Nieuws
Alle nieuwsberichten op een rij
Partner in beeld: KOOS Utrecht
"Meer passende zorg door sterke informele basis"
Handjehelpen werkt samen met tal van partners in zowel de formele als informele zorg. Hand in hand bieden we immers de beste steun! Vandaag in beeld: Marian Dobbe, directeur-bestuurder, en Nienke Meeder, programmanager. Namens KOOS Utrecht kijken zij naar de kansen die informele zorg in Utrecht biedt.
Marion: “KOOS Utrecht is verantwoordelijk voor aanvullende zorg voor jeugd in Utrecht. Ons doel is niet meer zorg, wel meer passende zorg en ondersteuning in de stad. We denken dat we dat nog meer kunnen bereiken door de inzet van informele zorg. Als je daar een stevige basis neerzet, is onze specialistische inzet soms minder lang of intensief nodig. Handjehelpen is daarbij een cruciale partner en wijst ons de weg. Het is een samenspel waar we middenin zitten en volop leren. Ontzettend kansrijk.
Als je een stevige basis neerzet in de informele zorg is onze specialistische inzet soms minder lang of intensief nodig.
Nienke: “Er is nog wel werk te verzetten; informele zorg is nog geen vanzelfsprekendheid. Voor veel professionals is het nieuw en ook ouders moeten soms worden meegenomen. Belangrijk dus dat Handjehelpen zich goed positioneert zodat we slim samen kunnen werken. Wat goed werkt is dat de informele ambassadeurs van Handjehelpen in de wijk aanwezig zijn. Samen met onze professionals kijken ze wat de vraag is van het kind, gezin of jongere en wat er aanvullend, dan wel voorliggend op KOOS kan worden ingezet. De kennis die Handjehelpen op dit punt heeft, is ontzettend waardevol.”
“Ik gun het Utrecht dat Handjehelpen in beeld komt via het “gewone leven”. Niet pas als vraagstukken bij ons landen.
Nienke: “Voor onze doelgroep zijn vaste gezichten, heldere afspraken, structuur en goede kwaliteit heel belangrijk. Handjehelpen biedt dat. Stagiairs en vrijwilligers brengen daardoor vaak echt lucht in een gezin. Gewoon door even bij te springen, zodat een ouder wat tijd voor zichzelf heeft bijvoorbeeld.”
Marion: “Ik gun het Utrecht dat Handjehelpen in beeld komt via het “gewone leven”, via school, buurtteam of huisarts. Niet pas als vraagstukken bij ons landen. Dat is voor veel kinderen, jongeren en gezinnen echt helpend en kan verdere zorgvraag misschien wel voorkomen.”