Nieuws
Alle nieuwsberichten op een rij
Tip: bekijk deze 3 interessante webinars
Over de presentiebenadering, de sociale benadering dementie en het herstelproces bij een psychische kwetsbaarheid

Bij Handjehelpen vinden we het belangrijk om ons te blijven ontwikkelen. Zo volgen alle medewerkers bijvoorbeeld een training over de presentiebenadering. Ook onze vrijwilligers en stagiairs bieden we graag een breed aanbod van cursussen en lezingen, voor extra verdieping en ontwikkeling. Vind je het ook interessant om je meer te verdiepen? Bekijk dan onze serie webinars, waarbij we in gesprek gaan met verschillende experts uit het werkveld.
Julia Muller in gesprek met Martijn Kole
Martijn Kole is mede oprichter van de herstelacademie Enik in Utrecht, ervaringsdeskundige en voorheen adviseur van het bestuur van Lister. Hij weet als geen ander hoe je plotseling in een wereld terecht kunt komen van de psychiatrie en dat het een ware worsteling is om te herstellen. In dát herstelproces heb je mensen nodig die in jou geïnteresseerd zijn als medemens en die jou laten zien dat je veel meer bent dan je ziekte. Vrijwilligers en stagiairs van Handjehelpen zijn daar een prachtig voorbeeld van! In dit webinar vertelt Martijn over zijn visie op het werk van Handjehelpen en de bijzondere rol die een vrijwilliger of stagiair voor een hulpvrager kan vervullen.
Angelique Heerdink en Julia Muller in gesprek met Andries Baart
Een vrijwilliger, een maatje zijn van iemand met een kwetsbaarheid is ergens zo gewoon en tegelijkertijd soms zo moeilijk! Want hoe doe je dat eigenlijk? Hoe kun je er zijn voor die ander? Andries Baart gaat in dit webinar in gesprek met Angelique Heerdink en Julia Muller, beide werkzaam bij Handjehelpen, over vrijwilligerszorg én de thema’s kwetsbaarheid, ouder worden, eenzaamheid en betrokkenheid op en met elkaar in de samenleving. Thema’s die juist in deze tijd meer dan ooit op de voorgrond staan. Andries Baart is grondlegger van de Presentie Benadering, oprichter van de Stichting Presentie en momenteel werkzaam bij de universiteit van Utrecht, afdeling Psychiatrie én de universiteit van Zuid Afrika.
Angelique Heerdink en Julia Muller in gesprek met Anne-mei Thé
Anne-Mei The is bijzonder hoogleraar Langdurige Zorg en Sociale Benadering Dementie aan de VU Amsterdam. Anne-Mei ontrafelt complexe onderwerpen als euthanasie, palliatieve zorg en dementie. Ze laat ons op een andere manier kijken naar en omgaan met mensen met dementie en richt zich op een socialere inrichting van de zorg hieromtrent. In dit Webinar gaan Angelique Heerdink en Julia Muller van Handjehelpen in gesprek met Anne-Mei over de sociale benadering van dementie en de toegevoegde waarde van vrijwilligers hierin.
Interesse in meer verdieping? Neem dan eens een kijkje in onze scholingsagenda.