https://www.handjehelpen.nl/vrijwilligerswerk/logeervragen/_566____NL

logeervragen

Annemiek HarberinkRegiooördinator Utrecht (oost, Noordoost, Lunetten en Hoogragen-Zuid)030-263295506-48369284aharberink@handjehelpen.nl

Aanmelden als vrijwilliger

Logeeropvang en gastgezinnen alle regio's

 Hebben jullie ruimte in je hart en je huis? Lodewijk (4 jaar) en Rik (2,5 jaar) zijn twee leuke mannetjes uit Breukelen. Ze zijn dol op schommelen, zandtaartjes bakken en buitenspelen. Voor deze jongens zoeken we een fijn gastgezin waar zij in het weekend af en toe een paar uurtjes mogen spelen. De moeder van de jongens heeft een beperking en kan op deze momenten energie op doen voor de rest van de week. Wonen jullie in Breukelen of omgeving en hebben jullie kinderen rond dezelfde leeftijd? Dan zouden jullie moeder enorm ondersteunen. En de jongens, die kijken er nu al naar uit. 

 Fijn logeergezin gezocht. Simon (7 jaar) is een vrolijk jongetje wat makkelijk contact maakt. Hij heeft autisme en daardoor gevoelig voor veranderingen, veel prikkels in de omgeving en onverwachte gebeurtenissen. Zijn moeder is slechtziend en heeft haar handen vol om de zorg voor hem en zijn jongere zusje goed te organiseren. Het gezin weet met elkaar en met hun netwerk al veel op te vangen. Wat nog ontbreekt is een fijn en rustig logeeradres waar Simon en zijn zusje eens in de maand mogen zijn, zodat hun ouders even kunnen opladen. Simon woont in Utrecht Zuid.

 Zonnetje in huis zoekt fijn logeeradres. Job is een vrolijk mannetje van 7 jaar.  Hij kijkt graag even de kat uit de boom en is daarna in voor veel leuke dingen;  lezen, koekjes bakken, spelletjes, kleuren, wandelen. Job heeft het syndroom van Down. Daarom heeft hij wel wat begeleiding nodig bij deze activiteiten. Job is nog niet veel zonder zijn ouders geweest, maar zou graag af en toe een nachtje logeren bij een gezin met kinderen wat hem gezellig mee op sleeptouw neemt. Zo hebben zijn ouders ook even tijd voor zichzelf.  Bieden jullie Job een gezellig adres? Job woont in De Bilt.

 Maken jullie logeren tot een feestje? Sila (12) en Sinem (11) zijn twee zusjes die van gezelligheid houden. Ze knutselen graag of bakken wat lekkers. De oudste is een gevoelig, rustig meisje en haar zusje is wat pittiger en extraverter. Hun vader is niet meer in beeld. Voor moeder valt de zorg voor de meisjes en hun jongere broertje best zwaar. Het gezin is door een moeilijke periode gegaan. Bij welk lief gezin, of echtpaar, mogen de meisjes eens in de maand een dagje spelen of eens een nachtje logeren? En incidenteel eens een avondje oppassen zou extra fijn zijn. Ze wonen in Zuilen, Utrecht. 

 Gezellige plek in jullie huis? Reinier is 10 jaar en is graag buiten. Hij leert snel, is verbaal sterk en past zich makkelijk aan. Bij Reinier thuis is veel aan de hand. Het zou geweldig zijn als hij één keer per maand naar een logeergezin kan, liefst met kinderen in zijn leeftijd, waar hij gewoon even zorgeloos kan spelen. Kunnen jullie als gezin structuur, duidelijkheid en rust bieden, dan zou dat erg fijn zijn. Reinier woont in Nieuwegein.

 Haar koffertje staat klaar. Lenneke is een vrolijk meisje met het syndroom van Down. Ze maakt makkelijk contact met nieuwe mensen en is dol op spelen met poppen. En op puzzelen, kleien en andere binnenspelletjes. Omdat ze niet goed kan praten voelt ze zich soms gefrustreerd. En dat laat ze dan weten ook, daar moet je wel rekening mee kunnen houden. Omdat Lenneke thuis veel aandacht vraagt vinden haar ouders het fijn als Lenneke af en toe bij een leuk gezin of echtpaar logeren. Lenneke geniet van de aandacht en thuis is er dan even meer aandacht voor de andere kinderen in het gezin. Lenneke woont in Utrecht Oost.

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk? Wordt logeervrijwilliger!

Bied jij kinderen met een beperking een vertrouwde plek om af en toe te logeren of een dag bij je thuis te verblijven? Vul dan het aanmeldformulier voor vrijwilligers in. Of neem contact met Annemiek Harberink. Zij coördineert de logeeropvang en brengt je in contact met de betreffende regiocoördinator. 

Ga naar logeerhulp voor meer informatie over logeeropvang.

 

 

.

Sitemap | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist