Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
https://www.handjehelpen.nl/stagebureau/1e-jaars-hbo-stage/_522____NL

Eerstejaars HBO stage 

Stage HBO pedagogiek, Verpleegkunde, SPH, MWD en Toegepaste psychologieMWD, SPH, Social Work, Pedagogiek, Verpleegkunde en Toegepaste Psychologie

Afhankelijk van je opleiding en voorkeur voor een doelgroep worden er één of meerdere hulpvragen uitgezocht. Daarnaast wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met jouw wensen, kennis en ervaring. De hulpvraag is leidend, er wordt invulling gegeven aan je taken met behulp van de eisen die vanuit de opleiding worden gesteld.

Wij zoeken stagiairs die 8 maanden of langer beschikbaar zijn. Dit omdat we graag een langdurige koppeling tot stand willen brengen in het belang van onze kwetsbare doelgroep.

Project Buddysquad

Wil jij je inzetten voor kwetsbare jongeren? Dan kun je meedoen aan het Buddysquad. In samenwerking met het jongerenwerk in de gemeente Utrechtse Heuvelrug ondersteun je door middel van individuele begeleiding en groepsactiviteiten jongeren in de leeftijd van10 tot 12 jaar. Je werkt aan het vergroten van zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en weerbaarheid.

Stagelopen als Ervaringsmaatje

Ben jij opgegroeid met een vader, moeder, broer of zus met een ziekte of een beperking? Dan hebben we jouw ervaringen en expertise hard nodig voor het project ervaringsmaatje. In deze stage ga je jonge mantelzorgers coachen en begeleiden. Daarnaast organiseer je activiteiten en geef je gastlessen op scholen. Kijk voor meer informatie over Ervaringsmaatje.

Solliciteren

Wij nodigen je na aanmelding uit voor een sollicitatiegesprek of -bijeenkomst. Wil je eerst meer informatie? Bel of app dan met dan met één van onze stagecoördinatoren, 06-33019988.

Aanmelden

Wat ga je doen?

Je gaat als stagiair zelfstandig aan de slag en krijgt daarbij intensieve begeleiding van een vaste stagecoördinator. De begeleiding bestaat zowel uit individuele gesprekken als uit intervisie met meerdere stagiairs. Daarnaast worden ook themabijeenkomsten op ons hoofdkantoor in Utrecht aangeboden. 

Tijdens je eerstejaars stage:

 • wordt je gekoppeld aan een hulpvrager in de thuissituatie
 • ga je samen aan de slag met de hulpvraag
 • verdiep je je in de wereld van jouw hulpvrager en toont interesse in zijn/haar leefwereld
 • stimuleer en motiveer je de hulpvrager om zelf te ontdekken wat zijn/ haar wensen zijn in het contact met jou
 • houd je in een logboek wekelijks bij hoe het contact is verlopen en je reflecteert op je eigen houding en leerproces

Wat leer je?

 • De invloed van een beperking, chronische ziekte of stoornis op het functioneren van iemand en de directe omgeving.
 • Omgaan met verschillende beperkingen en stoornissen.
 • Ontwikkelen van vaardigheden in contact met ouders/opvoeders.
 • Zelfstandig handelen in verschillende situaties.
 • Ervaring opdoen in verslaglegging.
 • Een professionele houding aan te nemen als dienstverlener.
 • De betekenis van ‘Eigen Kracht’ en het belang van informele zorg.
 • Hoe formele en informele zorg samenwerken ten behoeve van de hulpvrager.

Zij gingen je voor: 

Kim (19): "Als eerstejaarsstudent van de opleiding verpleegkunde ben ik wekelijks op bezoek geweest bij meerdere hulpvragers, die allemaal een verschillend ziektebeeld hebben. Zo was ik bij een gezin waar de moeder een psychische stoornis heeft, een oudere meneer met dementie en een dame van 43 jaar. Zij heeft een chronische ziekte waardoor het voor haar lastig is om zelf activiteiten te ondernemen. Elke week ging ik twee uur naar haar toe om met haar naar buiten te gaan, een spelletje te spelen of gewoon gezellig te kletsen. Het contact met deze mevrouw zorgde ervoor dat ik kon oefenen in het contact met cliënten. Ook bij het helpen met de dagelijkse dingen kon ik gebruik maken van de kennis en vaardigheden die ik op school op deed. Kortom deze stage heb ik als een waardevolle toevoeging op studie ervaren!

Sarah (18): ''Ik heb stage gelopen als eerstejaarsstudent van de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Ik werd gekoppeld aan twee verschillende hulpvragers: bij een Marokkaans gezin met vier kinderen die om extra begeleiding vragen en bij een mevrouw met een lichamelijke beperking. Zij was eenzaam en wilde graag wat gezelligheid en iemand om dingen mee te ondernemen. Wat ik erg leuk vond, was dat ik op deze manier ervaring opdeed met verschillende doelgroepen. Zo ben ik er achter gekomen dat ik de doelgroep 50+ eigenlijk heel erg leuk vind! Dat is iets wat ik van te voren niet had bedacht. Ik vond het fijn dat ik op deze manier iets voor mijn medemens kon betekenen!''

Verpleegkunde stage Milou (20)

Milou Quak (20) is eerstejaars verpleegkunde op de Hogeschool Utrecht en liep vorig jaar vanaf november tot juni stage via Handjehelpen. In Woerden kwam ze elke woensdagmiddag op bezoek bij Colin, hij is 17 en heeft het Syndroom van Down.

verpleegkundestudent-milou-liep-stage-bij-colin-via-handjehelpen

 “Ik heb heel veel van jou geleerd”, zegt Colin tegen Milou en steekt zijn duim omhoog.

Dikke tien
Colins moeder Anja is heel erg tevreden over de stageperiode van Milou. “Ze krijgt van mij een dikke tien! Colin zit op het speciaal onderwijs in Utrecht, zijn manier van praten is soms lastig voor anderen. Milou moet zich voor haar opleiding onder andere ontwikkelen als communicator, organisator en als samenwerkingspartner. In haar beoordeling vanuit haar stage krijgt ze het volgende terug: Milou heeft een natuurlijke houding die gekenmerkt wordt door empathie, echtheid en vertrouwen. Dit zijn kwaliteiten die een mooie verpleegkundige maken!

Milou: “Ik werkte ook nog bij 4 andere hulpvragers voor Handjehelpen en bij iedereen had ik een andere rol. Daar leerde ik weer andere vaardigheden en ziektebeelden. Voor mijn toekomst als verpleegkundige is het belangrijk om met allerlei mensen en op verschillende niveaus om te kunnen gaan.”

 

Sitemap | Privacyreglement | Disclaimer | Website door CM Specialist