https://www.handjehelpen.nl/themabijeenkomsten/_516____NL

Scholing en bijeenkomsten

Hieronder vind je het scholingsaanbod van Handjehelpen.

Wil je meedoen, geef je dan uiterlijk twee weken voor de betreffende bijeenkomst op door middel van het aanmeldformulier. Twee weken voor aanvang van de themabijeenkomst ontvang je via de e-mail de definitieve bevestiging. Mocht je verhinderd zijn, laat het ons dan ajb altijd weten, zodat anderen gebruik kunnen maken van jouw plek. Bij lezingen geldt, dat bij voldoende plaats ook niet-vrijwilligers welkom zijn. Alle bijeenkomsten worden gehouden in ons kantoor aan de Pallas Athenedreef 12 in Utrecht.

Lezingen voor Handjehelpen vrijwilligers, stagiairs en relaties

Woensdag 29 november

19:15 inloop

20:00 lezing

Omgaan met verlies en verdriet

Manu Keirse is klinisch psycholoog, doctor in de geneeskunde en dé specialist in België en Nederland als het over rouwverwerking gaat.

Leven met een beperking of chronische ziekte is niets meer en niets minder dan leven met een levend verlies. Rouwen niet om dát wat weg is, maar om dát wat er elke dag weer is en elke dag anders kan zijn. Onze hulpvragers weten dat als geen ander. Dat levend verlies geeft verdriet. Wat is dit voor een verdriet? Gaat dit verdriet over? Kunnen wij hen helpen met dit verdriet? Hoe dan? Geef je hier alvast op!

 

Nu aanmelden

Trainingen voor Handjehelpen vrijwilligers en stagiairs

 

Woensdag 15 én 22 november
19.00 - 22.00 uur

Netwerkmaatje

Ons sociale netwerk is belangrijk voor ondersteuning en het maakt onze wereld groter en vaak leuker.  Soms lukt het iemand niet om het netwerk te behouden en te onderhouden en dan zet Handjehelpen een netwerkmaatje in. Als netwerkmaatje help je iemand om nieuwe contacten te vinden of oude contacten weer nieuw leven in te blazen. En natuurlijk om leuke activiteiten te vinden. Je rol is ondersteunen, luisteren, verbinden én samen ergens naar toe te gaan. Je hulpmiddel is de methode ‘Natuurlijk een netwerkcoach’. In de training leer je te werken met deze methode.

Woensdag 6 december én 13 december
19.00 - 22.00 uur

Niet Aangeboren Hersenletsel

Voor een vrijwilliger die gekoppeld is aan iemand met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), is het prettig om kennis te hebben van de gevolgen van NAH op de persoonlijkheid. Hierdoor kun je je hulpvrager beter begrijpen en makkelijker op bepaalde situaties reageren. Voor iemand met NAH kan het bijvoorbeeld moeilijk zijn om zich zelf te verplaatsen in de behoeftes van een ander of zich te houden aan afspraken. Hoe komt dat nou? En hoe kun je daar als vrijwilliger het best mee omgaan? Dit en nog veel meer onderwerpen worden behandeld in deze training.

Woensdag 1 novemver én 8 november 
19.00 - 22.00 uur 

Dementie

Waar moet je als maatje van iemand die dementeert (soms op jonge leeftijd al) rekening mee houden? Wat kun je verwachten? En wat kun je nu als maatje of toekomstig maatje wel doen of juist beter laten? In deze training komen deze vragen aan de orde evenals de verschillende vormen van dementie en de gevolgen daarvan voor degene met dementie in zijn/haar omgeving. 

Nu aanmelden

 

Themabijeenkomsten voor Handjehelpen vrijwilligers en stagiairs

 

 

Dinsdag 12 december
19.00 - 22.00 uur

Autisme

Autisme is een stoornis in de informatieverwerking van de hersenen. Informatie die via de zintuigen binnenkomt (zicht, geur, geluid etc.) wordt bij mensen met autisme anders verwerkt. Zij hebben moeite om de details die zij waarnemen te verwerken tot een samenhangend geheel. Hierdoor hebben mensen met autisme problemen met communicatie, sociale interactie en verbeelding. Tijdens deze bijeenkomst krijg je algemene informatie over Autisme Spectrum Stoornis.

Dinsdag19 december
19.00 - 21.00

 

 

 

Grenzen stellen

De kunst van het grenzen stellen en bewaken,  is een kunst die we dagelijks beoefenen, maar waar we allemaal wel eens problemen mee hebben. Soms is het een situatie; soms een persoon; soms je eigen gemoedstoestand die er toe leidt dat je weer eens over je eigen grenzen gaat. Als vrijwilliger  stel en bewaak je ook je grenzen, maar hoe doe je dat als je iemand ook héél graag wilt helpen? Wat is redelijk? Vragen die elke vrijwilliger tegenkomt.

Deze avond is een praktisch gerichte avond met afwisselend theorie, beeldmateriaal, oefeningen en ruimte om (indien gewenst, dit is zeker niet verplicht) verhalen te delen.

Nu aanmelden

 

Intervisiebijeenkomsten

Als je maatje bent van iemand met dementie, niet aangeboren hersenletsel (NAH), een psychiatrische beperking of als je bent ingezet als netwerkmaatje, is het leuk én leerzaam om met collega-maatjes te sparren over waar je tegenaan loopt. Handjehelpen heeft hiervoor intervisiegroepen die eens per drie maanden samen komen.

Interesse? Mail of bel Angelique Heerdink: aheerdink@handjehelpen.nl  / 030 - 263 29 65

Sitemap | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist