https://www.handjehelpen.nl/vrijwilligerswerk/utrecht/wijk-overvecht/_533____NL

Vrijwilligerswerk in Overvecht

Ward VerbeekRegiocoördinator Utrecht (Binnenstad, Overvecht en Zuilen) 030-263296306-43568696wverbeek@handjehelpen.nl

Wil je vrijwilliger worden en een paar uurtjes per week helpen bij iemand met een handicap of bij een gezin met een kind met een handicap?

Aanmelden als vrijwilliger

Overvecht

 Vang jij de aandacht van Rabia? Rabia is 5 jaar en leeft veel in haar eigen wereldje. Zo zijn de Teletubbies, in het Engels, op dit moment erg interessant. Vanwege haar autisme heeft ze moeite met onverwachte situaties en veel prikkels om haar heen. Ben jij die stevige topvrijwilligster die haar ouders een paar uurtjes kan ontlasten door met Rabia te spelen?

 Samen op pad. Jari (11) is een rustige en intelligente jongen. Door zijn autisme vindt hij het moeilijk om met groepen kinderen te spelen en speelt hij liever met één iemand. Hij houdt van huisdieren en speelt veel op de Wii. Hij zoekt een jonge vrijwilliger met wie hij kan koken, bakken, buiten spelen of gamen.

 Mag jij graag hardlopen? Timo is 28 jaar en zou graag hardlopen. Vanwege zijn autisme vindt het hij het moeilijk om zelf contact te leggen. Iemand vragen om samen mee te gaan sporten, dat is lastig. Welke sportieve vrijwilliger trekt zijn hardloopschoenen aan en gaat met Timo mee een rondje?

 Help jij Abdul op de rit? Abdul (42 jaar) is een vriendelijke man, hij is getrouwd en heeft twee kinderen. Sinds anderhalf jaar is Abdul depressief en zit hij veel thuis. Voor die tijd was hij trainer en hield van thaiboksen. Ahmed wil graag weer meer activiteiten gaan ondernemen, zoals wandelen, sporten en naar het buurthuis gaan. Hij zoekt iemand die hem hierbij kan helpen en hem kan activeren. Hou jij ervan om initiatief te nemen en wil je Abdul helpen om weer op pad te gaan?

 Samen gezellig aan de slag! Fadila (28) is getrouwd en heeft drie kinderen. Drie jaar geleden kreeg ze een depressie, hierdoor wordt de opvoeding haar zwaar valt. Fadila is op zoek naar een vrouwelijke vrijwilliger die leuke dingen met de kinderen kan doen, maar wat wil helpen in en om huis. Fadila is geneigd snel te gaan piekeren, maar als jij er bent om met haar te praten, lukt het Fadila om haar gedachten te verzetten. En dan worden klusjes ook gewoon leuker. Wil jij Fadila helpen zich te ontspannen en vindt jij het leuk om leuke dingen met haar kinderen te doen? Dan is Fadila op zoek naar jou!

 Hier zit muziek in! Ari is 65 jaar en een liefhebber van sport en rock en roll. Door zijn NAH (niet aangeboren hersenletsel) kan hij niet meer alleen naar concerten toe. Iets wat hij erg jammer vindt. Wie helpt hem om zijn wereld weer wat groter te maken en zijn oude interesses nieuw leven in blazen?

 Ga jij mee naar de speeltuin? De moeder van de jongens Alan en Adam heeft veel meegemaakt in het verleden. Hierdoor heeft ze lichamelijk klachten en snel vermoeid. Een fijne vrijwilliger die wat extra aandacht kan besteden aan de kinderen, dat zou hen heel erg ondersteunen. Ben jij die helpende hand?

Op zoek naar leuk vrijwilligerswerk in Overvecht?

Wil je een paar uurtjes per week vrijwilligerswerk in Overvecht doen? Vul dan het aanmeldformulier voor vrijwilligers in. Of neem contact op met de coördinator voor Overvecht. Hij begeleidt de vrijwilligers en koppelt ze aan hulpvragers. Ga naar vrijwilligerswerk voor meer info.

Sitemap | Privacy Statement | Disclaimer | Website door CM Specialist