Stage Social work

  Zit je op een HBO-opleiding Social Work? Dan kan een stage bij Handjehelpen heel leerzaam voor je zijn.
  Wij hebben stages voor eerste-, tweede- en derdejaars studenten Social Work.

  Wat ga je doen?
  Als stagiair van Handjehelpen ga je zelfstandig op pad. Er is veel ruimte voor eigen initiatief. Afhankelijk van je stage ga je naar een aantal hulpvragers. Vaak werk je in een één-op-één situatie met je hulpvrager. 

  Je werkt in de thuissituatie van je hulpvrager(s). Dat maakt de hulp laagdrempelig en biedt jou een waardevol kijkje achter de voordeur. Je leert om in goed samenspel met andere disciplines de ondersteuning vorm te geven. Nu de zorg steeds meer naar de thuissituatie verschuift is het extra belangrijk dat formele en informele zorg soepel op elkaar aansluiten. Handjehelpen werkt met diverse formele organisaties samen.

  Bij wie kun jij aan de slag?
  Wij bieden hulp aan kinderen, volwassenen of gezinnen met een grote diversiteit aan problematiek. Dat biedt jou een grote keuzemogelijkheid. Wil je ervaring opdoen met een kind met autisme, ADD of ADHD? Een oudere hulpvrager met dementie? Of ben je geïnteresseerd in psychiatrische patiënten? Bij de keuze van de hulpvragen houden we rekening met jouw wensen en leerdoelen.

  Begeleiding
  Je hebt een vaste stagebegeleider met wie je op vaste momenten contact hebt. Zij of hij is je klankbord en staat klaar voor de ondersteuning die jij nodig hebt. Tijdens intervisiebijeenkomsten deel je waardevolle informatie met andere stagiairs uit verschillende vakgebieden en andere hulpvragen. Handjehelpen heeft een uitgebreid scholingsaanbod voor stagiairs.

  Voor derdejaars stagiairs
  Als derdejaars stagiair kun je bij Handjehelpen ook aan de slag als begeleider in opleiding (BIO). Je begeleidt dan een groep eerstejaars stagiairs bij het oppakken van hun hulpvragen. Met jouw inzet maak je van hun stage een succes! Daarnaast pak je zelf ook één of meer hulpvragen op.
  Je ontvangt als 3e jaars (met BIO werkzaamheden) een stagevergoeding van maximaal €200,- per maand, afhankelijk van het aantal uur dat je bij ons stageloopt.

  Solliciteren
  Wij nodigen je na aanmelding uit voor een sollicitatiegesprek. Wil je eerst meer informatie? Bel dan met één van onze stagecoördinatoren, 030 – 263 29 50.

  Aanmelden