https://www.handjehelpen.nl/index.php/hulp-bieden/open-hulpvragen/42-Overvecht

Word óók
vrijwilliger!

 

 

Onze vrijwilligers & stagiairs HELPEN kinderen & volwassenen met een beperking of gedragsprobleem

 

Hulp nodig?

Heeft u een steuntje in de rug nodig om zelf activiteiten te ondernemen? Of om mantelzorg te kunnen blijven geven? Meldt u dan aan. Handjehelpen biedt hulp in de regio Utrecht en Weesp. Een paar voorbeelden van onze hulp:

  • Een maatje om samen op pad te gaan of een hobby te beoefenen.
  • Ondersteuning in de opvoeding bij kinderen met gedragsproblemen.
  • Oppashulp of een logeergezin voor jongeren met een beperking.
  • Maatje voor een partner met niet aangeboren hersenletsel.

 hulp vragen
Klik hier om u aan te melden.

 

Vrijwilliger worden ?

Wil jij het verschil maken voor een kind of een volwassene met een beperking? Meld je dan aan voor een paar uurtjes vrijwilligerswerk per week, of voor een mooie en leerzame stage bij Handjehelpen! Handjehelpen biedt hulp in de regio Utrecht en Weesp

 vrijwilligerswerk
Klik hier om je aan te melden.

 stage lopen
Klik hier voor meer info of om je aan te melden.

 

 Vacatures vrijwilligerswerk

 South Park en Starwars. Ben jij daar ook fan van? Dan spreekt Paul graag met je af. Paul is 23 jaar, studeert aan de Universiteit en mag naast films kijken ook graag schaken of over politiek praten. Doordat een spierziekte zit hij in een rolstoel. Paul zoekt een leeftijdsgenoot die zo nu en dan een middag even komt chillen met een filmpje of een spelletje. Paul woont in De Meern.

 Samen de honden uitlaten? Henk (82 jaar) is net weduwnaar geworden en zit hierdoor veel alleen thuis. Omdat hij slecht ter been is komt hij weinig meer buiten. Kom jij één keer per week langs om samen met Henk de hondjes uit te laten en daarna samen een kopje koffie te drinken. Henk woont in Maarssenbroek.

Zonnetje in huis zoekt fijn logeeradres. Job is een vrolijk mannetje van 7 jaar.  Hij kijkt graag even de kat uit de boom en is daarna in voor veel leuke dingen; lezen, koekjes bakken, spelletjes, kleuren, wandelen. Job heeft het syndroom van Down. Daarom heeft hij wel wat begeleiding nodig bij deze activiteiten. Job is nog niet veel zonder zijn ouders geweest, maar zou graag af en toe een nachtje logeren bij een gezin wat hem gezellig mee op sleeptouw neemt. Zo hebben zijn ouders ook even tijd voor zichzelf. Bieden jullie Job een gezellig adres? Job woont in De Bilt.

  Kun jij goed ordenen? Ellis is een alleenstaande moeder (41) van drie kinderen. Ze heeft een licht verstandelijke beperking en structuur aanbrengen in haar huishouden kost haar soms moeite. Ze vind het leuk om gezelschap te krijgen en er samen op uit te gaan met de kinderen. Kom jij haar helpen de boel te ordenen? En natuurlijk ook een gezellig praatje maken? Ellis woont in Utrecht, Zuidwest

 Help jij Chiem zijn gedachte te verzetten? Chiem is 10 jaar en zijn moeder is ernstig ziek. Hij houdt van voetbal, basketbal en gamen. Chiem is een sociale en intelligente jongen, die overal veel vanaf wil weten. Heb jij een leuke hobby waar je hem over wilt vertellen en kom jij samen even wat leuks ondernemen? Het biedt hem de nodige afleiding in deze moeilijke tijd. Chiem woont in IJsselstein.

Wil je weten welke vragen er nog meer bij ons binnen komen? Kijk dan eens naar het aanbod van open vragen in jouw regio.

 
SCHOLING EN BIJEENKOMSTEN
Let op:  eind mei worden de scholingsbijeenkomsten voor het najaar bekend gemaakt.
 

Trainingen

Netwerkmaatje

Niet Aangeboren Hersenletsel

Dementie

Psychiatrie

Bekijk alle trainingen of geef je hier op.

Themabijeenkomsten

Welkomstbijeenkomst (nieuwe vrijwillgers)

Autisme

Grenzen stellen

Bekijk alle themabijeenkomsten of geef je hier op.

Lezinging Manu Keirse

Omgaan met verlies en verdriet

29 november 19:15 - 22:00 uur

Manu Keirse is klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en dé specialist in België en Nederland als het over rouwverwerking gaat. Leven met een beperking of chronische ziekte is niets meer en niets minder dan leven met een levend verlies. Rouwen niet om dát wat weg is, maar om dát wat er elke dag weer is en elke dag anders kan zijn. Onze hulpvragers weten dat als geen ander. Dat levend verlies geeft verdriet. Wat is dit voor een verdriet? Gaat dit verdriet over? Kunnen wij hen helpen met dit verdriet? Hoe dan? Geef je hier alvast op!

Intervisie

Als je maatje bent van iemand met dementie, niet aangeboren hersenletsel (NAH), een psychiatrische beperking of als je bent ingezet als netwerkmaatje, is het leuk én leerzaam om met collega-maatjes te sparren over waar je tegenaan loopt. Handjehelpen heeft hiervoor intervisiegroepen die eens per drie maanden samen komen.

Interesse? Mail of bel Angelique Heerdink:  aheerdink@handjehelpen.nl 030-2632965

Bekijk alle trainingen en bijeenkomsten

 


 

 

 

en praktisch klusje.

 

 

Nieuws

 

Maatjes Magie

 

Projecten

Mantelzorgmaatjes

Ken je dat fijne gevoel als je iets voor een ander hebt kunnen doen? De voldoening die dat geeft? Word dan nu het MantelzorgMaatje van een mantelzorger in Utrecht die voor iemand met dementie zorgt.

Als MantelzorgMaatje kun jij het verschil maken voor die mantelzorger. Je bent klankbord en soms helpende hand. Je denkt mee met de mantelzorger over hoe je op tijd hulp in kunt schakelen zodat de mantelzorger de zorg beter en langer kan volhouden waardoor degene met dementie zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. En af en toe doe je eens een praktisch klusje. MantelzorgMaatje is een samenwerkingsproject van U Centraal en Handjehelpen. Zij verzorgen ook de scholing en begeleiding.  Belangstellenden kunnen zich melden bij Angelique Heerdink via aheerdink@handjehelpen.nl of 06 147 96 376 Lees hier de folder.

Netwerkmaatjes

 

Voor aanspraak, gezelligheid of hulp zijn wij aangewezen op mensen om ons heen: ons sociale netwerk. Dit netwerk is belangrijk voor ondersteuning en het maakt onze wereld groter en vaak leuker.  Maar soms lukt het niet om het netwerk te behouden en te onderhouden. Dan biedt een netwerkmaatje uitkomst!
Lees meer over het project: Netwerkmaatjes of meld je aan bij Angelique Heerdink 030-2632965  aheerdink@handjehelpen.nl

 
Psychiatrie

Handjehelpen biedt hulp aan kinderen die opgroeien in een gezin waarvan één of beide ouders een psychiatrische beperking hebben in de gemeente Utrecht. Deze hulp wordt geboden aan de kinderen zelf, de partner of aan de persoon met een psychiatrische beperking. Maatjes krijgen een training om te leren wat er zoal bij dit soort gezinnen speelt. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op met Annemiek Harberink 06-48369284 aharberink@handjehelpen.nl
Of lees meer op deze pagina


Opgroeien in armoede

‘Gewoon meedoen’ is voor een kind met een beperking soms erg moeilijk. Al helemaal wanneer in het gezin Nederlands niet de moedertaal is en er weinig geld is. Help jij als vrijwilliger mee een gezin te ondersteunen?
Lees meer: Opgroeien in armoede
Of neem contact op met Annemieke Rietberg
06-81962338 arietberg@handjehelpen.nl

 

 

 

Sitemap | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist