Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
https://www.handjehelpen.nl/vrijwilligerswerk/informatie/specifieke-maatjes/gastgezinnen-en-logeerhulp/_589____NL

Gast- en of logeergezin worden?

Heb jij ruimte in je hart en in je huis? 

Voor diverse kinderen met een beperking, of juist voor hun broertjes of zusjes, zoeken wij gastgezinnen en logeervrijwilligers. Als gastgezin bied je een kind een fijne plek, maar geef je ook de ouders extra tijd voor zichzelf of voor andere kinderen. Soms is dat nét het steuntje in de rug wat zij nodig hebben om de zorg beter vol te kunnen houden.

Een gast- of logeergezin biedt hulp aan:

een kind met een beperking
broertjes of zusjes van een kind met een beperking
op bijvoorbeeld woensdagmiddag of in het weekend als kinderen vrij zijn
door één keer per maand een nachtje een logeerplek te bieden

 

Vrijwilliger Maarten: "Eens in twee weken komt Jacob op zondagmiddag bij ons. Nu ik zelf kinderen heb, realiseer ik hoe intensief opvoeden is. Helemaal als je kind een beperking heeft. Voor ons, als gezin, is het een mooie manier om vrijwilligerswerk te doen. Waarbij onze kinderen ook leren dat niet alles vanzelfsprekend is "

Moeder van Joost: ‘Onze zoon heeft autisme. Hij mag eens in de maand logeren bij Anneke en Kees en hij geniet ervan. Laatst zijn we sinds tijden weer eens een avond samen uit eten geweest. Dat was voor ons vijf jaar geleden! Ik vond het erg spannend om met logeeropvang te beginnen, maar heb geen moment spijt gehad.’ 

De klik moet er zijn

Het moet 'klikken' tussen de hulpvrager en gast- of logeergezin. Daarom besteedt Handjehelpen veel tijd en aandacht aan de kennismaking. De wensen en mogelijkheden van beide kanten worden besproken. Als het contact goed voelt dan wordt het rustig opgebouwd. Alle volwassenen in het gastgezin worden gevraagd een VOG aan te vragen. En een kind opvangen betekent niet dat je hele speciale dingen hoeft te ondernemen. Vaak is gewoon meedraaien in een gezin al bijzonder genoeg.  

Een vraag bij jou in de buurt

Wil jij, samen met je partner of gezin, vrijwilligerswerk doen en een kind met een beperking bij je thuis opvangen? Het is een prachtige manier om samen iets voor een ander te betekenen! Meld je aan of kijk op voor open vragen voor gastgezinnen en logeerhulp op onze vacaturebank:

Aanmelden       Vacaturebank 

Sitemap | Privacyreglement | Disclaimer | Website door CM Specialist