Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
https://www.handjehelpen.nl/stagebureau/mbo-stage/_594____NL

MBO stage

Stage MBO opleidingen SMD, Maatschappelijke zorg, specifieke doelgroepen1e, 2e, 3e en 4e jaars SMD, MZ (persoonlijk) begeleider specifieke doelgroepen of vergelijkbare opleidingen.‚Äč

Afhankelijk van je opleiding en voorkeur voor een doelgroep worden er één of meerdere hulpvragen uitgezocht. Daarnaast wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met jouw wensen, kennis en ervaring. De hulpvraag is leidend, er wordt invulling gegeven aan je taken met behulp van de eisen die vanuit de opleiding worden gesteld.

Wij zoeken stagiairs die 8 maanden of langer beschikbaar zijn. Dit omdat we graag een langdurige koppeling tot stand willen brengen in het belang van onze kwetsbare doelgroep.

Solliciteren

Wij nodigen je na aanmelding uit voor een sollicitatiegesprek. Wil je eerst meer informatie? Bel dan met één van onze stagecoördinatoren, 030 – 263 29 50.

Aanmelden

Wat ga je doen?

Je gaat als stagiair zelfstandig aan de slag en krijgt daarbij intensieve begeleiding van een vaste stagecoördinator. De begeleiding bestaat zowel uit individuele gesprekken als uit intervisie met meerdere stagiairs. Daarnaast worden ook themabijeenkomsten op ons hoofdkantoor in Utrecht aangeboden. 

Tijdens je stage leer je:

  • De invloed van een beperking, chronische ziekte of stoornis op het functioneren van iemand en de directe omgeving.
  • Omgaan met verschillende beperkingen en stoornissen.
  • Ontwikkelen van vaardigheden in contact met ouders/opvoeders.
  • Zelfstandig handelen in verschillende situaties.
  • Ervaring opdoen in verslaglegging.
  • Een professionele houding aan te nemen als dienstverlener.
  • De betekenis van ‘Eigen Kracht’ en het belang van informele zorg.
  • Hoe formele en informele zorg samenwerken ten behoeve van de hulpvrager.

Zij gingen je voor:

Derdejaars stagiair Jenny heeft samen met haar hulpvrager Timo (14 jaar) een vlog gemaakt. Timo vond het zo leuk dat hij het filmpje zelf heeft gemonteerd.

Sharon (20): “Ik volg de opleiding Sociaal Maatschappelijk Dienstverlening. In mijn tweede jaar heb ik stage gelopen bij Handjehelpen. Ik kwam bij een hulpvraagster met een visuele beperking en ik hielp haar bij de dagelijkse dingen. Ik las haar post voor en ondersteunde met brieven versturen of formulieren invullen. Ondanks dat ik haar hielp, leerde ik juist veel van deze mevrouw. Het was erg leuk en plezierig om naar haar toe te gaan. Als ze ergens wilde wandelen of iets ondernemen dan deden we dit samen. Het fijne aan de informele zorg die Handjehelpen biedt, is dat je naast de hulpvrager staat en niet erboven. Je kan zo een leuke, maar ook professionele band opbouwen met de hulpvragers! Ik kijk terug op een leerzame stage.”

Kirsten (21): ''Ik heb stage gelopen bij Handjehelpen voor mijn opleiding maatschappelijke zorg. Ik koos voor deze stage omdat ik de visie van de organisatie waardevol vind. Ik vind het belangrijk dat mensen zich voor elkaar inzetten en dat iedereen mee kan doen in deze samenleving. Ik liep mijn stage bij twee gezinnen thuis. Eén van mijn hulpvragers was een jongen met ADHD. In het begin ben ik heel erg bezig geweest om een vertrouwensband met deze jongen op te bouwen. Toen hij mij beter leerde kennen wist hij ook beter wat hij aan mij had. Hij kon bijvoorbeeld dingen aan mij vertellen waar hij mee zat. Op deze manier kon hij zijn ei kwijt en was er iemand die naar hem luisterde. Verder deed ik verschillende activiteiten met hem en probeerde ik structuur en duidelijkheid te bieden.''

Sitemap | Privacyreglement | Disclaimer | Website door CM Specialist