Stage lopen

  Stage

  Stagelopen bij Handjehelpen betekent veel ruimte voor eigen voorkeuren en eigen initiatief. Wij bieden hulp aan kinderen, volwassenen of gezinnen. Het kan gaan om een chronische ziekte, een beperking of gedrag dat extra zorg en aandacht vraagt.

  Kenmerkend is dat je gaat werken bij de hulpvrager thuis. Je kunt rekenen op gedegen persoonlijke begeleiding, gericht op het realiseren van jouw leerdoelen.

  Als stagiair word je aan één of meerdere hulvragers gekoppeld. Ook kun je deelnemen aan één van onze stageprojecten

  Meld je nu aan

  a

  “Tijdens mijn stage heb ik geleerd een professionele, maar vertrouwelijke relatie aan te gaan met mijn hulpvragers. Dit heeft er voor gezorgd dat ik beter ben gaan ondervinden wat voor hulpverlener ik wil zijn”

  Hoe werkt het?

  Koppelen is maatwerk

  Wat een stage bij Handjehelpen bijzonder maakt

  Als stagiair van Handjehelpen ga je zelfstandig op pad. Er is veel ruimte voor eigen initiatief. Je werkt in de thuissituatie van je hulpvrager(s). Dat maakt de hulp laagdrempelig en biedt jou een waardevol kijkje achter de voordeur.
  Je leert om in goed samenspel met andere disciplines de ondersteuning vorm te geven. Een leerzame ervaring nu de zorg steeds meer naar de thuissituatie verschuift.

  Wat ga je bij Handjehelpen doen?

  Afhankelijk van je stage ga je naar een aantal hulpvragers. Meestal werk je in een één-op-één situatie met je hulpvrager. 

  Onze hulpvragers zijn kinderen, volwassenen en gezinnen die door een ziekte, een beperking of probleemgedrag ondersteuning nodig hebben. We hebben te maken met een grote diversiteit aan problematiek. Dat biedt jou een grote keuzemogelijkheid. Wil je werken met een kind met autisme? Of liever met een oudere met dementie? Of ben je geïnteresseerd in gezinsbegeleiding? Bij de keuze van hulpvragen houden we rekening met jouw wensen en leerdoelen.

  Ons Stagebureau

  De kracht van Handjehelpen ligt in het maken van de beste koppeling tussen mensen die hulp nodig hebben en mensen die hulp kunnen bieden. Die kracht zetten wij ook in om jou een leerzame stage-op-maat te bezorgen!

  Je hebt een vaste stagebegeleider met wie je op vaste momenten contact hebt. Zij of hij is je klankbord en staat klaar voor de ondersteuning die jij nodig hebt. Tijdens intervisiebijeenkomsten deel je waardevolle informatie met andere stagiairs uit verschillende vakgebieden en andere hulpvragen. Handjehelpen heeft een uitgebreid scholingsaanbod voor stagiairs.

  Scholingsaanbod

  Met kennisdeling, trainingen en lezingen vergroten wij de kennis en expertise van onze stagiairs en vrijwillligers. Ons scholingsaanbod is (vooral) gericht op de praktijk, zoals het herkennen van een beperking of ziektebeeld en hoe ermee om te gaan. Zie voor meer informatie onze scholingsagenda.

   Scholingsagenda

  Solliciteren

  Wij nodigen je na aanmelding uit voor een sollicitatiegesprek. Wil je eerst meer informatie? Bel dan met één van onze stagecoördinatoren, 030 – 263 29 50.

  Aanmelden

  Voor welke opleidingen?

  Handjehelpen heeft stageplaatsen voor diverse sociale opleidingen en jaargangen. 

  Social work

  Social work

  Als student Social work kun je stage lopen bij kinderen, volwassenen of gezinnen met een grote diversiteit aan problematiek. Dat biedt jou een grote keuzemogelijkheid. Wil je ervaring opdoen met een kind met autisme, ADD of ADHD? Een oudere hulpvrager met dementie? Of ben je geïnteresseerd in psychiatrische patiënten?

  Bij de keuze van de hulpvragen houden we rekening met jouw wensen en leerdoelen.

  Meer informatie

  Pedagogiek

  Pedagogiek

  Als student Pedagogiek kun je stage lopen bij kinderen, volwassenen of gezinnen met een grote diversiteit aan problematiek. Dat biedt jou een grote keuzemogelijkheid. Wil je ervaring opdoen met een kind met ontwikkelingsproblemen? Liever een gezin bezoeken dat kampt met gedragsproblemen van één of meerdere kinderen? Of ben je geïnteresseerd in de wisselwerking van verschillende hulpverleners bij een gezin?

  Bij de keuze van de hulpvragen houden we rekening met jouw wensen en leerdoelen..

  Meer informatie

  Toegepaste psychologie

  Toegepaste psychologie

  Als student Toegepaste psychologie kun je stage lopen bij kinderen, volwassenen of gezinnen met een grote diversiteit aan problematiek. Dat biedt jou een grote keuzemogelijkheid. Wil je ervaring opdoen met een kind met autisme, ADD of ADHD? Een oudere hulpvrager met dementie? Of ben je geïnteresseerd in werken met mensen met een psychiatrische beperking?

  Bij de keuze van de hulpvragen houden we rekening met jouw wensen en leerdoelen.

  Meer informatie

  Verpleegkunde

  Verpleegkunde

  Als eerstejaars student Verpleegkunde kun je stage lopen bij kinderen, volwassenen of gezinnen met een grote diversiteit aan problematiek. Dat biedt jou een grote keuzemogelijkheid. Wil je ervaring opdoen met ouderen met dementie? Of ben je meer geïnteresseerd in het helpen van mensen met hersenletsel of een lichamelijke beperking?  

  Bij de keuze van de hulpvragen houden we rekening met jouw wensen en leerdoelen.

  Meer informatie

  Vaktherapie

  Vaktherapie

  Als tweedejaars student Vaktherapie kun je stage lopen bij kinderen, volwassenen of gezinnen met een grote diversiteit aan problematiek. Dat biedt jou een grote keuzemogelijkheid. Bij ons kun je jouw toekomstige vak inzetten in een informele setting, waarbij je je kunt ontdekken welke doelgroep het beste bij jou past: jong of oud, mensen met autisme of mensen met psychiatrische problemen.

  Bij de keuze van de hulpvragen houden we rekening met jouw wensen en leerdoelen.

  Meer informatie

  MBO opleidingen

  MBO opleidingen

  Als student van een sociale MBO opleiding kun je stage lopen bij kinderen, volwassenen of gezinnen met een grote diversiteit aan problematiek. Dat biedt jou een grote keuzemogelijkheid. Wil je ervaring opdoen met een kind met autisme, ADD of ADHD? Een oudere hulpvrager met dementie helpen? Of ben je geïnteresseerd in werken met mensen met een psychiatrische beperking?

  Bij de keuze van de hulpvragen houden we rekening met jouw wensen en leerdoelen.

  Meer informatie  

  Persoonlijke verhalen

  200
  Als we bezig zijn met klei, heeft Els geen last van haar dementie
  Sylvie
  193
  Het was hartstikke leuk om die meiden zelfstandig te leren fietsen
  Danique
  177
  Dankzij Rosan heb ik nu sociale contacten, dat maakt mijn leven een stuk leuker
  Dayalda

   Lees meer

  Projecten

  Bekijk hier onze stageprojecten.

  Ervaringsmaatjes voor jonge mantelzorgers

  Ben jij opgegroeid met een vader, moeder, broer of zus met een ziekte of een beperking? Dan hebben we jouw ervaringen en expertise hard nodig voor het project ervaringsmaatje. In deze stage ga je jonge mantelzorgers coachen en begeleiden. Daarnaast organiseer je activiteiten en gastlessen op scholen.

  Meer informatie

  Buddysquad

  Wil jij je inzetten voor kwetsbare jongeren? In samenwerking met het jongerenwerk in de gemeente Utrechtse Heuvelrug ondersteun je door middel van individuele begeleiding en groepsactiviteiten jongeren in de leeftijd van 10 tot 12 jaar. Je werkt aan het vergroten van zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en weerbaarheid.

  Meer informatie

  Eigenwijs op reis

  Kinderen met een beperking kunnen vaak (nog) niet zelfstandig reizen. Ze moeten vaak met speciaal leerlingenvervoer naar school gebracht worden. Als stagiair leer jij een kind om wél zelfstandig met de trein, bus of fiets te reizen.

  Meer informatie

  Op de rit!

  Thuiszittende jongeren zonder diploma hebben een slecht toekomstperspectief. Als stagiair van Handjehelpen ga je aan de slag als coach en begeleider van deze thuiszitters (16-27 jaar). Je helpt deze jongeren naar werk, opleiding of een zinvolle dagbesteding.  

  Meer informatie