https://www.handjehelpen.nl/stage/_518____NL

stage lopen in de informele hulpverlening

Handjehelpen zoekt tweede en derdejaars  voor komend schooljaar

Ben je druk bezig met je studie en alvast op zoek naar een stageplek? Wij zoeken stagiairs die houden van begeleiden, coachen en zelfstandig op pad gaan. Maak kennis met het speelveld van de informele zorg en doe ervaring op met doelgroepen uit je toekomstige beroep.

Je kunt vanaf nu solliciteren. Wij nodigen je na aanmelding uit voor een sollicitatiegesprek.

Aanmelden

De stageperiode bij Handjehelpen omvat 10 maanden. Dit omdat we graag een langdurige koppeling tot stand willen brengen in het belang van onze kwetsbare doelgroep.

Ondersteuning bij vrijetijdsbesteding of het helpen verbreden van het sociale netwerk. Pedagogische hulp of een luisterend oor bieden. Dit zijn voorbeelden van praktische hulp die jij in je stage kan bieden aan een kind of volwassene met een verstandelijke, psychische of lichamelijke beperking of een chronische ziekte.

                     

Afhankelijk van je opleiding en voorkeur voor een doelgroep worden er één of meerdere hulpvragen uitgezocht. Daarnaast wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met jouw wensen, kennis en ervaring. De hulpvraag is leidend, er wordt invulling gegeven aan je taken met behulp van de eisen die vanuit de opleiding worden gesteld. Je gaat als stagiair zelfstandig aan de slag en krijgt daarbij intensieve begeleiding.  

“Beste stagiair, bedankt namens Els, die door jou de kleine praktische zaken

in haar huis en in haar omgeving nu kan blijven doen, ondanks het verlies van haar geheugen.''

 

BIO, begeleider in opleiding

Als derdejaars stagiair kun je bij Handjehelpen ook aan de slag als 'BIO'. Je begeleidt dan een groep van eerstejaars stagiairs bij het contact dat zij met hun hulpvragers hebben en helpt ze hun stage tot een succes te maken.

"Het BIO-project van Handjehelpen is iets waarmee ze zich onderscheiden van andere maatschappelijke instellingen. Naast dat ik hulpvragers ondersteun, begeleid ik ook eerstejaars stagiairs. Dit geeft mij niet alleen de kans om mijzelf te ontwikkelen, maar ook om te helpen bij de ontwikkeling van anderen. In het BIO-project neem je als het ware een kijkje aan de andere kant van de begeleiding. Je kijkt de reflecties van je stagiairs na, geeft intervisiebijeenkomsten, helpt bij de problemen die ze tegenkomen en geeft tips.  Door al deze taken op je te nemen leer je hoe het is om te werken in een non-profit organisatie en hoe het is om verantwoordelijkheid te hebben over een groep mensen. Het BIO project vraagt weer hele andere vaardigheden van je dan je hulpvragers en dit zorgt ervoor dat je een nog meer aspecten van het werken bij een maatschappelijke organisatie mee krijgt." Mark, (23) student pedagogiek (3e jaars) en BIO bij Handjehelpen.

Wat leer je?

 • De invloed van een beperking, chronische ziekte of stoornis op het functioneren van iemand en de directe omgeving.
 • Omgaan met verschillende beperkingen en stoornissen.
 • Ontwikkelen van vaardigheden in contact met ouders/opvoeders.
 • Zelfstandig handelen in verschillende thuissituaties en deze te beoordelen.
 • Ervaring opdoen in verslaglegging.
 • Een professionele houding aan te nemen als dienstverlener.
 • De betekenis van ‘Eigen Kracht’ en het belang van informele zorg.
 • Hoe formele en informele zorg samenwerken ten behoeve van de hulpvrager.
 • Als BIO ontwikkel je coachende vaardigheden.

  Intensieve begeleiding

  Je krijgt een vaste stagebegeleider. De begeleiding bestaat zowel uit individuele gesprekken als uit intervisie met meerdere stagiairs. Daarnaast worden ook themabijeenkomsten op ons kantoor in Utrecht aangeboden. We onderscheiden drie groepen:

  1. De eerstejaars studenten van de HBO-opleidingen Social Work, Pedagogiek of Fysiotherapie. Deze studenten worden begeleid door een regiocoördinator.
  2. De tweede- en derdejaars studenten van de HBO-opleidingen onder andere Social Work (MWD of SPH), Toegepaste Psychologie en Pedagogiek. Deze studenten worden begeleid door een Coördinator Intensieve Begeleiding.
  3. MBO stagiairs vanaf 20 jaar. Studierichtingen kunnen zijn: Helpende in de zorg, SMD, Pedagogisch Werk Jeugdzorg of vergelijkbare opleidingen. Deze studenten worden begeleid door een Coördinator Intensieve Begeleiding.

   

  Sitemap | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist