Helpen tijdens corona

  Handjehelpen volgt de richtlijnen en maatregelen die het RIVM en de Rijksoverheid hebben gesteld. 

  Dit betekent dat er de komende weken géén fysieke bezoeken tussen vrijwilligers, stagiairs en hulpvragers plaatsvinden. Dit geldt in ieder geval tot 6 april 2020 of tot wanneer er andere maatregelen van kracht worden.

  Wat dit voor jou als vrijwilliger, stagiair of hulpvrager van Handjehelpen betekent én de laatste update rondom de maatregelen lees je hier.

  Hoe kan ik helpen?

  De sociale gevolgen van het coronavirus zijn groot. Veel mensen zullen komende tijd een handje hulp kunnen gebruiken. Wil jij iets betekenen voor iemand in jouw omgeving?

  Handjehelpen is actief in 18 gemeenten in de provincie Utrecht. Ben je woonachtig buiten ons werkgebied (zie de regiokaart onderaan), meld je dan aan bij een initiatief in jouw woonplaats. 

  Denk aan: 
  • Een praatje maken via de telefoon (of skype). 
  • Boodschappen doen en voor de deur zetten.
  • De hond uitlaten.
  • Medicijnen ophalen.
  • Een maaltijd koken.
  • En een kaartje (digitaal of ouderwets via de post) sturen is natuurlijk ook leuk.

  Meld je aan en onze coördinatoren kijken hoe jij kunt helpen.

  Aanmelden als vrijwilliger: coronahulp

  Wat kan ik nog meer doen? 

  Inmiddels ontstaan er al veel (lokale) initiatieven om elkaar zoveel mogelijk te helpen. Als Handjehelpen sluiten we graag aan bij deze initiatieven en werken met diverse organisaties hierin samen om dit vorm te geven. Kijk naar de onderstaande initiatieven bij jou in de buurt:

  Belmaatje
  Het project Belmaatje is een samenwerking tussen Handjehelpen en de Luisterlijn. Een vrijwilliger van de Luisterlijn biedt als belmaatje een luisterend oor. De luisterlijn is 24/7 bereikbaar. In verband met het coronavirus zijn er extra vrijwilligers ingezet. De Luisterlijn is anoniem te bereiken via 0900 0767 (lokaal tarief)

  Netwerk informele zorg Utrecht
  Het NIZU, Netwerk Informele Zorg Utrecht, - waar Handjehelpen onderdeel van is -, heeft een website en telefoonnummer waar hulpverleners en Utrechters terecht kunnen voor aanbod aan informele ondersteuning zoals boodschappenhulp en telefonisch contact. https://www.nizu.nl/corona/

  Landelijke Initiatieven
  Coronahelpers 
  Ready2Help (Rode Kruis) 
  Gewoonmensendiemensenwillenhelpen 
  Coronahulp NL voor elkaar