https://www.handjehelpen.nl/stagebureau/_518____NL

 Stagelopen in de informele zorg

Een stage met meerwaarde

Bij Handjehelpen loop je stage bij een kind of volwassene met een verstandelijke, psychiatrische of lichamelijke beperking of een chronische ziekte. Kenmerkend is dat je wordt ingezet in de informele hulpverlening, bij mensen thuis. De opdracht is altijd om te werken vanuit de behoefte van de hulpvrager. De tijd nemen voor en aandacht schenken aan de hulpvrager zijn basisprincipes, die hun grondslag vinden in de presentiebenadering.

Het stagebureau

Onze kracht ligt in het maken van de beste koppeling tussen mensen die hulp nodig hebben en mensen die hulp kunnen bieden. En die kracht (en onze ervaring van bijna veertig jaar!) zetten we in om stagiairs aan de beste stageplek te helpen. Het afgelopen schooljaar hebben ruim driehonderd stagiairs een stageplek op maat gevonden bij Handjehelpen. Dat we uitgebreide aandacht hebben voor je persoonlijke ontwikkeling en zorgen voor een gedegen begeleiding is voor ons vanzelfsprekend. Het stagebureau van Handjehelpen wordt bemand door gekwalificeerde stagecoördinatoren die er alles aan doen om jou een leerzame periode te bezorgen.

Waarom Handjehelpen?

De rol die mantelzorgers en vrijwilligers spelen in onze samenleving is de laatste jaren toegenomen en zal alleen maar verder groeien. Gemeenten moeten zorg en ondersteuning op maat aanbieden, zo dicht mogelijk bij de mensen (thuis). Daarom is het zo belangrijk dat de formele zorg goed weet samen te werken met de informele zorg. Een stage bij Handjehelpen zet jou, als toekomstige professional, op voorsprong: jij hebt de informele zorg van binnenuit leren kennen.

Solliciteren

Je kunt vanaf nu solliciteren. Wij nodigen je na aanmelding uit voor een sollicitatiegesprek. Wil je eerst meer informatie? Bel dan met één van onze stagecoördinatoren, 030 – 263 29 50.

Aanmelden

Opleidingen

We zoeken stagiairs die 8 maanden of langer beschikbaar zijn. Dit omdat we graag een langdurige koppeling tot stand willen brengen in het belang van onze kwetsbare doelgroep. Handjehelpen is een geaccrediteerd stagebureau en heeft stages voor de volgende opleidingen:

• 1e jaars HBO stage: MWD, SPH, Pedagogiek, Toegepaste psychologie en Verpleegkunde

• 2e jaars HBO stage: MWD, SPH, Pedagogiek, Toegepaste psychologie, Creatieve therapie

• 3e jaars HBO stage: MWD, SPH, Pedagogiek, Toegepaste psychologie

• 1e, 2e, 3e, 4e jaars MBO stage: SMD, MZ (persoonlijk) begeleider specifieke doelgroepen of vergelijkbare opleidingen.

NIEUW: Stagelopen als Ervaringsmaatje

Ben jij opgegroeid met een vader, moeder, broer of zus met een ziekte of een beperking? Dan hebben we jouw ervaringen en expertise hard nodig voor het project ervaringsmaatje. In deze stage ga je jonge mantelzorgers coachen en begeleiden. Daarnaast organiseer je activiteiten en geef je gastlessen op scholen. Kijk voor meer informatie en om je aan te melden als 1e, 2e en 3e jaars stagiair.

 

Sitemap | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist