Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
https://www.handjehelpen.nl/over-ons/organisatie_423____NL

Handjehelpen: al 40 jaar gewoon doen!

 

Onze visie

Handjehelpen gelooft in een samenleving waar iedereen mee kan doen en waar mensen zich voor elkaar inzetten. Daarom ondersteunen wij mensen die dat niet vanzelfsprekend kunnen, want iedereen heeft af en toe een steuntje in de rug nodig. Dat doen wij door een passende koppeling te maken tussen mensen die wat extra hulp kunnen gebruiken en mensen die hun maatschappelijke betrokkenheid willen omzetten in daden. Wij zijn ervan overtuigd dat hulpvragers, vrijwilligers en stagiairs zo elkaar kunnen versterken en extra kansen kunnen bieden om zinvol te participeren in de samenleving. 

Wat we (gewoon) doen

Handjehelpen zorgt voor de juiste match tussen een hulpvrager en een vrijwilliger of stagiair. De ondersteuning vindt plaats in de thuissituatie. Het uitgangspunt is altijd de behoefte van de hulpvrager. 

Handjehelpen biedt hulp aan:

  • kinderen en volwassenen met een verstandelijke, lichamelijke, psychiatrische en/of zintuiglijke beperking 
  • kinderen en volwassenen met een chronische ziekte
  • kinderen en volwassenen met gedragsproblemen
  • mantelzorgers en overige familieleden die een steuntje in de rug nodig hebben 

Iedereen is welkom om zich aan te melden met een hulpvraag of als vrijwilliger. Een telefoontje is genoeg om een intakegesprek te krijgen, een indicatiestelling is niet nodig. Handjehelpen is laagdrempelig. 'Gewoon doen' is ons motto.

Onze oorsprong

Handjehelpen is opgericht in 1979 door een aantal ouders van een kind met een beperking. Dit initiatief is uitgegroeid tot een professionele organisatie met 27 medewerkers. In 2018 werd door bijna 1300 vrijwilligers en 350 stagiairs 131.000 uur hulp geboden in 2035 koppelingen in de regio Utrecht en de gemeente Weesp. 

De organisatie

De door ons geleverde informele zorg is altijd aanvullend aan de formele zorg. Handjehelpen werkt lokaal en zoekt waar mogelijk samenwerking met partners in het sociale domein. In iedere werkgebied zorgt de regiocoördinator voor een passende match tussen hulpvragers en vrijwilligers.

De laatste jaren zetten we, naast vrijwilligers, meer en meer stagiairs in om hulpvragers ondersteuning te bieden. Met ons stagebureau willen wij ons onderscheiden als leerbedrijf en toekomstige zorgprofessionals kennis laten maken met de informele zorg. 

De financiën

Handjehelpen wordt gefinancierd door de gemeenten waarin zij actief is. Daarnaast krijgen wij regelmatig ondersteuning vanuit fondsen en het bedrijfsleven. Alle hulpvragers betalen zelf ook een kleine bijdrage.

Sitemap | Privacyreglement | Disclaimer | Website door CM Specialist