Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
https://www.handjehelpen.nl/vrijwilligerswerk/informatie/specifieke-maatjes/mantelzorgmaatje/_507____NL

MantelzorgMaatje

In de gemeente Utrecht
 

MantelzorgMaatje Stephan aan de keukentafel bij zijn hulpvragers

Meehelpen als MantelzorgMaatje? Gewoon doen!

Ken je dat fijne gevoel als je iets voor een ander hebt kunnen doen? De voldoening die dat geeft? Word dan nu het MantelzorgMaatje van een mantelzorger in Utrecht die voor iemand met dementie zorgt.

Als MantelzorgMaatje kun jij het verschil maken voor die mantelzorger. Je bent klankbord en soms helpende hand. Je denkt mee met de mantelzorger over hoe je op tijd hulp in kunt schakelen zodat de mantelzorger de zorg beter en langer kan volhouden waardoor degene met dementie zo lang mogelijk thuis kan blijven wonen. En af en toe doe je eens een praktisch klusje.

Wie zoeken wij?

Heb je inlevingsvermogen en levenservaring? Wil je je verdiepen in wat het betekent om mantelzorger te zijn van iemand met dementie? Ben je flexibel, in staat tot faciliteren en stimuleren? Kun je zelfstandig (samen)werken met de mantelzorger en de zorg? Wil jij voor minimaal een jaar er gemiddeld twee uur per week zijn voor jouw mantelzorger? Dan ben jij het MantelzorgMaatje dat we zoeken!

Ons aanbod

Wij zorgen voor een persoonlijke koppeling tussen jou en de mantelzorger, waarbij jullie wensen en behoeften op elkaar worden afgestemd. Voordat je van start gaat, krijg je een training van drie dagdelen over dementie, mantelzorg en de sociale kaart van Utrecht. Daarna zijn er jaarlijks vier intervisiebijeenkomsten en kun je altijd op ons terugvallen voor vragen en begeleiding.
 

Riet (rechts): “Bij jou lucht ik mijn hart en dan kan ik er weer tegen”.

Vrijwilligster Eleonore Klok en mantelzorger Riet van der Rijst vertellen over hun maatjescontact. Lees hier hun verhaal

Aanmelding en informatie 

Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met: Angelique Heerdink, Handjehelpen, 030 263 29 65 / aheerdink@handjehelpen.nl

MantelzorgMaatje is een gezamenlijk initiatief van Handjehelpen en U Centraal. 

Klik hier voor de folder.

 

 

Sitemap | Privacyreglement | Disclaimer | Website door CM Specialist