https://www.handjehelpen.nl/vrijwilligerswerk/utrecht/wijk-noordwest/_532____NL

Vrijwilligerswerk in Utrecht Noordwest

Annemieke Rietberg Regiocoördinator Utrecht  030 2632951 06-81962338 arietberg@handjehelpen.nl

Wil je vrijwilliger worden en een paar uurtjes per week helpen bij iemand met een handicap of bij een gezin met een kind met een handicap?

Aanmelden als vrijwilliger

Zuilen, Ondiep en Pijlsweerd

 Ben jij een echte netwerker? Deirdre (47) is een sterke en vriendelijke vrouw. Ze heeft drie kinderen van 17, 16 en 9 jaar en is sinds twee jaar weduwe. Dat heeft gezorgd voor verdriet, maar ook voor veel stress voor Deirdre, omdat ze nu alleen voor haar kinderen moet zorgen. Ze zoekt iemand die tips kan geven over de opvoeding van haar kinderen én haar kan helpen om lotgenoten te vinden. Wil jij Deirdre helpen haar netwerk uit te breiden en leuke activiteiten te zoeken met haar dochter? Je krijgt hiervoor een speciale netwerktraining van Handjehelpen.

 Kom jij iets ondernemen met Duco? Duco (16 jaar) is een rustige jongen die houdt van dieren, voetballen, fietsen, zwemmen en creatief bezig zijn. Door zijn verstandelijke beperking is voor hem het moeilijk om op pad te gaan.Kom jij langs bij Duco om hem met hem op pad te gaan om leuke dingen te doen en kan je goed afstemmen met zijn ouders? Duco heeft zelf al veel ideeën voor wat jullie zouden kunnen doen!

 Zij kunnen haast niet wachten! Op een maatje wat mee naar buiten gaat. Mehmet (11) en Sadiq (9) zijn twee broers. Ze zijn dol voetballen, om te kijken en zelf te doen. Ook laten ze graag allerlei filmpjes op Youtube zien. Soms vinden ze het moeilijk om hun emoties in bedwang te houden en reageren dan boos. Maar gelukkig leren ze nu om op een goede manier met hun emoties om te gaan. De jongens zijn op zoek naar een leuke vrijwilliger die lekker met ze mee naar buiten gaat, maar met wie ze ook kunnen praten over wat ze bezig houdt. Kom jij een balletje trappen?

 Meidendingen doen? Yelina (8 jaar) is een rustig en lief meisje. Ze woont alleen met haar vader, haar moeder is overleden. Wat extra aandacht zou haar goed doen, gewoon een gezellig maatje om samen mee te knutselen, buiten te spelen en wat te kletsen over van alles en nog wat. Yelina heeft een ontwikkelingsachterstand, hartfalen en epilepsie. Ze is graag thuis, bij haar vader, maar voor creatieve dingen of giechelen om grappige liedjes zoekt ze een leuke vrijwilligster. Ben jij dat misschien?

 Ga jij mee? Ruth heeft een verstandelijke beperking en is slecht ter been. Ze zoekt een vrijwilligster die met haar mee zou willen gaan naar Den Dolder. Daar woont haar zoon Roelof (46 jaar). Hij heeft net als Ruth, een verstandelijke beperking. Beiden vinden het gezellig als je een kopje koffie meedrinkt tijdens het bezoek. Heb jij een auto waarmee je Ruth één keer per maand naar Den Dolder kan brengen?  Zo bezorg je moeder en zoon een fijne middag!

 Samen een ijsje eten? Gaetana is 48 jaar en heeft de ziekte van Huntington. Gaetana vindt het leuk om te winkelen, naar buiten te gaan of een uitje te maken met de Plusbus. Ze zit in een rolstoel en maakt ongecontroleerde bewegingen. Haar moeder en zus zijn er veel voor haar. Kom jij langs om met Gaetana op stap te gaan en bijvoorbeeld een ijsje met haar te eten, zodat haar moeder en zus even tijd voor zichzelf hebben? Dat zou voor iedereen heel fijn zijn.

 Maken jullie logeren tot een feestje? Sila (12) en Sinem (11) zijn twee zusjes die van gezelligheid houden. Ze knutselen graag of bakken wat lekkers. De oudste is een gevoelig, rustig meisje en haar zusje is wat pittiger en extraverter. Hun vader is niet meer in beeld. Voor moeder valt de zorg voor de meisjes en hun jongere broertje best zwaar. Het gezin is door een moeilijke periode gegaan. Bij welk lief gezin, of echtpaar, mogen de meisjes eens in de maand een dagje spelen of eens een nachtje logeren? En incidenteel eens een avondje oppassen zou extra fijn zijn.

 Help jij Mevrouw Schouten met haar IPad? Mevrouw Schouten is 84 jaar heeft een hartinfarct gehad. Hierdoor is minder actief dan voorheen en heeft last van depressieve klachten. Haar kleinkinderen wonen ver weg en mevrouw zou graag meer contact met hen hebben. Daarom heeft ze een iPad gekocht, waarmee ze mails en foto’s naar haar kleinkinderen kan sturen. Alleen kan ze daarmee nog wel wat hulp gebruiken. Ook gaat ze graag naar de markt, en zou ze het leuk vinden als jij mee gaat. 

 Ben jij een creatieve duizendpoot? Arina (46) is graag in de weer. Maar door een chronische ziekte is ze helaas genoodzaakt om wat rustiger aan te doen. Dat weerhoudt haar er niet van om creatief bezig te zijn; een lamp of kast opknappen is zo gebeurd. Ze is op zoek naar iemand die ook creatief is en overweg kan met verfkwast, schroefboor of naaimachine. Ook vindt ze het leuk om af en toe samen een museum te bezoeken. 

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk in Utrecht Noordwest?

Wil je een paar uurtjes per week vrijwilligerswerk in Utrecht doen? Vul dan het aanmeldformulier voor vrijwilligers in. Of neem contact op met de coördinator voor Utrecht Noordwest. Zij begeleidt de vrijwilligers en koppelt ze aan hulpvragers. Ga naar vrijwilligerswerk voor meer info.

Sitemap | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist