Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies en vergelijkbare technieken. 

| Meer informatie

Sluiten
https://www.handjehelpen.nl/vrijwilligerswerk/informatie/vrijwilligerswerk/ervaringen-vrijwilligers/_506____NL

Reacties vrijwilligers

"Vrijwilligerswerk is geen eenrichtingsverkeer, je krijgt er veel voor terug"

Janny (51): 'Gezocht: iemand die onze zoon leert fietsen.' Ik las die oproep in de krant. Het was een advertentie van Handjehelpen. De hulpvraag kwam van een echtpaar waarvan de moeder blind is en de vader slechtziend. Zij konden door hun handicaps hun zoon niet wegwijs maken in het verkeer. Mooier vrijwilligerswerk kan er niet zijn, bedacht ik me.

Bij Handjehelpen mag je de tijden zelf inplannen. Het werk speelt zich dicht bij huis af. Je mag zelf aangeven wat je wilt doen en je kunt dus ook dingen afwijzen. En dan zijn er ook nog gratis themabijeenkomsten, super interessant!

Ik heb me dus direct aangemeld en fiets nu al maanden met deze knul. We bouwden het langzaam op: eerst naar de kinderboerderij, leren hand uitsteken en verkeersborden lezen. Later naar de forten en nu zelfs fietsen naar vliegbasis Soesterberg. En dat vanuit Zeist!

Ik heb er nog een adresje bijgenomen en kom nu ook geregeld bij Marina. Zij heeft kanker en een spierziekte en verzorgt dagelijks haar moeder van 91. Een zwaar leven. Ik luister vooral naar haar. Hoewel... tegenwoordig werken we ook samen in haar tuin. Weet je, vrijwilligerswerk is geen eenrichtingverkeer. Je krijgt er heel wat voor terug. Die wederzijdse belangstelling, dat is heel fijn."

 

Lotte (31)

"Ik veer met Roos mee, zij is leidend , ik volg haar. Zo groeit zij"

Tussen Roos en mij zit het nog steeds goed. Wel zien we elkaar inmiddels wel iets minder. Dat heeft er vooral mee te maken dat Roos wat ouder aan het worden is en soms op vrijdag liever met vriendinnetjes afspreekt. Dat is alleen maar goed, dat ze contact met mij minder nodig gaat hebben. Tussendoor whatsappen we af en toe, en laatst was er iets waar ze heel verdrietig over was en dan belt ze me om erover te vertellen. Dat vind ik ook goed, dat ze me weet te vinden als ze d'r ei even kwijt moet. Wat betreft het minder afspreken heb ik tegen haar gezegd dat ik het heel leuk vind om haar op vrijdag te zien maar dat het altijd goed is als ze liever iets anders gaat doen. Ik wil vooral dat ze weet dat dat ik er voor haar ben maar dat ze ook weet dat ze mij er niet mee kwetst als ze afzegt. 

 

 

Sitemap | Privacyreglement | Disclaimer | Website door CM Specialist