Scholingsagenda

  Training - online

  Communicatietraining voor vrijwilligers

  25 november 2020
  2e dagdeel van tweedaagse training. Tijd: van 19.00 tot 21.30 uur
  online

  Een online training, bestaande uit 2 ochtenden (18 en 25 nov), waarin je van alles leert over je rol als vrijwilliger: over verschillende gesprekstechnieken die je kunt gebruiken in je vrijwilligerswerk en manieren hoe je je grenzen kunt aangeven zonder het contact met de ander te verliezen. 

  In 2020 biedt de Vrijwilligerscentrale Utrecht, in samenwerking met Gemeente Utrecht en het Netwerk Informele Zorg Utrecht (NIZU), - waar Handjehelpen onderdeel van is -, deze training diverse keren aan.

  Bijeenkomst - online

  Introductiebijeenkomst

  1 december 2020
  19.30-21.30 uur
  online

  De introductiebijeenkomst, speciaal voor onze nieuwe vrijwilligers, wordt diverse keren online aangeboden. Als vrijwilliger van Handjehelpen ontvang je hiervoor een uitnodiging.

  Tijdens deze bijeenkomst ontvang je informatie over Handjehelpen en onze werkwijze. En het is een mooie gelegenheid om andere vrijwilligers te leren kennen.

  De volgende bijeenkomsten zijn op:

  • vrijdag 15 januari 9.30-11.30
  • woensdag 24 februari 9.30-11.30
  • dinsdag 6 april 19.30-21.30

  Training - online

  Niet Aangeboren Hersenletsel

  4 december 2020
  09.30 -12.30 uur
  online

  Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) heeft zichtbare en onzichtbare gevolgen. Deze online training geeft inzicht in NAH en biedt stagiairs en vrijwilligers handvaten, suggesties en oplossingen in de omgang met hulpvragers met NAH.

  Training - online

  Belmaatjes

  13 januari 2021
  9.30 tot 12.30 uur
  online

  Als belmaatje bied je een luisterend oor. Je voert via de telefoon een goed gesprek of gewoon een gezellig praatje. Net waar behoefte aan is.  Maar hoe voer je eigenlijk een goed gesprek? Welke vragen kun je stellen en waar moet je op letten?

  Aansluiten bij de ander kan soms ingewikkelder zijn omdat je elkaar niet ziet. In deze training kijken we naar gespreksvaardigheden voor in een telefoongesprek. Ontvang je handvatten en krijg je tips en inspiratievragen mee. 

  De volgende online trainingen voor onze belmaatjes zijn op: 

  • 9 februari
  • 11maart

  Online

  E-learnings

  online

  Er verschijnen steeds meer mooie en interessante webinars en online lezingen. Een aantal daarvan delen we graag hier.