Maar soms lukt het niet om het netwerk te behouden en te onderhouden. Dan biedt een netwerkmaatje uitkomst!
Lees meer over het project: Netwerkmaatjes of meld je aan bij Angelique 030-2632965  aheerdink@handjehelpen.n

 
Psychiatrie

Handjehelpen biedt hulp aan kinderen die opgroeien in een gezin waarvan één of beide ouders een psychiatrische beperking hebben in de gemeente Utrecht. Deze hulp wordt geboden aan de kinderen zelf, de partner of aan de persoon met een psychiatrische beperking. Maatjes krijgen een training om te leren wat er zoal bij dit soort gezinnen speelt. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Annemiek aharberink@handjehelpen.nl
Of lees meer op deze pagina


Opgroeien in armoede

‘Gewoon meedoen’ is voor een kind met een beperking soms erg moeilijk. Al helemaal wanneer in het gezin Nederlands niet de moedertaal is en er weinig geld is. Help jij als vrijwilliger mee een gezin te ondersteunen?
Lees meer: Opgroeien in armoede
Of neem contact op met Ward wverbeek@handjehelpen.nl

 

 

 

Sitemap | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist