https://www.handjehelpen.nl/vrijwilligerswerk/utrecht/wijk-noordwest/_532____NL

Vrijwilligerswerk in Utrecht Noordwest

Annemieke Rietberg Regiocoördinator Utrecht  030-2632951 06-81962338 arietberg@handjehelpen.nl

Wil je vrijwilliger worden en een paar uurtjes per week helpen bij iemand met een handicap of bij een gezin met een kind met een handicap?

Aanmelden als vrijwilliger

Zuilen, Ondiep en Pijlsweerd

 Mannelijke energie gezocht. De 14-jarige Mark houdt van gamen en voetballen. Hij zit nu in de derde klas van de Havo. Hij is op zoek naar iemand die hem kan leren plannen en helpt bij zijn huiswerk. Doordat hij autisme heeft, vindt hij het moeilijk om overzicht te houden. Kan jij één keer in de twee weken langskomen op maandagmiddag, om met Mark te voetballen en hem te helpen met het maken van een planning? 

 Ben jij een echte netwerker? Deirdre (47) is een sterke en vriendelijke vrouw. Ze heeft drie kinderen van 17, 16 en 9 jaar en is sinds twee jaar weduwe. Dat heeft gezorgd voor verdriet, maar ook voor veel stress voor Deirdre, omdat ze nu alleen voor haar kinderen moet zorgen. Ze zoekt iemand die tips kan geven over de opvoeding van haar kinderen én haar kan helpen om lotgenoten te vinden. Wil jij Deirdre helpen haar netwerk uit te breiden en leuke activiteiten te zoeken met haar dochter? Je krijgt hiervoor een speciale netwerktraining van Handjehelpen.

 Samen de winkels opzoeken. Jana (79) is op zoek naar een maatje waar ze gezellige dingen mee kan doen. Ze vindt het leuk om kaarten te maken. Daarnaast maakt ze ook graag een wandeling met de rollator en gaat ze graag met de regiotaxi naar winkelcentrum Overvecht.  Heb jij één keer in de twee weken tijd om met Jana naar buiten te gaan of juist binnen kaarten te maken? Haar rollator staat in ieder geval al klaar!

 Met deze mannen is het nooit saai. De broers Dirk (11) en Danny (8) zijn op zoek naar een maatje die net als zij graag actief is. De jongens houden van buitenspelen, voetballen, vissen en darten. Doordat ze ADHD hebben zijn ze snel verveeld en moeten ze nog leren om activiteiten langer vol te houden. Daarnaast zouden de jongens het leuk vinden om vrienden te leren maken. Ben jij ook graag actief en vind je het leuk om samen met Dirk en Danny de buurt te verkennen dan zijn ze op zoek naar jou.

 Maken jullie logeren tot een feestje? Sila (12) en Sinem (11) zijn twee zusjes die van gezelligheid houden. Ze knutselen graag of bakken wat lekkers. De oudste is een gevoelig, rustig meisje en haar zusje is wat pittiger en extraverter. Hun vader is niet meer in beeld. Voor moeder valt de zorg voor de meisjes en hun jongere broertje best zwaar. Het gezin is door een moeilijke periode gegaan. Bij welk lief gezin, of echtpaar, mogen de meisjes eens in de maand een dagje spelen of eens een nachtje logeren? En incidenteel eens een avondje oppassen zou extra fijn zijn.

 Ben jij een creatieve duizendpoot? Arina (46) is graag in de weer. Maar door een chronische ziekte is ze helaas genoodzaakt om wat rustiger aan te doen. Dat weerhoudt haar er niet van om creatief bezig te zijn; een lamp of kast opknappen is zo gebeurd. Ze is op zoek naar iemand die ook creatief is en overweg kan met verfkwast, schroefboor of naaimachine. Ook vindt ze het leuk om af en toe samen een museum te bezoeken. 

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk in Utrecht Noordwest?

Wil je een paar uurtjes per week vrijwilligerswerk in Utrecht doen? Vul dan het aanmeldformulier voor vrijwilligers in. Of neem contact op met de coördinator voor Utrecht Noordwest. Zij begeleidt de vrijwilligers en koppelt ze aan hulpvragers. Ga naar vrijwilligerswerk voor meer info.

Sitemap | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist