Scholingsagenda

  training

  Dementie

  6 maart 2020
  09.30 -15.30 uur
  Pallas Athenedreef 12, 3561 PE Utrecht

  Waar moet je als maatje van iemand die dementeert (soms op jonge leeftijd al) rekening mee houden? Wat kun je verwachten? En wat kun je nu als maatje of toekomstig maatje wel doen of juist beter laten?

  In deze training komen die vragen aan de orde. Ook staan we stil bij verschillende vormen van dementie en de gevolgen daarvan voor degene met dementie en zijn/haar omgeving.

  Training

  Eenzaamheid signaleren & bespreekbaar maken

  10 maart 2020
  Inloop: 9.15 uur. Start training: 9.30 - 12.30 uur
  Bij de Vrijwilligerscentrale: Bemuurde Weerd OZ 3, Utrecht

  Eenzaamheid speelt overal in de bevolking en tegelijkertijd is het een onderwerp waarop een groot taboe rust. Wat doe je als je vermoedt dat je buurman of -vrouw, maatje, deelnemer of collega eenzaam is? Hoe herken je eenzaamheid en wat kan je doen? De training ‘Eenzaamheid signaleren’ gaat in op deze vragen en geeft handvatten om in actie te komen.

  In 2020 biedt de Vrijwilligerscentrale Utrecht, in samenwerking met Gemeente Utrecht en het Netwerk Informele Zorg Utrecht (NIZU), - waar Handjehelpen onderdeel van is -, deze training diverse keren aan. Op het aanmeldformulier vind je aanvullende informatie. De andere data zijn: 20 april en 4 juni.

  Training

  Communicatietraining voor vrijwilligers

  18 maart 2020
  2e dagdeel 25 maart. Inloop: 9.15 uur. Start training: 9.30 - 12.30 uur
  U-Centraal // Pieterskerkhof 16, Utrecht

  Een training, bestaande uit 2 dagdelen (18 en 25 maart), waarin je van alles leert over je rol als vrijwilliger: over verschillende gesprekstechnieken die je kunt gebruiken in je vrijwilligerswerk en manieren hoe je je grenzen kunt aangeven zonder het contact met de ander te verliezen. 

  In 2020 biedt de Vrijwilligerscentrale Utrecht, in samenwerking met Gemeente Utrecht en het Netwerk Informele Zorg Utrecht (NIZU), - waar Handjehelpen onderdeel van is -, deze training diverse keren aan. De volgende training is: 14 & 28 mei.

  Bijeenkomst

  Introductiebijeenkomst

  27 maart 2020
  09.30 – 11.30 uur
  Pallas Athenedreef 12, 3561 PE Utrecht

  Speciaal voor nieuwe vrijwilligers. Informatie over Handjehelpen en onze werkwijze. En een mooie gelegenheid om andere vrijwilligers te leren kennen.

  training

  Niet Aangeboren Hersenletsel

  3 april 2020
  09.30 -15.30 uur
  Pallas Athenedreef 12, 3561 PE Utrecht

  Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) heeft zichtbare en onzichtbare gevolgen. Deze training geeft inzicht in NAH en biedt stagiairs en vrijwilligers handvaten, suggesties en oplossingen in de omgang met hulpvragers met NAH.

  Training

  Grenzen stellen

  6 april 2020
  17.30 uur inloop + broodje; 18.00 - 21.00 uur training
  volgt nog

  De kunst van het grenzen stellen en bewaken, is een kunst die we dagelijks beoefenen, maar waar we allemaal wel eens problemen mee hebben. Soms is het een situatie; soms een persoon; soms je eigen gemoedstoestand die er toe leidt dat je weer eens over je eigen grenzen gaat. Als vrijwilliger stel en bewaak je ook je grenzen, maar hoe doe je dat als je iemand ook graag wilt helpen? Wat is redelijk?

  In 2020 biedt de Vrijwilligerscentrale Utrecht, in samenwerking met Gemeente Utrecht en het Netwerk Informele Zorg Utrecht (NIZU), - waar Handjehelpen onderdeel van is -, deze training diverse keren aan. De volgende datum is: 11 juni.

  Lezing

  Omgaan met psychische kwetsbaarheid: hoe dan?

  21 april 2020
  19.00: inloop. Start lezing: 19.30 - 21.30 uur. Een hapje en drankje na afloop
  Pallas Athenedreef 12, 3561 PE Utrecht

  Depressie, angststoornis, autisme, borderline, eetstoornis, verzamelwoede…. Wie van ons heeft er niet mee te maken?  Wil je meer weten over de invloed van die beperkingen op het functioneren en op de omgeving? En hoe je nu het best kunt aansluiten als mens, als vrijwilliger/stagiair zonder terecht te komen in overvragen of in valkuilen? Kom dan naar deze lezing! 

  De spreker is docent en consulent Hans van Dam. Hij weet als geen ander je mee te nemen in de wereld van de psychiatrie!