Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
https://www.handjehelpen.nl/vrijwilligerswerk/informatie/specifieke-maatjes/netwerkmaatjes/_585____NL

Netwerkmaatjes 

Maatjes om te helpen met het vergroten of uitbreiden van het sociale netwerk.

In het hele werkgebied van Handjehelpen.

Hulpvraagster Mirjam: "Mijn netwerkmaatje Carmen heeft mij heel goed geholpen. Door haar stimulans ben ik zelf gaan tennissen met leuke vrouwen uit de buurt en ga ik ook af en toe wandelen. Ik durf nu veel meer en ik weet dat ik zelf de handen uit de mouwen kan steken als ik graag iets wil veranderen."

 

Sociale contacten (weer) opstarten is voor mensen die kwetsbaar zijn moeilijk. Een vrijwilliger van Handjehelpen kan dan veel betekenen. Om deze mensen te helpen heeft Handjehelpen 'Netwerkmaatjes'. Iemand met een beperking of een mantelzorger die graag zijn of haar sociale netwerk wil vergroten om beter mee te kunnen doen,  wordt gekoppeld aan een vrijwilliger. 
 

Vrijwilligers gezocht

De netwerkvrijwilliger helpt het sociale netwerk in kaart te brengen, wensen te formuleren en deze uit te voeren met mensen uit hun eigen netwerk. Dit kunnen buren, vrienden of familieleden zijn. Want misschien wil de buurvrouw best eens op het kind met autisme passen, terwijl de hulpvrager de andere kinderen naar de sport- en muziekles brengt. Of wellicht wil een tante mee naar het zwembad. Gewoon omdat ze zelf toch regelmatig zwemt, maar nooit geweten heeft dat haar nichtje dat ook zou willen. Het gaat om het verwezenlijken van een wens of een activiteit die iemand met hulp van een netwerkmaatje voor elkaar krijgt, maar later ook door gaat zonder die tussenkomst. 

Vrijwilligers krijgen een training in netwerkcoaching en worden tijdens het netwerktraject begeleid door Handjehelpen. Werk je graag met mensen, kun je goed luisteren, en vind je het leuk vanuit wensen en mogelijkheden met mensen te communiceren? 
 

Aanmelding en informatie

Voor meer informatie kun je contact opnemen met de regiocoördinator van jouw regio, of geef je op via deze link.

 

 
 
 

 

Sitemap | Privacyreglement | Disclaimer | Website door CM Specialist