Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
https://www.handjehelpen.nl/vrijwilligerswerk/informatie/vrijwilligerswerk/_495____NL

VrijwilligersWerk

Koppelen is maatwerk

Handjehelpen is opgericht in 1979 door een aantal ouders die een kind met een beperking hadden en elkaar daarbij ondersteunden. Sindsdien is dit initiatief uitgegroeid tot een professionele organisatie met 28 medewerkers In 2017 werd door bijna 1600 vrijwilligers en stagiairs 137.000 uur hulp geboden in 1940 koppelingen in de regio Utrecht en de gemeente Weesp. 

 

 

Handjehelpen zorgt voor de juiste koppeling tussen een hulpvrager en een vrijwilliger of stagiair. Het uitgangspunt is altijd de behoefte van de hulpvrager. Maar ook de wensen en voorkeuren van de vrijwilliger of stagiair zijn voor ons van belang. Het streven is namelijk om een vrijwilliger voor een langere periode aan een hulpvrager te koppelen. Daarom is een juiste match zo belangrijk!             

Talloze kinderen en volwassenen met een lichamelijke, verstandelijke of sociale beperking, een chronische ziekte of psychische stoornis of gedrag dat om extra zorg en aandacht vraagt - en hun mantelzorgers - worden op deze manier praktisch ondersteund. Iedereen vanaf 16 jaar en ouder die zich kan vinden in de spelregels van Handjehelpen is welkom om zich aan te melden als vrijwilliger.

Handjehelpen heeft haar werkgebied verdeeld in regio’s. Elke regio heeft een regiocoördinator die goed op de hoogte is van alle hulpvragen in de betreffende gemeente. De regiocoördinator begeleidt ook de vrijwilligers en kan alles vertellen over vrijwilligerswerk en wat je van Handjehelpen mag verwachten.

Sitemap | Privacyreglement | Disclaimer | Website door CM Specialist