Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
https://www.handjehelpen.nl/stagebureau/3e-jaars-hbo-stage_591____NL

DErDEJAARS HBO STAGE

Stage HBO pedagogiek, SPH, MWD en Toegepaste psychologieMWD, SPH, Social Work, Pedagogiek en Toegepaste Psychologie

Afhankelijk van je opleiding en voorkeur voor een doelgroep worden er één of meerdere hulpvragen uitgezocht. Daarnaast wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met jouw wensen, kennis en ervaring. De hulpvraag is leidend, er wordt invulling gegeven aan je taken met behulp van de eisen die vanuit de opleiding worden gesteld.

Wij zoeken stagiairs die 8 maanden of langer beschikbaar zijn. Dit omdat we graag een langdurige koppeling tot stand willen brengen in het belang van onze kwetsbare doelgroep. Je ontvangt als 3e jaars (met BIO werkzaamheden) een stagevergoeding van maximaal €200,- per maand, afhankelijk van het aantal uur wat je bij ons stageloopt.

Solliciteren

Wij nodigen je na aanmelding uit voor een sollicitatiegesprek. Wil je eerst meer informatie? Bel dan met één van onze stagecoördinatoren, 030 – 263 29 50.

Aanmelden

Wat ga je doen?

Je gaat als stagiair zelfstandig aan de slag en krijgt daarbij intensieve begeleiding van een vaste stagecoördinator. De begeleiding bestaat zowel uit individuele gesprekken als uit intervisie met meerdere stagiairs. Daarnaast worden ook themabijeenkomsten op ons hoofdkantoor in Utrecht aangeboden. 

Tijdens je stage leer je:

  • De invloed van een beperking, chronische ziekte of stoornis op het functioneren van iemand en de directe omgeving.
  • Omgaan met verschillende beperkingen en stoornissen.
  • Ontwikkelen van vaardigheden in contact met ouders/opvoeders.
  • Zelfstandig handelen in verschillende, complexe situaties.
  • Ervaring opdoen in verslaglegging.
  • Een professionele houding aan te nemen als dienstverlener.
  • De betekenis van ‘Eigen Kracht’ en het belang van informele zorg.
  • Hoe formele en informele zorg samenwerken ten behoeve van de hulpvrager.
  • Als BIO, begeleider in opleiding, ontwikkel je coachende vaardigheden

Overzicht van werkzaamheden bij een derdejaars stage

Begeleider in opleiding

Als derdejaars stagiair kun je bij Handjehelpen ook aan de slag als 'BIO'. Je begeleidt dan, naast de inzet bij een aantal eigen hulpvragers, een groep eerstejaars stagiairs bij het contact dat zij met hun hulpvragers hebben en je helpt ze hun stage tot een succes te maken.

Stagelopen als ervaringsmaatje

Naast de reguliere stage zoeken we ook 2 derdejaars stagiairs die jonge mantelzorgers gaan coachen en begeleiden.Ben jij opgegroeid met een vader, moeder, broer of zus met een ziekte of een beperking? Dan hebben we jouw ervaringen en expertise hard nodig voor het project ervaringsmaatje. Daarnaast organiseer je activiteiten en geef je gastlessen op scholen. Kijk voor meer informatie.

Zij gingen je voor:

Derdejaars stagiair Jenny heeft samen met haar hulpvrager Timo (14 jaar) een vlog gemaakt. Timo vond het zo leuk dat hij het filmpje zelf heeft gemonteerd. 

Mark (23): "Als student SPH heb ik mijn 3e jaarsstage bij Handjehelpen gelopen. Naast dat ik een aantal eigen hulpvragers ondersteunde, heb ik ook eerstejaars stagiairs begeleid. Dit gaf mij niet alleen de kans om mijzelf te ontwikkelen, maar ook om te helpen bij de ontwikkeling van anderen. Als BIO neem je als het ware een kijkje aan de andere kant van de begeleiding. Je kijkt de reflecties van je stagiairs na, geeft intervisiebijeenkomsten, helpt bij de problemen die ze tegenkomen en geeft tips. Door al deze taken op je te nemen leer je hoe het is om te werken in een non-profit organisatie en hoe het is om verantwoordelijkheid te hebben over een groep mensen. Ik vond het mooi op te ervaren dat dit weer hele andere vaardigheden van je vraagt dan bij de bezoeken aan mijn hulpvragers. Het zorgde ervoor dat ik nog meer aspecten van het werken bij een maatschappelijke organisatie mee kreeg."

Milou (21): "Ik heb als derdejaarsstudent Pedagogiek bij verschillende gezinnen stage gelopen. In het begin vond ik sommige gezinssituaties best heftig en moest ik erg wennen. Maar juist omdat je heel praktisch en opbouwend bezig bent, raak je snel ingewerkt. Wat ik confronterend vond, is om kennis te maken met echte armoede. Dat een gezin in Nederland geen avondeten kan kopen… dat wist ik niet. En dan met vier kinderen. Voor ieder was er hooguit een paar slierten spaghetti en dan hups naar bed. Dat deed gewoon pijn. Ik leerde erg veel over en zeker ook van de gezinnen, die aan me werden toevertrouwd. Mensen zijn zo krachtig! Ik dacht altijd dat er genoeg soorten hulp en opvang zijn in Nederland. Maar dat is helemaal niet zo. Handjehelpen springt wat dat betreft in een gat en vraagt de gezinnen: "Wat wíllen jullie? Wat hebben jullie nodig?" In plaats van: "Wij zullen je wel eens even vertellen hoe het allemaal moet." Daarin zit de kracht van de informele zorg: niet oordelen en  laagdrempelig hulp bieden. Dat is een grote steun voor deze mensen."

Sitemap | Privacyreglement | Disclaimer | Website door CM Specialist